had blog roni kordis had blog roni kordis

Če sprejmete pogoje, dobite 500 eurov na TRR – Steklarska nova

To so besede, ki jih je danes izrekel predstavnik sindikata KNSS neodvisnost Dragom Lombar v podjetju Steklarska nova v Rogaški Slatini. Namreč, če se zaposleni, ki stavkajo zaradi neizplačanih plač, vrnejo na delo, jim bo KAD nakazal letni regres v višini minimalne bruto plače. Plač, potnih stroškov in nadomestil za prehrano pa ne bodo dobili, kajti le to bo šlo v stečajno maso in bodo mogoče potem iz tega naslova dobili svoje že zaslužene dohodke.
Drago Lombar je delavcem predlagal, da je boljše da vzamejo vsaj 500 eurov, kot pa da ne dobijo nič!

In sedaj k moralni dilemi. Ljudje so par mesecev brez plač, doma imajo otroke, stanovanja in v končni fazi morajo ti ljudje tudi kaj jesti! Od kje lahko vzamejo? Kako lahko ti ljudje svojim otrokom in tudi sebi nudijo življenje dostojno človeka!

Koliko izmed nas je že poskusilo preživeti mesec z veliko manj kot 500 euri?

Verjetno precej malo, pa vendar je to, da ljudje živijo na robu revščine vsakdanja realnost. Sam priznam, da si ne predstavljam kako bi preživel, saj gre mesečno samo za stroške goriva ta vsota.

In kje je držva?


Kje so spremembe o katerih smo poslušali v predvolilnem času? Kje so ukrepi, ki bi ljudi, ki so se znašli v situaciji, ki je ne želim niti “smrtnemu sovražniku” (ki ga na srečo nimam). Evropske volitve so pred vrati. In spet so na vrsti obljube in predvolilni manifesti. Mogoče bi denar, ki ga stranke namenjajo tem predvolilnim zborovanjem, za plakate, kjer se nam bodo spet prijazno smehljali politiki in za oglase, namenili za pomoč resnično potrebnim ljudem!

Evo, to bi bila poteza, ki bi prinesla neskončno točk katerikoli že politični stranki in bi bila sicer povsem skregana z logiko, ampak bi se končno dokazalo, da je politika več kot samo besede, ki jih dobimo mi majhni ljudje, ki smo molzne krave v vsaki držvi!

 1. Had ne ti o delavcih in sociali…Buda je nekoč rekel: Človek, ki ima več kot potrebuje je slab človek.
  Pika.

 2. hmmm.. in verjetno bos ti povedal o cem bom jaz pisal in razmisljal? :)

  ves, buda je zivel v tistih casih, ki so bili drugacni od teg sedaj.. ce bo tale zapis prebralo 500 ljudi in jih bo 1/10 razumela poanto, ki si jo ti zgresil, potem je bila moja “misija” uspesna.. ne glede na budine besede..

  sicer pa lahko poves kaj pomeni, da ima clovek vec kot potrebuje? to, da daje se drugim?

 3. “Človek, ki ima več kot potrebuje je slab človek.”
  žl mi je, ampak to je trapasta izjava.

Komentarji so zaprti.