Kaj je za vas sanjski poklic? Ste se že kdaj za trenutek ustavili in se vprašali, če je to kar počnete za “preživetje in malce več” res tisto o čemer ste sanjali kot otroci?
So se vam sanje izpolnile? Ali pa počnete nekaj, kar vam prinaša tolikšen zaslužek da plačate mesečne obroke za kredite, da imate za hrano in dopust? Kaj pa sanje? Da boste nekoč postali astronomski fizik? Avtomehanik? Gasilec? Manekenka?
Kje so te sanje danes? Ste pozabili na njih? Sam sem si nekoč, pred mnogimi leti, ko sem ležal ob morju na hrbtu in gledal v nebo, zaželel da bi bil fotograf oblakov. Da bi se vozil po svetu in bi fotografiral oblake, cele dneve samo to. Seveda bi bil za to tudi plačan! In baje obstaja nekaj podobnega pri nas (če kdo kaj več ve, bom hvaležen za informacijo)

Ker pač ne opravljam takšne službe, oblake rad fotografiram v prostem času. Sploh če so impozantni, kot so bili včeraj popoldan na Braču – no, ti so še malce dodatno “polepšani”.

8 Responses to Fotografije oblakov – sanjski poklic

 1. Tina pravi:

  Lep poklic bi bil. Čeprav moram priznati, da sem jaz trenutno kar blizu svojesanjske službe. Sem imela očitno že v izhodišču zelo prizemljene želje ;)

 2. Marko pravi:

  Hm, mogoče je astrofizik boljši izraz; mah, kar jedrski fizik napiši :P

 3. Bil Gladen pravi:

  Degustator v javni hiši… :D

 4. y. pravi:

  Podprem tako službo! Če primerjam s Postiro, mi večina teh slik bolj diha in zgleda manj umetno, kljub dramatičnosti tako da thumbs upup! )

 5. Blaž pravi:

  A mi lahko poveš s kako slikaš oblake s soncem, da se sonce lepo vidi in samo ena spacana krogla? Tukaj vidm imaš lepo “žarke”. Nekaj sem slišal, da se z fish-eyom to da..Hvala..

 6. had pravi:

  @blaz: zaslonko zaprem do konca (kolikor gre) – stevilka 32 recimo in nastavim kratek cas.. potem gre.. ce imas zaslonko odprto, oz. na avtomatiki, ti slika z zeeeloo kratkim casom in tam je ponavadi vse zmazano :)

  @y.: 10x :) uposteval sem tvoj nasvet.. ceprav ko sem pogledal na macu, sem videl da so se vedno prevec “navite” barve..

 7. Žogca pravi:

  Fantastične fotografije. Ko gledam takšne mojstrovine, vidim, da bo treba kupiti nov fotoaparat, ker z mojim takšne stvari niso izvedljive.

 8. had pravi:

  sej niso tolk posebne fotke.. obdelava naredi svoje :) tko da lahko ostanes pri svojem fotkotu, edino kaksen nasvet ti dam kako to obdelat :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.