had blog roni kordis had blog roni kordis

Pfuj, jebemti banke šalabajzerske

Pred časom sem že pizdil nad bankami v zapisu – Banka, kje je moj denar?. Tokrat se zgodba ponavlja, ampak ponavlja se iz meseca v mesec.

Tokratni primer, ko mi je boljša polovica v petek nakazala znesek 3000€ iz računa na Banki Koper na moj račun pri Ljubljanski banki in danes, v tem trenutku še ni duha ne sluha o denarju na mojem računu!

Pfuj, jebemti banke šalabajzerske. Očitno je res kriza v bančnem sistemu, da morajo denar komitentov toliko časa obračati.

Dejansko me v tej zgodbi ne zanima kdo je kriv in kdo ne da denarja naprej. Niti najmanj me ne zanimajo procedure ki potekajo v prenakazovanju denarja med različnimi bančnimi računi. Bolj kot vse to me zanima, katera banka bo krila stroške zamudnih obresti, ki jih bom dobil ob naslednjem računu, ker sem zamudil datum valute!

Nihče, kajne? Seveda. Ampak če bom jaz banko dolžn par €, bom takoj “fasal” zamudne obresti.

Banke, v teh časih, ko rajši reprogramirate posojila “tajkunom”, bi bilo mogoče bolj pametno da bi se ukvarjali z malimi ljudmi, ki sicer res ne prinašamo tako veliko denarja na vaše račune, ampak vsaj ne propadamo, kot propadajo “tajkuni”.

Pfuj, jebemti banke šalabajzerske.

 1. Se bom pridružila pizdenju. Ravno te dni sem morala na novo prevzeti certifikat za spletno banko. Med prenosom je bilo nekaj narobe, čeprav je bila povezava stabilna in videti vse v redu. Po klicu na njihov help desk, mi je bilo odgovorjeno, da je certifikat šel “že ven” in da ne morejo nič narediti. No, k meni pa ni prišel. Zdaj moram vložit pisno analogno prošnjo za novega (po mailu ne gre), tudi seveda plačati za novega (kaj pa če je bilo kaj narobe na njihovem serverju?) ter počakati da postopki in mlini zmeljejo. Grrrr.

 2. O, Karmen, to se je tudi meni zgodilo.

  Po klicu na njihov helpdesk pa so me opozorili, naj vseeno preverim, če je certifikat vseeno v brskalniku. In je bil, kljub obvestilu o napaki. Preveri, preden naročaš novega…

 3. Plačilni promet v domovini je res ena bolj zanimivh stvari v naši držvi. Mislim, oz. celo prepričan sem, da nihče niti ne ve najbolje, kako sploh poteka, čeprav se vsi delajo, kot da zadevo popolnoma obvladajo.

  Ko vlečeš s seboj še vso zgodovino SDKja in vsega ostalega, je prav neverjetno, skoraj en mali čudež, da ta denar sploh kdaj pride k tebi! :))))

 4. Piskec, SDK je bila ena boljših stvari starega sistema, nekaj podobnega poznajo (ali so) samo na Å vedskem. Zadeva bistveno pospeši medbančni promet!
  Po ukinitvi SDK so se uvedli mednarodni standardi, ki govorijo o tem, koliko časa sme preteči med tem, ko daš nalog za prenos sredstev v drugo banko, in tem, ko banka to res izvede. Nekoč je bilo to dva DELOVNA dneva. Pa še neki pogoji do katere ure moraš oddati nalog, pa …
  Stvari so nekje celo zapisane in če jih ne poznaš si pač sam kriv, kot pri zakonih :( .
  Spletne banke so pa sploh pizdarija, ker ti zaračuna strošek ponudnik spletne banke in ne banka. Ampak če hočeš poslovati s to banko, moraš seveda uporabljati točno določeno spletno banko. Vezan posel – MONOPOL. Banka si pa umije roke, da ona nima nič s tem. Vredno za agencijo, katero že :)?

 5. Robi, hvala, to sem že takoj preverila. Med prenosom je prišlo do prekinitve, tam nekje pri 35%. Tako da se ni mogel naložiti cel.

 6. piskec, a naj ne bi plačilni promet zdaj tudi v “domovini” potekal po standardih SEPA? Ja, saj si bom sam odgovoril. Poudarek je na “naj bi”. Uradno ja, dejansko pa še po starem, ne?

