Evropske volitve so pred vrati

In kako začutimo davkoplačevalci in volivci, da se bližjo nove volitve – tokrat volitve v Evropski Parlament??

Zelo preprosto. Pred skoraj pol leta so bile volitve, kjer so nas vse stranke obveščale kaj se dogaja z njimi in njihovimi kandidati. Kako so ravno oni najboljša izbira in kako smo brez njih “pogubljeni”. Takrat so bili vsi prijazni, nasmejani in predvsem so se pojavljali v javnosti, komunicirali in se ukvarjali s problemi nas, malih držvljanov.
In so bile volitve. Zmagovalci so si nadeli zmagovalne maske, poraženci, ki tega ne priznajo, pa so si nadeli napadalno držo in začeli svojo bitko.

Kmalu po volitvah se je celotna zgodba, ki smo jo doživljali v predvolilnem času, spremenila. Nič več pojavljanja v javnosti, nič več prijaznih nasmeškov, nič več ukvarjanja z nami, preprostimi in malimi volivci. Vse se je spremenilo, ko je bilo konec volitev in kandidati niso potrebovali več naše pomoči!

Ampak nekateri so se zavedali, da bodo kmalu EU volitve in potem še občinske volitve in potem kmalu spet že držvnozborske volitve. Sedaj, mesec dni pred EU volitvami, ki bodo 7. junija 2009, so stranke ugotovile da je spet že čas, da nas “prijazni politiki” malce pozdravijo, se nam nasmejijo na Facebooku, Koornku, Twitterju. Da je čas, da se izobesi kakšen plakat in da je čas, da se napiše kakšna močna parola v smislu Slovenija Zmore Več!

Da, dragi politiki. Volivci imamo zelo slab spomin in marsikaj se da prikriti. Tudi obljube, ki smo jih bili deležni, smo v večini že pozabili. Vendar odnos, ki ga imate do nas, malih držvljanov, se ne pozabi.
In verjamem, da se bodo tudi ostali volivci kmalu začeli zavedati, da nismo samo orodje, ki se ga izkoristi in zavrže, ampak da je treba tudi s takšnim orodjem, ki vam sicer v času med enimi in drugimi volitvami ne pride ravno prav, ravnati malce drugače, kot ste bili navajeni do sedaj.

Če si boste želeli v EU parlament in če boste želeli našo podporo ne bo dovolj samo nasmešek in obisk vsake “pasje procesije”, ampak bo potrebno kaj bolj “trajnostnega” in predvsem bo treba preiti iz obljub na dejanja!

In še en dokaz. Ravno me je na Twitterju začel slediti tudi Lojze Peterle!

lojze-peterle

  1. hehe, mene je dobu ko je spremljal sele 15 ljudi. hehehe… je pa hitro na 435 prisel. V dobri uri kokr vidim.

  2. @andraz: k imas ime na a :) nekdo je svinjsko vse to pospemal.. me zanima ce lahko naredis prijavo twitterju :)

    @morpheus: ne ne.. samo razmisljanje, kako je jansa ze od prvega dne po izgubljenih volitvah delal na tem, da si pridobi neodlocene volivce.. in uspeva mu.. zalostno :(

Komentarji so zaprti.