Stranka NSi, ki ji ni uspelo na zadnjih volitvah priti v parlament in njihova kandidata za EU parlament Lojze Peterle in Ljudmila Novak (po številkah najmanj aktivna evroposlanca) sta imela spet “zanimive izjave” na strankarskem taboru.

Lojze Peterle, če se spomnimo, je kandidiral za predsednika republike, kjer je poskušal s svojo participacijo v osamosvojitveni vojni očrniti sedanjega predsednika Danila Türka, kajti on je nosil glavo v torbi v naši vojni, vsaj tako je izjavil na televiziji, vendar mu volivci niso verjeli. Seveda je bil že vnaprej prepričan, da bo dobil predsedniško mesto, vendar se je motil.

Na parlamentarnih volitvah je stranka NSi dobila 35.774 glasov, oz. 3,40%, kar je bilo premalo za vstop v parlament. In seveda jim ni preostalo drugega, kot da se vržejo v tekmo za EU parlament, preden izginejo iz političnega zemljevida v Sloveniji.

Njihove zadnje izjave iz tabora stranke, ki je bil v Lukovici, ki so se pojavile v medijih, so presenetljive. Igra se na precej podobno struno, kot se je igralo na predsedniških volitvah, vendar ni prineslo pravega rezultata. Namreč nosilec strankine liste za evropske volitve Lojze Peterle je izjavil:

levica ne sme zmagati
– nihče iz te koalicije ne more učiti Slovencev o sociali, če z vednostjo in odgovornostjo te vlade lahko nekdo odnese milijon evrov iz Ljubljanske banke

(vir)

Očitno šola na predsedniških volitvah ni bila dovolj dobra in se še enkrat poskuša, na precej podoben način, priti do glasov volivcev. In seveda ga povsem razumem, da levica ne sme zmagati, ampak pravi politik bi to malce drugače povedal, in bil pri tem malce bolj “političen”.
O milijonu, ki ga je dobil Marjan Kramar, pa mislim da nima smisla razpravljati, vsaj ne v kontekstu EU volitev in nabiranju glasov! In mogoče bi bilo prav, da bi se Lojze Peterle vprašal, kdo je podpisal Kramarjevo pogodbo, preden bi se zapletal v lastne mreže!

Ah, ja. Prav všeč mi je, da STA tako podrobno poroča o taboru NSi, da lahko potem preberem neumnosti, ki jih njihovi predstavniki uporabljajo za nabiranje glasov. Ali ni diskreditacija že malce passe?!

7 Responses to Lojze Peterle in njegov predvolilni boj

 1. VS pravi:

  Mislim, da je Kramarjevo pogodbo podpisal Anton Žunič, ki je zaradi tega ostal brez sekretarskega mesta v sedanji vladi.

 2. John pravi:

  Ni rekel da ne smejo zmagati, ampak neki v smislu da ne vrjame da bodo zmagal in bi veliko stavil na zmago desnice. Mediji pa to po svoje zapisejo. In ti od medijev, na videoposnetku tega govora pa malo drugače reče. Kot sem že zapisal.

 3. had pravi:

  @john: res je, napisal sem kar so zapisali na sta.. posnetka nisem videl.. ce obstaja, te prosim za link..

  hvala!

  @vs: ampak je dovolj, da ostane brez sektetarskega sedeza? :)

 4. John pravi:

  http://24ur.com/bin/video.php?media_id=60296104&section_id=2&article_id=3169960

  Sem se spomnil da bi lahko dal posnetek ja, potem pa ze videl tvoj komentar.

  (Okoli 50-te sekunde.)

 5. John pravi:

  Moram se malo v jezik ugriznit, ker nisem videl celega govora, tako da možno da je še kaj takega ven vrgel, samo dvomim. Pa nisem drgač nek pristaš. Samo mediji znajo zadeve lepo obrnt ali zaviti v celofan. ;)

 6. markopigac pravi:

  Kaj pa pravis na tole ->

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.