Jeap, zdajle je na 2. programu RTV Slo oddaja Studio City, ki praznuje 20 let obstoja. Če so se Trenja poslovila po sedmih letih, je Bojan Kranjc naredil oddajo, ki se še vedno drži in vztraja. Da ne bo pomote, na kar sta me opozorila Petracj in Kricac – prvi urednik oddaje je bil Tomaž Perovič – takrat se je oddaja imenovala Studio Ljubljana in prvič je bila v etru 6. julija 1989.
Spomnimo se, lani je Marcel Štefančič dobil nagrado Viktorja za voditelja informativne oddaje in večina nas je bila prepričana da je to znak, da se oddaja umika v arhiv. No, spremenila se je ura, Marcel in Studio City pa sta še vedno ostala.

In ob tem jubileju čestitke ustvarjalcem oddaje in še na mnoga leta “osrečevanja gledalcev” in intelektualnosti, ki je v našem medijskem prostoru definitivno primanjkuje!
Upam, da boste danes konkretno zalili 20. obletnico. Oz. kot je rekel Marcel danes na Valu202, ta oddaja se ne more ukiniti, saj je Bojan Kranjc ob njeni “stvaritvi” poskrbel za to, da nima nihče vzvodov, s katerimi bi to storil!

5 Responses to Studio City – 20 let že z nami

 1. smoger pravi:

  Boljši je primerjat Latinico in Trenja…če sploh obstaja kakšna primerjava.

 2. F pravi:

  Trenja se lahko primerjajo samo z Jerryem Springerjem

 3. GREGA pravi:

  HA ja če ste gledali včerajšno oddajo v celoti ste opazili, da je Kranjc po telefonu povedal neko zanimivo zadevo, ki je presenetila še mene. Povedal je, da je JJ glavni krivec, da oddaja NI bila ukinjena že leta 93, nekdo pa je še v nadaljevanju rekel, da so poizkusi ukinitve vedno prihajali z levice, kar je sicer nekako logično(glede na to, da so kritizerali oblast), čeprav bi to verjetno prej pričakovali od desnice!!!
  Še ena zanimiva zadeva je bila, ko je Drnovšek baje edini zavrnil sodelavanje v oddaji, ker ni v naprej dobil napisanih vprašanj, kar je bilo nekako pravilo voditeljev, da so lahko presenetili in bili tako še bolj nepredvidlijivi in kritični!!!
  Le česa se je Drnovšek ustrašil!!!!!!??????

 4. had pravi:

  @grega: res je.. definitivno je bila oddaja trn v peti vladajocim.. kajti upali so tisto, kar drugi niso :)

 5. listje pravi:

  Zanimiva oddaja, verjetno tega pred leti ne bi rekel, človek preprosto mora za dojemanje poante nekaterih oddaj dozoreti. Jaz verjetno sem, me pa resnično zanima ali drži, da je levica bila pobudnik za ukinitev oddaje.
  Lp

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.