Seedcamp Ljubljana 09 – #SCLJ

Včeraj zvečer v Kiberpipi, danes v Tehnološkem parku na Brdu – Seedcamp Ljubljana 09 in predstavitve projektov, ki so jih “nadebudneži” prijavili.

Veliko mentorjev (ali je mentor lahko čisto vsak??), precej “geekov”, ki so si za ta pomemben dan nadeli “tamašne srajce”, nekaj investitorjev in pokroviteljev in seveda tudi predstavniki SeedCampa – Reshma Sohoni in TechCruncha – Mike Butcher

Pisana druščina, ki predstavlja svoje ideje, ki bodo temeljito spremenile svet in ki iščejo denar, ki jim ga bodo VC-ji namenili. Ampak v vsem tem “podjetniškem” vzdušju se mi je ponoči zastavilo povsem preprosto vprašanje! Če bi imel idejo, za katero bi stal, bi šel na banko in definitivno dobil denar za prvo leto? Bi bil sposoben takšnega twista?!

Če BI BILA poanta Seedcampa samo v denarju, potem bi bil to velik “semenj ničevosti. Networking, spoznavanje drugih idej in posledično nove ideje, to je smisel tega projekta!

Klik na fotografijo za ostale fotografije
seedcamp-ljubljana-003


 1. Pozabil si izpostaviti projekt, ki ti je bil najbolj všeč… je bilo kaj v kar bi bil pripravljen investirati nekaj €?

 2. @ruph: najbolj verjetni projekt, ki bi lahko dozivel uspeh je bil http://www.yasmolive.com/

  na zalost sem fryevo predstavitev zamudil.. ampak ostale, da o tem, da nekdo uporablja comic sans – , mi niso bile nekaksen visek vsega..

  mogoce viidea, ker fantje vedo tocno kaj delajo in to kar delajo delajo dobro :)

 3. Dobrih idej je polno, denar se nekaterim kar množi in ne vejo kam z njim, prostor se tudi najde. Å e najtežje je dobiti ljudi, ki Znajo in Vztrajajo, vložijo ali imajo Čas in Energijo za premagovanje vseh OOvir na poti do uspeha. Je tako?
  Podpiram(moralno, hehe) in čestitam vsem pogumnim entuziastom!

 4. A ima še kdo poleg mene alergijo na svetovalce in njihove agencije? Nimam sicer nič proti njim, ampak a ni izguba časa se z njimi ukvarjat, ne vem, no.

 5. da.. tanja imas povsem prav.. to kar so pri nas svetovalci, si ne zasluzi tega imena..

  namrec pogovor s svetovalci, oz. lastniki kapitala, ki sem ga dozivel vceraj je bil nekaj povsem drugega.. konkretno ti povejo kaj moras paziti, kaj moras kalkulirati zraven, kako moras delati in najbolj pomembno od vsega, ti ljudje te znajo napotiti do tocno dolocenih ljudi, ki ti pridejo prav..

  ali kot je rekel jure.. ce imas dostop do telefonskega imenika katere od teh oseb, potem si dobil najvec, kar si lahko :)

 6. Svetovalci so različni, res, eni so le zaposleni in delajo po nekih obrazcih in navodilih, ki nimajo nobene zveze s tem kar rabiš, drugi pa so življensko izkušeni in ti prihranijo čas in usmerijo na pomembne stvari in ljudi. za uspeh je zelo pomembno da sodeluješ s pravimi ljudmi, je pa po moje bolj odvisno od sreče, da jih spoznaš. Da veš, da so, lahko že malo poguglaš ali potvitaš in ne rabiš da te kdo z njimi poveže (ti da svoj “telefonski imenik). Treba je le, da veš kaj hočeš in da imaš dovolj poguma, da pristopiš do njih. O tem je govoril znani izumitelj Peter Florjančič. S kakšnimi samozadostnimi nedostopneži pa ne bi zgubljala časa (ker vejo, da niti niso tako pomembni, bolj image). Ta pravi pomembni so zelo preprosti in dostopni ljudje. Å koda je le, da Slovenija precej majhna za kakšne sanjske ideje, čeprav je sanjska dežela.

Komentarji so zaprti.