 7. Had, ti pa res nisi na tekočem. Vsa vhodna nakazala na račune pri NLB namreč nemudoma preusmerijo k Bošku…
  Raje se potolaži in idi na pivo (laško, union, nema veze…) :)

 8. Pri nas znamo vse dobre ideje zakomplicirat do konca in dodat ščepec lokalne folklore. Tako, da se ni za bat. :)

 9. Kot rečeno, nikakor ni problem v bankah na splošno, temveč izključno in zagotovo samo v NLB. Pa še to je samo kaplja v morju njihove brezmejne arogance, zadrte neprilagodljivosti, vzvišenega odnosa do strank (vsaj fizičnih oseb), idiotskega in vse prej kot varnega spletnega poslovanja, da o mučnem čakanju z 1,250 penzionisti v vrsti, kjer si deležen odnosa teleta, ki ga peljejo na zakol, niti ne govorim.

  Toplo svetujem prehod na katerokoli avstrijsko ali drugo neslovensko banko. Z boljšo polovico sva že skoraj dve leti pri Hypo Banki in ne bi mogla biti bolj zadovoljna.

 10. @Karmen: če pride do težve pri prevzemu ni že nekaj mesecev treba nič plačat.

 11. Joj, Had, a tebi mora boljša polovica nakazovati denar, da se ob valuti “vidiš ven”? Nisem mislil, da si vzdrževan moški. Žigolo takorekoč. Super job imaš, ni kaj. Jaz bi ga tudi…

  Glede bank. Pri nas je pač tako, da taglavni bankster lahko v par mesecih po nastopu položja taglavnemu tajkunu podari reci-in-piši 150 miljončkov, potem pa se še čudi, ko nadzorni odbor sprejme njegov odstop. Da niti bankster niti tajkun zaradi takšne svinjarije ne bosta štrafana, mi menda ni treba posebej poudarjati, kajne. No, potem se pa nikarte čuditi, da nakazila plebsu niso najbolj ažurna.

 12. @dragi andrej: seveda.. kaj je narobe, ce sem vzdrzevan moski? jaz sem mislil da smo prerasli to obdobje, pa sem se ocitno motil..
  je pa seveda precej odvisno od tega za kaj gre ta denar, kajne? in ponavadi imajo ljudje, ki zivijo skupaj, tudi skupen denar? se motim ;)

  jeap.. pomembni so tajkuni :) da ne bodo oni ostali brez denarja.. pac roka roko umije, narod pa naj se jebe :)

 13. @had: Nič ni narobe (beri: jaz bi tudi). In ne, ne motiš se: ljudje, ki živijo skupaj, imajo ponavadi tudi skupen denar. Samo potem je ponavadi vseeno, na čigavem računu je in kdo od ljudi-ki-živijo-skupaj z njim “lovi” valuto.

 14. Had moje vprasanje ima in nima veze s tvojim prispevkom.
  Kaj pravis na spodnji clanek, link:

  Zanima me tvoje mnenje:
  1. Zakaj veliki oranzni vodja steguje spet lovke po njemu ljubih telekomunikacijah in to kljub temu, da je ministerstvo za gospodarstvo prav tako Zaresovo (Lahovnik).
  –>Lahovnik je še očitno prezelen in preošten za kraje držvnega denarja
  2. A veš, da je lastnik Ultre v bistvu Golobič, Urbanija pa samo “slamnati”.
  Preberi to:

  Da boš vedel koga voliš. Upam, da boste kdaj razumeli, da delitve na levo in desno nikamor ne vodijo.

 15. @andrej: eden pac mora placevati racune, ki se naberejo skozi mesec.. in to gre edino tako, da en drugemu nakaze denar.. :)

  @jernej: jansa je dobil prejsnji mandat ravno na tem, eklatantnem primeru, ko je preprical vso slovenijo, da bo, ko bo on na ablasti, vse drugace.. da ne bo korupcije in da bo vse tako kot mora biti.. bila je celo seja, kjer so obravnavali ultro in ne bos verjel.. nicesar ni bilo dokazanega, oz. ni bilo suma, da bi bilo karkoli narobe.. verjemi, da ce bi bilo karkoli, bi jansa to se bolj izkoristil..

  http://www.finance.si/129014

  pa se odgovori:
  1. poglejmo drugace.. zakaj bi se gg izpostavljal javnosti, ce je ministrstvo, ki sedaj obvladuje telekomunikacije, ze zaresovo? se ti zdi logicno, da bi nekdo, ki je tako prekaljen v politiki res naredil taksno napako?
  ne.. torej mora obstajati dober razlog, kraja denarja pac to ni, da se je odlocil za to..

