Ko sem pred časom odkril da Marta Gorjup Brejc, predsednica uprave Peka piše blog, sem bil prepričan da je to muha enodnevnica. Ampak v tem času se je nabralo že skoraj 40 objav. Veliko jih je povezanih z razmerami s katerimi se sooča v podjetju Peko, nekaj pa tudi povsem osebnih.

In včeraj je v zapisu Na strani pravice zapisala svojo zgodbo o nepravilnostih predsednika nadzornega sveta družbe Peko, Zlatka Zupanca, ki je od nje zahteval odstop in kasneje vložil ovadbo zoper nje:

Očitno je predsednik nadzornega sveta tako močno odločen, da me zamenja kot moteč element za vsako ceno, ne glede na vse. Požvižga se na zakone in jih še naprej mirno krši. Pri tem mu ni mar za škodo, ki jo je s svojim ravnanjem že povzročil – ne le meni osebno, temveč zlasti družbi Peko in njenim delavcem. Obtožbe, ki mi jih očita g. Zupanc, so neresnične in so le konstrukt, ki naj bi služil moji odstranitvi, saj nekomu ne ustreza, da Peko ne gre v stečaj in da se premoženje ne razproda. Prepričana sem, da bodo, tako predsednik nadzornega sveta kot tudi režiserji vseh laži, za svoja dejanja tudi odškodninsko in ne le kazensko odgovarjali.

(vir)

3 Responses to Marta Gorjup Brejc o predsedniku nadzornega sveta družbe Peko

 1. prgrmr pravi:

  Za oba si napisal, da sta predsednika uprave. Kot vidim iz nadaljevanja, je Zupanc očitno predsednik nadzornega sveta.

 2. had pravi:

  @prgrmr: hvala za popravek.. seveda je on predsednik nadzornega sveta družbe peko..

  ocitno je moja pozornost v jutranjih urah precej v k… :(

  p.s.: popravljeno.. hvala!

 3. Marta Gorjup Brejc pravi:

  Lepo pozdravljeni, zahvaljujem se za vzpodbudne besede. Najbolj pomembno od vsega je, da uprava in NS delujeta v dobro podjetja Peko. Glede na to, da Peko v tem trenutku velja za eno redkih podjetij, ki uspešno poslujejo v današnjih turbulentnih časih, si želim, da se nadaljuje takšna pot tudi v prihodnje – to pa se lahko uresniči le z usklajenim delom uprave in NS. Lp, Marta

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.