Inspiriran z zapisom Uf, kasetna nostalgija in še bolj s člankom na BBC-ju – Giving up my iPod for a Walkman, sem se odločil da ga pofotkam.

Walkman Sony WM-EX 668 – na kasete, s polnilno baterijo in možnostjo dodatne baterije, s funkcijo groove mega basa, auto reversa in upravljalnika na slušalkah – mi je delal družbo precej časa. Pred kakšnim tednom, ko sem pospravljal “kramo”, sem ga našel in ga prižgal z dodatno baterijo. Hladno Pivo so bili na kaseti, ki je bila v njem. Verjetno kakšnih 8, ali več let. Nečist zvok, poln nekih majhnih popačenj, ki pa prav sedejo za razliko od glasbe na CD-jih, ali pa MP3-jev. Povsem druga zgodba in nostalgičnost. Tisoči kilometrov v avtu prevoženih ob kasetah, ki so dajale “energijo” in so lepšale dolge večere.

In sedaj spraviš na en USB ključek vso glasbo, ki sem jo nekoč imel na kasetah in še ostane veliko prostora za vse ostalo. Iskanje komadov, posnetih za posebne priložnosti, ali pa na posebnih koncertih je sedaj zelo preprosto. Recimo na Blipu, ali podobnih servisih. Ah ja, nostalgija, ki mi jo je danes prebudil Hapax Legomena

Si imel tudi ti Walkmena? Ga imaš še vedno? Ga pokažeš? Ali pa si premlad in se niti več ne spomniš kaset?

6 Responses to Walkman Sony WM-EX 668

 1. Mikec pravi:

  Uf, čisto podobnega sem imel tudi sam :) le malenkost drugačna preobleka. Tale Walkman je bil za tiste čase vrhunski! Tanek, preprost, 60 ur poslušanja glasbe z dodatno baterija, pa še možnost previjanja naprej do naslednjega komada, kar je walkman sam zaznal… Sem ga pa prodal par let nazaj za 5.000 SIT :)

 2. jm pravi:

  Tale wokmen je vrhunsk. Sam poglej obliko. Za svoja leta je najlepš. Mel wokmen, ki pa ni najlepši za na sliko :D in mel še celo minidisc player. Se je to kdaj prjelo? Nimam pojma zakaj sm ga kupu. Še dones ne :D Wokmen je pa sel enkrat v kanto ob čiščenju.
  In sedaj sem srečen zbiralec ipodov  :)

 3. Tina pravi:

  wow, čeden! Moj je pa pred pol leta ob selitvi romal v smeti, samo je bil tudi že precej bogi (gumbi so se polomili, pa to). No, malo žal mi je že …

 4. Manuela pravi:

  Uh…zagotovo ga najdem med selitvijo in če ni grozno slabši od tega na fotki ga objavim ;D

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.