Opozorilo – naslov je rahlo zavajajoč, kot tudi določen del zapisa. Presojo, kaj je res in kaj ni, prepuščam bralcu!

Sredi noči sem se prebudil, ker me je zeblo kot psa (pustimo ob strani vprašanje, ki sem si ga zastavil – ali sem še sploh človek, če me zebe kot psa!), vstal in šel iskati zimski “koutr”. Vzel sem si čas in vrgel oko (ne dobesedno) na termometer zunaj. Ko sem videl, da je živo srebro pod 9 stopinj (na digitalnem termometru), so mi šle vse kocine pokonci (pa ne tiste na glavi, tam jih je bolj malo).
V času pisanja tega zapisa se že pozna učinek globalnega segrevanja. Temperatura se je dvignila za celi 2 stopinji!

Al Gore al hribi je lepo “nategnil” svet s svojo teorijo o globalnem segrevanju. In zato dobil celo Nobelovo nagrado. No, tudi globalno segrevanje ni več globalno segrevanje, ampak so klimatske spremembe. Seveda, kajti zadnjih 14 dni poletja – ups, odkar je nastopilo poletje – imamo dež in to ne v majhnih količinah. In tudi temperature, ki se sedaj povprečno vrtijo pod 20 stopinjami niso ravno značilne za ta čas, ko smo ponavadi skakali na pol goli okrog (no, bolj ženske, moški pa smo jih opazovali). Sedaj je vse skupaj obrnjeno na glavo. Mogoče bo Al Gore čez dve leti napisal teorijo o globalnem ohlajanju in bo spet v trendu, mogoče bo pobral še eno Nobelovo nagrado. Kdo bi vedel.


No, ena stvar tega vremena je koristna po eni strani, po drugi strani pa ne! Aha, sliši se malček čudno. Če smo v recesiji in naša oblast se ne zna soočiti s tem – dela poteze, ki jih ne razumem in smo državljani precej brez denarja v teh časih, nam to vreme predstavlja idealno priložnost da smo doma in se v družinskem krogu družimo. Namesto da so otroci zunaj na bazenu, kjer bi bilo potrebno plačati vstopnino in sladoled in pijačo…., so sedaj doma za računalniki in stroški so najmanjši. No, seveda ne gre brez opozoril, da pedofili v tem času prežijo na otroke na netu in jih poskušajo izkoristiti (od kje takšne ideje, ki so bile zadnje čase plasirane v eter).
Ampak to, da otroci ne trošijo denarja, ki ga starši itak nimajo, je dobro za starše, ni pa dobro za državo in “prodajalce”. Namreč denar mora krožiti in se mora zapravljati. Sploh v času recesije. Jaz povsem dobro skrbimo, da bi se čim prej spravili iz krize in trošim preko meja. Zakaj pa ne! Življenje v limitu ima tudi svoje prednosti! Če banka, ki mi “posoja” denar propade, potem upam da mi tega ne bo treba vrniti in bom imel samo korist od svojega početja. Sicer pa bom poravnal obveznosti.

In tako sem obdelal celotno situacijo, ki se mi je danes ponoči, ko me je zeblo, zdela hudičevo potrebna obelodanitve in pomembna. No, pa še nekaj je. To vreme bo definitivno povzročilo tudi “baby boom”. Če bi bile temperature še malce nižje, bi se ljudje segrevali tudi na tak način. In namesto da bi teklo dol od vročine, bi teklo dol od užitka.

En čudovit poletno deževen dan!