Stranka NSi, ki ji ni uspelo na zadnjih volitvah priti v parlament in njihova kandidata za EU parlament Lojze Peterle in Ljudmila Novak (po številkah najmanj aktivna evroposlanca) sta imela spet “zanimive izjave” na strankarskem taboru.

Lojze Peterle, če se spomnimo, je kandidiral za predsednika republike, kjer je poskušal s svojo participacijo v osamosvojitveni vojni očrniti sedanjega predsednika Danila Türka, kajti on je nosil glavo v torbi v naši vojni, vsaj tako je izjavil na televiziji, vendar mu volivci niso verjeli. Seveda je bil že vnaprej prepričan, da bo dobil predsedniško mesto, vendar se je motil.

Na parlamentarnih volitvah je stranka NSi dobila 35.774 glasov, oz. 3,40%, kar je bilo premalo za vstop v parlament. In seveda jim ni preostalo drugega, kot da se vržejo v tekmo za EU parlament, preden izginejo iz političnega zemljevida v Sloveniji.

Njihove zadnje izjave iz tabora stranke, ki je bil v Lukovici, ki so se pojavile v medijih, so presenetljive. Igra se na precej podobno struno, kot se je igralo na predsedniških volitvah, vendar ni prineslo pravega rezultata. Namreč nosilec strankine liste za evropske volitve Lojze Peterle je izjavil:

levica ne sme zmagati
– nihče iz te koalicije ne more učiti Slovencev o sociali, če z vednostjo in odgovornostjo te vlade lahko nekdo odnese milijon evrov iz Ljubljanske banke

(vir)

Očitno šola na predsedniških volitvah ni bila dovolj dobra in se še enkrat poskuša, na precej podoben način, priti do glasov volivcev. In seveda ga povsem razumem, da levica ne sme zmagati, ampak pravi politik bi to malce drugače povedal, in bil pri tem malce bolj “političen”.
O milijonu, ki ga je dobil Marjan Kramar, pa mislim da nima smisla razpravljati, vsaj ne v kontekstu EU volitev in nabiranju glasov! In mogoče bi bilo prav, da bi se Lojze Peterle vprašal, kdo je podpisal Kramarjevo pogodbo, preden bi se zapletal v lastne mreže!

Ah, ja. Prav všeč mi je, da STA tako podrobno poroča o taboru NSi, da lahko potem preberem neumnosti, ki jih njihovi predstavniki uporabljajo za nabiranje glasov. Ali ni diskreditacija že malce passe?!