Patrick Vlačič se verjetno ni zavedal, da je pred časom, ko je kritiziral DARS dregnil v osir. Namreč zamujal je v oddajo TV Klub, zaradi zastojev na avtocesti, kjer je bilo govora o tem kako DARS-ovci popravljajo avtocestne odseke (preverjal je število napovedanih delavcev, ki naj bi popravljali zaprte odseke) in kako zaradi tega ljudje vsak dan stojimo v kolonah. Saj smo navajeni, da je potrebno med turistično sezono promet ustaviti in da se moramo kuhati na soncu. Kakopačne!

Ampak nazaj k Patricku. Ko je z rahlo zamudo prispel v studio je z resnim glasom povedal, da se bodo naslednji na sestanku pogovorili ravno o teh stvareh, ki jih je videl. Vožnjo s prižganimi modrimi lučmi pa je razložil s tem, da sta z voznikom utirala pot reševalnemu vozilu. Ampak resnica je prišla kmalu na dan. Pojavili so se posnetki DARS-ovih kamer, ki ministrove besede prikažejo v povsem drugačni luči. Namreč ni videti da je kogarkoli reševal, ampak samo sebe, da ne bi zamudil v studio! Ali je res pričakoval, da bo DARS izpustil takšno priložnost, da ga očrni? No ja, njegovo vozilo tudi ne bi smelo imeti modrih luči in tudi kazen za takšen prekršek ni ravno majhna.

Ampak bolj kot to, se mi porajata dve drugi vprašanji. Kdo iz DARS-a je spravil ta posnetek v “eter” – namreč do sedaj sem bil prepričan, da se takšna snemanja ne smejo objavljati če za tem ne stoji kaj resnega – poziv sodišča, ali kaj podobnega?! In če se lahko posnetki moje vožnje po avtocesti v vsakem trenutku pojavijo na internetu, mi naj to nekdo pred uporabo avtoceste napiše, ali sporoči! To se mi definitivno zdi sporno!

In drugo vprašanje!


Pred dvema tednoma smo bili priča pogromu Gregorja Golobiča, vsi mediji so družno stopili skupaj in ga “linčali” (da se novinar Kanala A v živo javi v oddajo nacionalke, še nisem in verjetno ne bom nikoli več doživel). Ni bilo oddaje, ki se ne bi začela z Ultra Zares prispevkom. Verjetno je vsa krivda na strani tega da je marsikomu trn v peti in da so tudi nekatere druge politične stranke skupile skupaj v boj proti njemu. In verjamem, da celotna zgodba še ni končana, saj so rajtingi za določene stranke precej ugodni in jih je treba izkoristiti še s kakšno sproducirano “akcijo” (pobiram stave, kdo bo naslednji od Zaresa na tapeti).
Kako pa se mediji obnašajo v primeru Patricka Vlačiča? V bistvu se sploh ne! Kanal A oddaje Svet ne začne s prispevki Ane Turk, ki v ihti hiti govoriti kako so dobili ministra na laži. Tudi Trenja še niso bila organizirana na to temo. Ah, o tem se pač ne govori, ker ni zanimivo nobeni od političnih strank. Majhna novička in stvar je rešena.

In da ne bo pomote. Je.be.se.mi kako se minister Vlačič za davkoplačevalski denar vozi po naših avtocestah. Je.be.se.mi če ne bo odstopil, čeprav bi bilo to higienično. Je.be.se.mi, če laže ali pa samo malce hitreje pozablja kaj je povedal. Je.be.se.mi, če se mediji ne ukvarjajo z njim, ker jim pač to ni v interesu.
Vendar kljub temu, da se mi je.be za vse to, sovražim dvojna merila naših medijev in njihovo objektivnost! Takle mamo v demokraciji!