To, da je Amerika dežela “presežkov”, je vsakomur jasno. Tudi njihovi avtodomi so približno tako veliki kot naši avtobusi (če malček pretiravam). Ampak tisto kar me je bolj presenetilo, kot njihove velikosti, je bilo priključeno zadaj na avtodom.

Namreč Američani s seboj peljejo še svoje vozilo (po občutku bi rekel da so to večinoma terenska vozila), ki pa ima ponavadi naloženih še par koles, motor in celo primer, ki je imel mini golf vozilo, sem srečal.

Ali gredo na počitnice ali pa je avtodom njihovo stanovanje pa je vprašanje brez odgovora. In še ena posebnost. Večina voznikov avtodomov je starejših ljudi (vsaj v tistem času, ko sem se jaz vozil po njihovih cestah).

Klik na fotografijo za ostale fotografije
img_1357

13 Responses to Z avtodomom na počitnice, oz. avtodom + avto + motor + kolo +

 1. Hajdy pravi:

  kako pa zavijajo z dvemi avti … mislim kako zavije recimo tale jeep?

 2. bostjan pravi:

  bi reku, da vse kar mora imet je zaklenjen volan in zadeva funkcionira kot priklopnik :))

 3. klemen pravi:

  Heh. Kako pregrešno, v sloveniji so ljudje ponosni na svoj avto, tam pa ga priključijo za hišo in vlečejo kot prikolico :D

 4. FireBitch pravi:

  Sik.

 5. Youre pravi:

  Ravno danes sem srečal nekega anglež, ki je take zadeve izvajal na naših cestah. Sem kar malo ‘debelo’ pogledal ko sem videl to zadevo.

 6. Jinxy pravi:

  Jap, tudi sam sem povešal čeljust na prvem road tripu po zahodu. Največjo zverino, ki sem jo videl priklopljeno je bil H2, motorhome pa znamke Monaco. Ljudje (predvsem starejši,kot si pravilno opazil) na stara leta prodajo nepremičnino, kupijo $1,5 MIO coach in se odpravijo živet na cesto za nekaj let. Avtomobil zadaj pa je priklopljen zaradi povsem praktičnie zadeve: ceste v nacionalnih parkih so povečini preozke in bi z motorhomom obstal sredi prve manjše serpentine. Preozke v USA smislu :).

 7. tanja pravi:

  Vsak ima svoje veselje, eni pač radi prevažjo svojo kramo naokoli. Meni osebno je čisto zadosti, da me na poti ne zebe in da lahko spim z iztegnjenimi nogami :lol: In da imam spremstvo nosača..

 8. Mare pravi:

  Z ženo sva pred leti delala družbo našim žlahtnikom v Ameriki na potovanju s tako opremo. Džip je vpet tako, da se kolesa lepo gibljejo za avtodomom.

  Avtodom pa je bolj stanovanje na kolesih. Naš je imel: spalnico, kopalnico, wc, kuhinjo+jedilnico, dnevno sobo (ki se je spremenila v drugo spalnico, tako da je zlezla malo navzven).

  Zadevo uporabljajo predvsem agilni penzionisti, ki so si za penzion prišparali dvolj denarja, da se po par mesecev skupaj fijakajo gor in dol po ZDA.

 9. had pravi:

  @mare: hvala za razlago.. dejansko me je matral firbec, kaj vse se skriva v njihovih domovih na kolesih :)

  to, da morajo biti to bolj “premozni”, pa mi je bilo nekako delno jasno :)

  @jinxy: ce bi videl h2-ja zadaj, bi bil se malce bolj sokiran :)

 10. Jinxy pravi:

  H2 je res mrcina, a tisti Monaco je bil velikosti ljubljanskih trol – vulgarno (pre)velik…

 11. markopigac pravi:

  kaj pa mustang pred njim (slika prva, levo)

 12. Najem avtodoma pravi:

  Za maljšo in srednjo generacijo zanimivi Vani, meni osebno Van Dodge. Imajo vse kar imajo veliki. Tuš, wc, postelje se iz sedišč spremenijo v spalni del in majhna kuhenca…. kva češ več.
  Ko bomo v penzjonu bomo gledali po velikih mrcinah, če bo sploh kej penzjona…

 13. najem avtodoma pravi:

  Čez nekaj let bodo imeli še avtomobili zadaj dodatno prikolico in bo skupaj karavana, podobna kot so avstralski kamijoni s tremi prikolicami…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.