had blog roni kordis had blog roni kordis

Premoženjsko stanje poslank in poslancev SDS – part deux – ali poslanci SDS lažejo?

Pred časom, ko so poštenjaki iz stranke SDS objavili svoje premoženjsko stanje, so se mi v zapisu Premoženjsko stanje poslank in poslancev SDS nekateri od njih prav zasmilili. Vrsto let že poslanci, pa vendar nimajo nič prihrankov, vozijo se s starimi avtomobili, nič delnic in nekateri od njih nimajo rešenega niti stanovanjskega problema. V bistvu še marsikateri povprečni državljan živi veliko boljše kot oni.

In ker so poštenjaki iz SDS pred časom z vsemi topovi tolkli po Gregorju Golobiču in ker sem verjel, da verjamejo v Jezusov rek: “Kdor je brez greha, naj prvi vrže kamen v prešuštnico!” sem bil prepričan da podatki, ki so jih objavili resnično veljajo.

Podatki, ki jih je danes objavil Mag v članku Transparentnost Janševih vojščakov, pa njihove zgodbe postavljajo v povsem drugačno luč. Namreč poslanci so “pozabili” prijaviti cel kup delnic, lastništev v firmah, itd. Ampak to seveda ni pomembno. Proti GG-ju so ustanovili parlamentarno komisijo, sedaj pač pričakujem, da jo bodo ustanovili tudi proti sebi.

Seveda bo Grims uporabil že znano besedno zvezo – sile kontinuitete so spet na delu, poslanci, ki so “pozabili na delnice” pa bodo našli milijon in še več razlogov, zakaj so to pozabili. Se zgodi, mar ne? Tudi najboljšim vojakom! In glede na to, da so nekateri od njih pozivali GG-ja k odstopu, sedaj pričakujem da bodo zase naredili isto – samo odstopili (ja, znanstvena fantastika vem).

Očitno v Sloveniji veljajo dvojna pravila. Ena za tiste iz stranke SDS in ena za vse ostale. Tisti iz SDS-a imajo vedno vse prav in vedno naredijo vse prav, ostali pa pač lažejo, kradejo, utajujejo,…

Ali poslanci SDS lažejo? Ah, kje pa. Vsi ostali to počnejo, oni pa so pošteni in ne lažejo. Mogoče kaj zamolčijo, ali pa pozabijo na kakšno stvar – ampak v primeru GG-ja so trdili da je tudi zamolčanje enako laž. No, čakam sedaj!

 1. Težko preboliš a ne? Dej že opusti te politične pisarije, pa se raje vrni na stare tire…Presneto dobro moraš ti živet od PR za GGja…

 2. @matjaz: resnica boli, kajne.. meni ni treba nic prebolevati :) samo smejim se lahko v brk vsem, ki so prelivali gnoj po gg-ju..
  ce sami ne vedo koliko delnic imajo in katere deleze imajo v kateri druzbi, naj ne vodijo drzave..

  o cem bom pisal, pa bom verjetno sam odlocal :)

 3. @Had

  Ne, resnica nič ne boli. Kdor misli, da so politiki pošteni, se je orenk zmotil.

  Hm, zakaj je potem tvoj GG eden vodilnih v državi? Saj on tudi ni vedel:)

  Ja, pišeš lahko o čemerkoli hočeš. Ampak razglašati se pa za nepolitičnega človeka in tako očitno pisati, kot ti pišeš, pa ni ravno najboljše a ne? Veš, to da nisi član stranke, še ne pove nič:) Mnogo jih ni bilo članov strank-formalno. Pa poglej kaj in kje so bili in so…

 4. jaz zadnji dve leti nisem trdil da sem nepoliticen clovek..
  celo priznal sem, da sem bil clan zaresa.. na blogu..
  in priznal da sem v ultri, kjer je bil moj sodelavec gg..

  zato me moti dvojna morala, ki jo imajo nekateri predstavniki ljudstva v parlamentu.. me zanima ce bodo sedaj vsi priznali, da so lagali :)

  ja, jaz verjamem v to, da ljudje izberemo ljudi, ki so podobni nam, da nam vodijo drzavo.. da nas ne nategujejo, da nas ne “jebejo” in da nam ne kradejo.. ampak v drzavi, ki je zrasla z lazjo od zacetka naprej in s krajo, je to le utopija :(

 5. Zadeva je sumljiva že zaradi tega, ker so se tako trudili, čeprav bi lahko preprosto rekli kosovi komisiji, da lahko javnosti prikaže njihovo prijavljeno premoženje…

 6. Matjaž, nikoli nisem bila in nisem članica nobene politične stranke (pionirčki in mladinci najbrž ne štejejo), niti nisem nikoli delala v Ultri, pa se mi – ne boš verjel – zdi več kot ljubko, ko uspe kdo takole nastaviti ogledalo.

