In ljudje ki so tako pozitivni, da te napolnijo z njo..

Kolikokrat se vam je že zgodilo, da ste sedeli v družbi in uživali, ko ste kar naenkrat ugotovili, da ste povsem brez energije. In ko ste začeli razmišljati zakaj se vam to dogaja, ste ugotovili da je v družbi oseba, ki vam ne odgovarja in vam “krade” energijo. Pa vendar je ta “kraja” lahko posledica različnih stvari: niste kompatibilni z njo in apriori, vse kar ona reče negirate, imate z njo kakšne nerazčiščene stvari in vam to jemlje energijo, ali pa si preprosto z osebo nimate kaj povedati in je vse skupaj izguba časa in energije. Seveda obstaja tudi možnost da sploh ni razloga zakaj vam krade energijo, vendar se v njeni družbi počutite “čudno”.

V slednjem primeru je moja najljubša varianta “Elvis has left the building!” Moj čas je predragocen da bi ga izgubljal z nepomembnimi in nepotrebnimi stvarmi. Predvsem pa je moj čas namenjen ljudjem, ki jih imam rad okoli sebe (upam da je tako tudi obratno).

Energijski vampirizem je zavestna kraja energije, destrukcija biopolja in ustvarjanje pogojev za nadaljevanje kraje energije. Istočasno pa vampirizem poškoduje tanke strukture biopolja in karmičnih linij usode, zdravja in psihe pri obeh straneh. Pri človeku, ki začne koristiti energijo drugih, se zapre povezava z Vesoljem in ga tako prisili v krajo še več energije, ker bi v nasprotnem primeru lahko zboleli ali celo umrli. (vir: Karmična diagnostika, Marjan Ogorevc


Sam se ne strinjam, da je to energijski vampirizem in da ima to povezavo z vesoljem. Bolj se nagibam k preprosti logiki, da ljudje pač nismo kompatibilni in da smo nekateri za skupaj, drugi pač ne. In rek, Povej mi s kom se družiš in povem ti kdo si precej drži.

Sam sem precej pesimističen človek in vsako stvar najprej pogledam iz negativnega aspekta, zato je precej ljudi “razočaranih”, ko mi razložijo svojo “milijon dolarjev” vredno idejo in jo v parih stavkih sesujem v prafaktorje. Oz. ko mi prodajajo sanje, jaz pa živim trdno, z obema nogama, na zemlji.
Velikokrat se šele kasneje zavem, da bi bilo mogoče veliko boljše če bi bil tiho in bi samo poslušal, kot pa da komentiram in pokvarim človeku veselje. Vendar imam rad odprte karte in rajši povem, kot pa da zadržim takšne stvari zase. Moteče? Včasih! Vendar upam, da nikomur ne kradem energije!