had blog roni kordis had blog roni kordis

Gregor Golobič, Ultra Sum, Laž, Odstop, Mediji, Krediti, Tajkuni, Zares

V zadnjem tednu so “Gregor Golobič, Ultra Sum, Laž, Lažnivec, Odstop, Mediji, Krediti, Tajkuni, Zares” največkrat izrečene besede. Besede ki definitivno zaznamujejo to obdobje in jih vsi mediji na veliko uporabljajo, na srečo vseh “jurišnikov” ki so jim vse stvari jasne že vrsto let, le coming outa si ne upajo še narediti.

Če vse, kar se piše drži, potem me čudi, da ni Gregor Golobič še kazensko ovaden in se ne znajde v priporu? Če držijo vse trditve, ki so jih sproducirali mediji, me zanima zakaj se s tem primerom ne ukvarjajo za to odgovorni organi! Aja, tukaj se gre za moralno odgovornost, ker vse ostale stvari zakonsko pijejo vodo? No, tega mediji ne bodo povedali, ampak bodo šli do konca: laž, lažnivec, notorični lažnivec, laže, laž, odstop, moralna odgovornost, morala, hobotnica – te besede bodo ponavljali toliko časa, da bo vsem vse jasno! In Pavlov pogojni refleks se bo izkazal kot odličen!

Ampak naj sodijo o teh stvareh tisti, ki so za to pristojni. Tisti, ki imajo dolžnost soditi.

Včeraj zvečer so pri stranki Zares naredili spletno mesto, kjer prikazujejo še drugo plat zgodbe, ki jo mediji mirno zamolčijo – Tisočkrat ponovljena laž še ni resnica:

In kaj si o vsem tem mislijo ostali pisci blogov:

Volitve so pred vrati, čas je za Ultro in Golobiča – Drugi dom
Atentat na ministra Gregorja – Zirosi
Laži, lažnivci in laganja – Jonas
Kaj je naredil narobe gospod Golobič? – Popotnik
Golobič naj odstopi! – ateistek
Gregor Golobič: stati inu obstati – Drugi dom
Kako je Gregor Golobič dokazal, da ni slovenski Stalin – Razgledi
Gregor Golobič naj odstopi – Jinov svet
Gregor Golobič in njegovi grehi – RazbOjnik

 1. A je kršenje volilnega molka, če na vse skupaj odgovorim povsem nepolitično? :) Ne bom govorila o lažeh ipd ampak o povsem tehnični zadevi – nepoznavanje gospodarskega prava in izrazov, ki so z različnimi strukturami družbe povezani.

  Mene bolj zanima zakaj in kako si lahko nekateri vidni predstavniki vlade privoščijo, da enačijo delnice s poslovnim deležem. Včeraj sem nekajkrat (pa tudi v prejšnjih dneh) zasledila zvezo: “delnice oz. poslovni delež – pa saj je isto”. In to si je včeraj na nacionalki privoščil tudi eden izmed ministrov.

  Gre sicer za povsem tehnične zadeve in laiku oprostim takšno napako. Ljudem, ki pa nosijo naziv dr.”tainta” takšne napake ne morem oprostiti. Morda sem sama bolj občutljiva na to, ker delam na področju gospodarskega prava in se vsak dan srečujem s temi izrazi in vem, da me stranke sunejo v rit ob izjavi, da so delnice isto kot poslovni delež. Ker kako hudiča naj prodam delnice podjetja, če podjetje delnic nima, ker je d.o.o.? :D

  Ja, to mene peezdi že odkar ta gonja traja, ker so res redki tisti, ki se potrudijo in naslavljajo deleže in delnice pravilno….

 2. Popravljam: “In to si je včeraj na nacionalki privoščil tudi eden izmed ministrov” na “eden izmed bivših ministrov”.

 3. Tudi blog Petra Å trovsa je vredno omeniti:

  Golobič je resnična moralna avtoriteta, saj je lepo povedal, da je lagal le iz dveh absolutno plemenitih vzgibov:
  a) da ne bi škodoval svojemu dobremu imenu (Golobiču)
  b) da ne bi škodoval Ultri (=svojemu premoženju)

 4. Hadov blog je bil berljiv vse do obdobja ko je 3.4.2008 postal Zaresovec, kar je potrdil s prispevkom Zares sem v Zares.

  Je pa res, da pač moraš zagovarjati Ultro in posledično Golobiča, če si bil sam nekoč zaposlen v Ultri, kajne?

  Mogoče bodo od tega koristi…

 5. He he dobra spletna stran, tole z lažmi, me pa čudi da na njej ni tiste laži zaradi katere je ta spletna stran nastala… Ali sem jo morda samo spregledal?

 6. Spoštovani Zares, propagiranje te strani danes po blogih je kršitev volilnega molka.

 7. Ej Had, najbrž si malo bolj na tekočem. A Izumiteljâ„¢ še kar razmišlja s polno paro? Se ga je Rodin II. že spravil portretirat?

 8. Tvoj blogu se je zaradi politike in političnih laži, ki jih trosiš spustil na zelo zelo slab nivo.. Pa tega imamo že dovolj iz TV in info. portalov…

  Sicer pa se mi zdi, da kršiš volilni molk, ker blog je medij.. Mogoče bom prijavil, ker ne maram tega posiljevanja..