  2. lahko dokazes trditev? ce ne mores, potem je to kar si napisal klevetanje.. in na sreco je.. ker sem malce predolgo na firmi in vem kdo je lastnik :)

  pamfleti, ki so se takrat pojavljali v medijih – predvsem demokracija, so bilo vredni svojega denarja :)

 16. @had: To gre, če se ne motim, tudi tako, da “eden” plača račun neposredno in ne posredno ;-) preko ovinka na partnerjev račun.

 17. @andrej: v doticnem primeru mora biti racun placan naenkrat in ne v dveh “delih”.. in znesek ni bil zanemarljivo visok :)

  @jernej: da.. ze mnogo let.. zato so mi te nebuloze, ki so se pojavljale v medijih, precej smesne in predvsem svetlobna leta od resnice..

 18. Had zdaj mi je marsikaj jasno… Nihce ne pljuva v lastno skledo. Moram ti pa priznati, da si v bistvu zelo iskren, pameten ter precej naiven, tako kot Lahovnik.
  Tebi je morda smesno, a mislis, da bodo zaposlenim povedali kdo je kdo.
  Ce ne drugega letijo procenti od poslov in to je kar zajetna milijonska vsota v vseh teh letih.
  Ce ne bi bilo Telekoma in Mobitela Ultre danes ne bi bilo to je dejstvo. Poglej letna poročila za Golobičevo obdobje pod Drnovškom in kdo je dobival posle.
  Ce bi vsi tisti posli sli preko mednarodnih razpisov in bi bili namesceni Ultre ne bi bilo.
  Kar glava me boli od populizma o placevanju kavic, obdavcitvah managerjev in podobnih populisticnih izpadih.
  Ko bo ta drzava porihtala javne razpise tako kot treba ne bo vec lukenj v zdravstvu, proracunu,… pa se ostalo bo. A nasi vrli politiki (naj bodo levi ali desni) takrat pac ne bodo imeli Ultre, LBH Frankfurt, s.p.-jev, d.o.o.-jev pri sorodnikih, na antilih in podobnih….

  To se ne bo zgodilo nikdar, ker je folk preneumen, pescia ljudi v tej drzavi pa se mora grozno smejati ob bedakih, ki jih volijo.

 19. tam sem se zmotil:… in ne bi bili namesceni, potem Ultre ne bi bilo….

 20. @jernej: ce pogledas moje zapise, bos opazil da pljuvam tako po desnih, kot levih.. poskusam samo biti subjektivno objektiven, kolikor sem le lahko..

  o sluzbi in stvareh povezanih z njo ne pisem, vendar mi lahko na besedo verjames, da precej zelo dobro poznam zadeve, ki se dogajajo.. glede na cas, ko sem v firmi, tudi precej dobro vem kaj vse se je dogajalo v tem casu.. ce bi bil nas “core biznis” v sloveniji, bi nas ze precej casa ne bilo vec..

  ampak ne bom o teh zadevah, o katerih ima vsakdo svoje mnenje, razpravljal tukaj :)

  o populizmu in vsem ostalem pa se strinjam s teboj.. drzava bi morala resiti, kar se resiti da, namesto da se ukvarja s populisticnim sranjem in “mesa drek”..

  ce pa se kdaj vidiva v zivo in me pocukas za rokav, pa ti razlozim kaj vec o ultri in o raznih protikorupcijskih sejah, ki smo jih bili delezni :)

 21. Matr, kako folk ne šteka…

  @had: Naenkrat ja. Plačala bi ga lahko – naenkrat – tvoja boljša polovica. Direkt. Namesto, da ga je – prav tako ona – prek ovinka na tvoj TR.

 22. Had torej praviš, da je parkiranje (zaposlitev) Kopača, Golobiča pri Ultri po prenehanju plitične funkcije zgolj naključna?

  Jaz osebno pač nisem tako naiven pa ne glede na natolcevanja v medijih. Oba sta sedaj spet politika.

  Jaz kot direktor Ultre že zaradi izkušnje z Golobičem (kritika v medijih) ne bi nato zaposlil še Kopača, če si od tega ne bi kaj obetal, oziroma če ne bi bil karkoli dolžen…?
  Roko na srce noben od njiju ni vrhunski tehnični storkovnjak, ki bi Ultri pomagal v razvoju, boljših ne-spornih managerjev pa se najde prav tako.