  Zanimivo, da je odziv na takšen prispevek ad-hominem in ne komentar vsebine prispevka. To pove vse. Žalostno.

 7. Matjaž, nikoli nisem bila in nisem članica nobene politične stranke (pionirčki in mladinci najbrž ne štejejo), niti nisem nikoli delala v Ultri, pa se mi – ne boš verjel – zdi več kot ljubko, ko uspe kdo takole nastaviti ogledalo.

  Zanimivo, da je odziv na takšen prispevek ad-hominem in ne komentar vsebine prispevka. To pove vse. Žalostno.

 8. Had, vsa ta politika, delitev na desne in leve, črne in rdeče, je namenjena samo neuki raji, da ima kosti za glodanje. Ko sem jaz videl, kdo vse so člani prostozidarske lože v Sloveniji, mi je skoraj postalo slabo (levičarji in desničarji so tam eno). Šele ko take sezname vidiš, ti postane jasno, da so to eni navadni bleferji, ki jim v glavi teče enak, POKVARJEN SOFTWARE in mi se čedalje bolj približujemo kurčevi Rusiji. Prednost takih lož je pa v tem, da politike masirajo mediji in so hitro pokvarljiva roba, oni pa vedno stegnejo svoje lovke, ne glede na to, kdo je na oblasti ter ej tako njihov rok trajanja bistveno daljši.

  Had, moj nasvet vsakemu je preprost. Čim dlje stran od politike. Ta svet je grd, umazan in do konca pokvarjen.

 9. @dr. Onyx: Z analizo bi se mogoče se strinjala, z nasvetom pa nikakor ne. Ignoriranje politike iz ljudi dela ovce.

 10. @dr.onyx: ker si bil na golem otoku :) razumem tvoj nasvet :)

  ampak vseeno.. dolga leta sem bil apaticen in apoliticen.. “boli me kurac” za politiko, oz. “politika je kurba” sta bili moji paroli.. dokler nisem ugotovil, da me nategujejo tako desni kot levi..
  nisem imel zelja, da bi se kakorkoli ukvarjal s to zadevscino, ampak sem se odlocil, da jo bom spremljal in pljuval po njej, oz. da bom zapise uporabil zato, da mi bodo cez leta prisli prav, ko se bom smejal svojim neumnostim :)

  in res se mi to dogaja zadnje case.. nasmehnem se in si mislim da smo res “neumni”, da se pustimo nategovat kot ovce.. :(

 11. Janševi vojščaki so pozabili prijaviti tri delnice v skupni vrednosti vrednosti 20€ in 166 delnic v skupni vrednosti 176€ … uuuu. Še čisto, čisto malo pa bi bili kot Golobič z zamolčanimi 5 milijoni.

 12. @mm: kater 5 milijonov je zamolcanih? a tistih, ki so jih izracunali na financah.. no, ja :) seveda..

 13. @dr. filomena: Seveda ignoriranje politike ni najboljša rešitev, ker konec koncev ti ljudje posredno ali neposredno vplivajo na naša življenja. Ni se pa po moje pametno politično opredeliti za ene, ker boš na koncu zelo razočaran.

  Jaz sem v življenju delal z precej politiki, tudi na najvišjih položajih in lahko samo rečem, da so ti modeli kot copy paste. Funkcionirajo na enak način, z enakimi vzorci razmišljanja. Zato je meni delitev na leve in desne popolna bedarija in bi morali po moje prenehati s tem.

 14. had, če si tako zelo proti dvojni morali, zakaj pa ne zagovarjaš teh sdsovcev, ko pa si tako vneto zagovarjal gg? Šolski primer dvojne morale. In shizofrenega vedenja. Vsi politični lažnivci naj odstopijo. Pika.

 15. hmm.. ce je gg lagal v napovedi kosu, naj odstopi.. ce ni, to ni vec moj problem.. je krsil kaksen zakon? eticni kodeks, ki so ga podpisali pri sds?

  no, mogoce pa ne morem biti povsem nepristranski, ker se mi ta informacija ni zdela nic cudna.. :)

 16. no, glede na moje etične standarde si nekdo na položaju ministra ne sme privoščiti tega, kar si on pač je. Ti imaš pa očitno drugačne standarde in je to celom hvalevredno. Se še spomniš Štrovsa? Kater zakon je kršil? Je odstopil? Je. Razumeš? Ne, ker niti nočeš.

Komentarji so zaprti.