Spomenik Georgu WashingtonuWashington Monument – je bil ob izgradnji leta 1884, s svojimi 169,294 metri, najvišja zgradba na svetu. Robert Mills je bil arhitekt tega projekta, ki se je začel graditi 1848 in je bil dokončan 1884.
Še vedno je to najvišja kamnita zgradba in obelisk na svetu, prav tako pa je to tudi najvišja zgradba v mestu, kajti zgrajen je bil še pred zakonom, ki prepoveduje da bi bile stavbe višje od Capitola.

Klikni na fotografijo za celotno galerijo
Washington Monument Photos 04


7 Responses to Washington Monument Photos

 1. Bashi_B pravi:

  Lušne fotke, 2. mi je res všeč, dobra simetrija in odsev.

 2. dr. onyx pravi:

  Če se ne motim, so naslednje na vrsti slike iz pokopališča, ki leži za telim spomenikom? meni osebno je bil v Washingtonu še najbolj zanimiv nek muzej tehnike (morda letalstva), kjer je razstavljen tudi modul, s katerim so amerikanci “kao” prvič leta 1969 pristali na Luni. Ko sem ga videl v živo tam razstavljenega, sem postal še mnogo bolj skeptičen do tega podviga. Izgleda nekako tako, kot bi v banji preplul Atlantik. Skoraj nemogoče.

 3. had pravi:

  ne ne :) pokopalisca 2. svetovne vojne, vietnamu in tega ne bom objavil :)

  bom pa nekaj drugega :)

 4. don barkL pravi:

  V slovenščini se pri številih uporabljata pika in vejica ravno obratno kot v angleščini (kjer si verjetno dobil podatek), tako da je stolp velik 169,294 metrov in ne 169.294 (kar bi bilo tisočkrat več). ;)

 5. had pravi:

  @don: hudo prav imas.. res sem kopiral, ker sem imel najprej napisano 170 metrov, pa sem nasel natancen podatek tudi v cevljih :) in sem hotel biti pameten..

  hvala za popravek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.