Facebook več ali manj uporabljamo vsi – trenutno je že preko 300.000 Slovencev v tej socialni mreži! Spam pa je tisto “sranje”, ki ga ponavadi dobivamo na elektronsko pošto, oz. ki ga bolj ali manj vsi sovražimo.

Danes sem dobil na Facebooku par zasebnih sporočil, ki so mi bila že takoj nenavadna. Namreč v subjectu je bilo zapisano Look at this in v samem sporočilu link do spletne strani picoband.be – to je en primer, v drugih so bile druge spletne strani, ki so se končale na .be – na srečo med njimi ni bilo http://www.kdoteje.be – in ko sem vpisal naslove iz sporočila v Firefoxa, sem dobil opozorilo, ki je na fotografiji spodaj.

Očitno se nekaj dogaja na Facebooku, kajti tudi drugi uporabniki so dobili podobno “sranje”. Je to počasen začetek konca Facebooka? Ali pa samo varnostna luknja, ki so jo izkoristili določeni ljudje?!

untitled-1

9 Responses to Facebook Spam

 1. morpheus7 pravi:

  Moja draga je dobila isti link.Slaba tole vse skupaj, pa glede na to kaj mi je potem odprlo (FB-like login page z vsemi usual okenci) vse skupaj smrdi na krajo profilov za uporabo za nadajne smetenje … :S

 2. peter pravi:

  jp, me too…

 3. Matjaž pravi:

  Sam sem že pred časom pisal o tem:

  In še vedno mislim, da FaceBook tone, pa naj se njegovi lastniki še vedno hvalijo. Facebook kot kat se mi zdi bolj modna muha, kot neko orodje, ki bi imelo dolgo življensko dobo. Morda se pa motim:)

 4. Mara R. Sirako pravi:

  No, jaz nisem prejela ničesar podobnega :) Å e nikoli :)

 5. Tomaž pravi:

  To je samo kraja gesel. Tisti ki vam je po poslal so mu ukradli geslo za FB. Nič posebnega, se dogaja tudi drugje :)

 6. Mara R. Sirako pravi:

  Se hudo & iskreno opravičujem :)

  Pravkar je doletelo tudi mene :)

 7. had pravi:

  @mara: upam, da me ne bere facebook :) in posilja spam naokoli zato :)

 8. Mara R. Sirako pravi:

  Ej, človek, pa tako sem bila happy… Na, zdaj pa imam :) Na srečo je menda vse Ok, če zamenjaš geslo (čeprav rahlo dvomim in sem preventivno sčekirala ves računalnik. Kar je ziher je pa ziher)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.