Promet.si – naše ceste so eno samo gradbišče

Promet.si je spletni naslov prometno informacijskega centra za državne ceste. Super! Na enem mestu lahko pogledam, na katerih cestah prihaja do zastojev, kje potekajo dela in vse ostalo. Oz. bolj težko karkoli vidimo, kajti vse ceste v Sloveniji so trenutno v delu in celotna Slovenija je eno samo gradbišče.

Obstaja še par “malenkosti”, kajti če uporabljate Google Chrome, ali Safari, potem ne vidite zemljevida – šalabajzerji!

Poleg tega je zanimiva stvar, ko pridete na promet.si se najprej pojavijo dogodki na cestah brez obkljukanega Delo na cesti. In do takrat je vse skupaj še precej normalno. Ampak ko obljukate Delo na cesti, vse skupaj postane rumeno rdeče! Seveda, saj je sezona sedaj in vročina in ljudje se lahko kuhajo v kolonah…

kako cudovit pogled


 1. Da ne boš mislil, da samo v poletni sezoni takole zgleda. Tale zemljevid je bil že celo zimo pisan kot novoletna jelka :D

 2. Verjetno bi bil že čas, da začnejo prikazovat odseke, kjer se nič ne dela. Bo znakcev samo 5.

 3. Lepo bi bilo, če bi znal kdo naredit samo barvni krogec na cesti, kjer je ovira. Odvisno od pretočnosti pa bi ta bil obarvan zeleno, rumeno, rdeče, črno..

 4. avtoceste in hitre ceste pod DARS: 579,5 km
  hitre ceste: 27 km
  glavne ceste: 948 km
  regionalne ceste: 5.002 km

  gradbišča na avtocestah: 12 – eden na 50 km
  gradbišča na glavnih cestah: 23 – eden na 42 km
  gradbišča na regionalnih cestah: 86 – eden na 58 km

  pri 20.000 prevoženih km na leto človek naredi 50 km na dan.

 5. Men je pa kul da se polet dela. Si predstavlas naletet na gradbisce na kaki mestni vpadnici takrat ko se 300k folka pele iz Lj domov?

  Se spomnem enkrat k je bla nesreca na eni vpadnici ob taki uri; zaprte pol ceste prblizn 20 minut in se je se v centru poznal k je kr naenkrat vse stalo in to ne 20 minut ampak do vecera je bla guzva – je blo po dnevniku. Zanimiv primer, res.

Komentarji so zaprti.