 23. @jernej: odlocitve lastnika so pac njegova stvar..

  moje osebno mnenje.. tako gg, kot jk sta odlicna sodelavca od katerih sem se precej naucil..

  mogoce ti zastavim kontra vprasanje.. ali mislis da politiki res takoj najdejo sluzbo, ko izgubijo mesto v parlamentu/ministrstvu/vladi? ce je odgovor da, potem mi povej zakaj toliko sdsovih politikov se vedno uziva tantieme prejsnjih stirih let?

  ultra ni sestavljena samo iz tehnicnih strokovnjakov :)

 24. Andrej, ne teži, itsnotyourbusines.

  Zanimivo, delati z Golobičem. Itak, da je najbolj pameten ‘tod okoli.

 25. Ja SDSovi ocitno ne dobijo tako hitro sluzbe. So ocitno premalo podjetjem pomagali do drzavnih poslov.
  Saj to ti govorim ves cas. Pa ne recem, da niso – Klima Petek.

  …in kaj si se naučil od JK in GG ?

 26. had: držva že 15 let (n)ima zakonodajo, ki omogoča legalno krajo….torej tajkune so naredili isti ljudje, ki so delali Slovenijo

  Če že pljuvaš po levih in desnih…kar je v bistvu zame isti k. …pazi da sebe preveč ne zmočiš.

  Itak Slovenija ostaja Banana republika.

 27. Had:
  Jaz osebno ne verjamem v taka naključja, da se dva izmed najvišjih predstavnikov prejšnje vlade, ko le-ta izgubi mandat zaposlita v istem podjetju (Ultra) in se nato, ko spet dobijo volitve vrneta v politiko.

  Kdo je zdaj tu naiven?

 28. @jernej: ce bi bila firma samo politicna, potem ji taista politika ne bi bila v pomoc pri projektih v tujini :) in verjetno ne bi preziveli zadnja stiri leta :)

  in ce bi taisti ljudje, kot razmisljas, tako preprosto dobili sluzbo v sloveniji, bi jo verjetno vsi sprejeli.. razmere so pac malcek drugacne :)

  zares ni dobil volitev :)

  kaj sem se naucil? predvsem to, da v biznisu stejejo dejstva in ne obljube, kaj bi ce bi, ce bi bilo to tako ali pa malce drugace.. namrec od tega se ne da ziveti..

  :)

 29. Se moram opravičit, če je kdo 26. komentar narobe prebral(sploh). Sem mislila samo pozitivno!

 30. Had:

  Ker očitno ne razumeš kaj ti hočem povedati bom strnil.
  Če ne bi bilo poslov Mobitela in Telekoma, Ultre ne bi bilo.
  Logično je, da vsako pametno podjetje skuša čimprej preiti od navezanosti na enega samega naročnika (držvo).
  Po padcu LDSa so bili v to prisiljeni. Glede na visoko dodano vrednost svojih prejšnjih poslov jim je kar uspelo.
  Po drugi strani pa 4.leta konjunkture niso bila kritična za nobeno podjetje v panogi…. Niste pa nič kaj povečali letni promet, še vedno je med 4 in 6 milj. EUR, kot je že bil v preteklosti. Zato o nekem odboju ni govora.
  Sedaj pa so itak spet tapravi pri koritu in procenti spet letijo.
  http://www.finance.si/220362
  http://www.finance.si/218758

  To, da mora politik učiti gospodarstvenika, da štejejo samo dejstva in ne obljube je pa že tragikomično.

 31. @jernej: da bos ti mogoce malce bolj razumel in ne bos verjel vsem natolcevanjem..

  koliko casa ze obstaja firma ultra? koliko firm ima ultra po svetu za katere pac ti ne ves? se ti res zdi, da se mi da se naprej “takole gostilnisko debatirati s teboj”, ko imas podatke, ki si jih nekje nekoc zasledil?

  glede procentov in korita.. za emk je bil javni razpis.. podatki so bili transparentni.. bila je revizija in ta revizija je bila SDS-ova (cernac, ce se ne motim je bil sef) in so potrdili da je pac “nasprotna” ponudba napacna..

  ne vem, v cem je problem?

  “kaj sem se naucil? predvsem to, da v biznisu stejejo dejstva in ne obljube, kaj bi ce bi, ce bi bilo to tako ali pa malce drugace.. namrec od tega se ne da ziveti..”

  mas obcutek da sem jaz gospodarstvenik? preberi natanko tako, kot sem napisal :)

Komentarji so zaprti.