Inspiriran z zapisom Uf, kasetna nostalgija in še bolj s člankom na BBC-ju – Giving up my iPod for a Walkman, sem se odločil da ga pofotkam.

Walkman Sony WM-EX 668 – na kasete, s polnilno baterijo in možnostjo dodatne baterije, s funkcijo groove mega basa, auto reversa in upravljalnika na slušalkah – mi je delal družbo precej časa. Pred kakšnim tednom, ko sem pospravljal “kramo”, sem ga našel in ga prižgal z dodatno baterijo. Hladno Pivo so bili na kaseti, ki je bila v njem. Verjetno kakšnih 8, ali več let. Nečist zvok, poln nekih majhnih popačenj, ki pa prav sedejo za razliko od glasbe na CD-jih, ali pa MP3-jev. Povsem druga zgodba in nostalgičnost. Tisoči kilometrov v avtu prevoženih ob kasetah, ki so dajale “energijo” in so lepšale dolge večere.

In sedaj spraviš na en USB ključek vso glasbo, ki sem jo nekoč imel na kasetah in še ostane veliko prostora za vse ostalo. Iskanje komadov, posnetih za posebne priložnosti, ali pa na posebnih koncertih je sedaj zelo preprosto. Recimo na Blipu, ali podobnih servisih. Ah ja, nostalgija, ki mi jo je danes prebudil Hapax Legomena

Si imel tudi ti Walkmena? Ga imaš še vedno? Ga pokažeš? Ali pa si premlad in se niti več ne spomniš kaset?