 9. Če sem se doslej čudil, zakaj je Golobič sploh pomislil na to, da bo pred javnostjo (ne pa tudi pred Kosovo komisijo) poskusil zamolčati svoj delež v Ultra Sum, mi je po prebiranju tegale:

  to vseeno malo bolj razumljivo. Katero podjetje lahko brez posledic preživi takšno lomastenje gospodov s poslansko imuniteto, ki za obtožbe ne potrebujejo nobenega konkretnega dokaza, ker se jih ne da iztožiti za povzročemo škodo? Pa niti ne trdim, da je z Ultrinimi krediti vse čisto kot solza, ampak zaenkrat ne vidim razloga, da ne bi verjel izjavam iz LB in Ultre.

 10. Kršitve volilnega molka? Sem kaj zamudil? A danes na voliščih odstavljamo oz. potrjujemo ministra Golobiča ali kaj?

 11. @jure: poskusi :)
  pateticno, res.. ampak verjamem, ko zmanjka kanon futra, pride vse prav :)

  glede na to, da ti ni jasno, kaj je krsenje volilnega molka, ti svetujem, da si to preberes
  http://sl.wikipedia.org/wiki/Volilni_molk

  zelo preprosta razlaga, ki jo bos razumel..

  @buhtl: jeap.. razgledi so precej nazorno opisali, kje je problem in v cem je problme teh “nasih” posojil..

  no, da si je zelel vizjak v ultro, pa tudi ni nic cudnega :)

 12. Dobro mi je jasno kaj je volilni molk, samo ne spremljam teh traparij, škoda časa in energije… Mogoče boš tudi, sam prišel kmalu do tega ;)

  Samo poglej kako si pokvaril blog s to politiko, od katere nimaš nič… vsak razlaga drugače!

  Sicer pa predvidevam, da bo Buhtl, ki je tako prekleto pameten, nahranil lačne in oblekel gole, kar je največji problem! Pa veliko uspeha gospod Buhtl!

 13. nihče ni rekel, da bo kazensko odgovarjal, to so izmošljotine, ki ste jih sposobni sproducirati, da bi zadevo omilili. Gre za moralno odogovornost, ki bi jo povprečno izobražen in že povprečno inteligenten človek moral razumeti.

 14. Hehehe lep dokaz za tele prljave igrice so današnje volitve.. 40% haha.. Ljudi politika ne zanima več zaradi afer, ki se dogajajo.. dejansko jo spremljajo samo še upokojenci.

 15. Cilj je uspel! Ljudem so s to afero zagnusil vse politike. Pri tako majhni volilni udeležbi, se pa tudi ve kdo profitira…..

 16. Ja, ja, kot da bi bil Golobič prvi, ki se mu je zgodila medijska/politična “krivica”. Zaresovci bi lahko na vse skupaj malo bolj realno pogledali in se pač sprijaznili, da namen drugih strank v Sloveniji ni ta, da bi bile podložne Zaresu.

 17. # Jure – komentira:
  07.06.2009 ob 18:35

  Dobro mi je jasno kaj je volilni molk, samo ne spremljam teh traparij, škoda časa in energije… Mogoče boš tudi, sam prišel kmalu do tega ;)

  Samo poglej kako si pokvaril blog s to politiko, od katere nimaš nič… vsak razlaga drugače!

  Sicer pa predvidevam, da bo Buhtl, ki je tako prekleto pameten, nahranil lačne in oblekel gole, kar je največji problem! Pa veliko uspeha gospod Buhtl!

  Malo pozno sem videl tole, ampak vseeno: Jure, nisem opazil, da govorimo o prehranjevalnih in modnih problemih, me razsvetliš, od kje ti to?
  Je bilo pa govora o lažeh, tako da bo tale link morda komu zanimiv: http://www.mladina.si/tednik/200828/koliko_lazi_je_dovoljeno_v_politiki_

 18. Miheljak bi Golobiča vprašal: “Zakaj lažeš, da nisi lastnik Ultre, če res nisi lastnik Ultre?”
  :)

 19. Ob vsem tej tragi komediji kdo je kaj kje in zakaj sem dobil občutek da živim v banana deželi na višjem nivoju.Ampak bolje bi bilo da bi se res začeli ubadati z problemi krize in če se le da da, da bi je bilo konec.

 20. Januar 2010

  Golobiča spet ujeli na laži! Skoraj ne morem verjet, verjetno ne verjame niti sam GG. Reprogram kreditov je bil.

  Me zanima kaj se bo še izcimilo iz tega. Verjetno se pravno ni kaj kršilo, in zato nebo nihče za nič odgovarjal, me pa zanima kako se bo GG oz. stranka Zares odrezala na naslednjih volitvah. Glede na mnenja prijateljev in mene, ki smo po večino “levo” usmerjeni je, da se ZARESu ne obeta ravno svetla prihodnost z GG na čelu!!!

  to še… očitno je da stranka ZARES v “boj” vse več pošilja Cveto Zalokar Oražem, ki me vse bolj spominja na osebe kot so Černač, Grims, … SLABO, ZELO SLABO

Komentarji so zaprti.