Podnaslov zapisa bi bil lahko tudi – ko bom velik, bom avtoprevoznik. In če mi karkoli, kar bo sprejela država ne bo odgovarjalo, ali mi samo ne bo všeč, bom zagrozil da bom z ostalimi tovornjakarji zaprl avtoceste in povzročil še več kaosa na naših cestah.

Bil sem prepričan, da v Sloveniji za vse ljudi veljajo enaka pravila. Vendar so avtoprevozniki očitno nedotakljiva kasta, ki ob vsaki podražitvi njihovih cestnin, povečanju trošarin na goriva, ali česarkoli drugega kar se tiče njih, stopijo skupaj in zagrozijo državi z zaporami. In država jim popusti.

Očitno imajo dovolj močan lobij, da se jih minister ustrašijo in jim takoj začne ponujati ugodnosti. In ko avtoprevozniki ugotovijo, da imajo dovolj močne karte v rokah, se izsiljevanje ne konča. Nižje trošarine, nižje cene cestnin, krajši plačilni roki so bili sedaj v igri. Poleg tega pa avtoprevozniki opozarjajo na nelojalno konkurenco in ostalih držav! Ti šment, tudi za to naj država poskrbi, kajne?! In izsiljevanje ministra Patricka Vlačiča, ki bo na koncu popustil, se lahko začne!

Kdo je kriv avtoprevoznikom, da niso konkurenčni?


Če vzameš tovornjak na kredit, zaposliš voznika in zahtevaš od države ugodnosti, potem je nekaj narobe s temi ljudmi in z državo, ki dopušča izsiljevanje. V Sloveniji je precej močnih avtoprevoznikov, ki se ne “pizdijo” nad dvigom cen, saj so konkurenčni lahko tudi kje drugje, kot samo v Sloveniji. In če je cena goriva v Sloveniji previsoka, skok čez mejo in se napolni rezervoarje.

Ampak ne, pri nas se dela to drugače. In zraven se grozi z zaprtjem avtocest. In sedaj še ključno vprašanje. Kdaj bomo ostali udeleženci v prometu, ki se vsak dan vozimo po cestah stopili skupaj in zahtevali nižje cene goriva!, nižje cene vinjet!, bolj tekoč promet! – če ima kdo še kakšen predlog, na dan z njim. Mogoče, ko smo že pri tem da nekaj zahtevamo, lahko spremenijo tudi barvo in obliko znakov, mogoče bi bile bolj primerne zelene črte po cestah, namesto dosedanjih belih in še cel kup sprememb mi pade na pamet.

Sicer bomo vozniki osebnih vozil zablokirali avtoceste – ups, pa saj to se konstantno dogaja na naših avtocestah, kjer potekajo gradbena dela. Mogoče samo jaz nisem vedel, oz. je bila slaba organizacija protestnikov, da tudi ostali udeleženci v prometu (v osebnih avtomobilih) in ne samo avtoprevozniki zapiramo avtoceste in tako pokažemo državljansko nepokorščino! (da ne bo pomote, zadnji del je zapisan v šali!)