Za Aviokarte.hr sem najprej slišal na Twitterju.

Zanimiva ideja gverilskega načina oglaševanja, ki sem jo isti dan opazil v Splitu. Grafiti in napisi v večjih krožiščih so definitivno pritegnili mojo pozornost in tudi ostalih udeležencev. Namesto “for sale” in “for rent“, ali pa tako pisanih oglasnih panojev, da v času ko se voziš mimo ne moreš niti ugotoviti za kaj naj bi se šlo pri vsej stvari, so Aviokarte nekaj povsem preprostega in definitivno dosežejo svoj namen.

O tem, ali je grafitiranje kriminal, ali umetnost, pa naj presodijo drugi. Meni se zdi vsekakor odlična ideja in verjetno ne bo trajalo dolgo časa, da se bo tudi pri nas kdo spomnil in naredil podobno gverilsko akcijo, kjer bo za skoraj nič vložka dobil dobre rezultate.

8 Responses to Aviokarte.hr – gverilski način oglaševanja

 1. * pravi:

  Je ze bilo pred nekaj casa v Mariboru. Podjetje Plineks se je podpisalo na skoraj vsak pločnik.

 2. ZonPjer pravi:

  Ni sicer komentar tvoje teme, sem se pa ob teh fotkah spomnil, da za iPhone obstaja fletna aplikacija Traffic HR. Razmere na cestah, trajekti, vreme… Fajn. Aja, prenos podatkov je pa druga zgodba, kakopak. Wireless, če se le da ;)

  Aja, sem se pa spomnil ene “gverilske” reklame. Pred leti je ob avtocesti LJ-MB, ne vem katera zavarovalnica že, imela izvrstno reklamo s traktorjem, ki vleče avto z njive…

 3. Mikec pravi:

  Podjetje Sosed počne to že dolgo časa. Kandelabri, semaforji, pločniki, vsepovsod je že polno njihovih nadležnih grafitov…

 4. had pravi:

  *: nisem se videl :( sem pa tudi redko v mariboru.. a to je bil oglas za vozila na plin?

  @zonpjer: jeap.. aplikacija je kul, ampak ima problem ce na hrvaskem to uporabljas – znesek je lahko hudo velik :)

  @mikec: sem videl danes to tudi na financah :) ocitno tudi hrvati niso tega izumili :)

 5. Kr en tam pravi:

  Je blo tudi za nek avto…mislim da novi fiat. po vseh bločnikih kandelabrih, povsod je bil narisan nek menjalnik.

 6. * pravi:

  had: jap, oglas za podjetje, ki vgrajuje plinske sisteme

 7. dr. onyx pravi:

  Na avtocesti iz Loga proti Vrhniki stojita na desni strani dva ogromna rovokopača (ne bobcata), ki imata dvignjeni žlici, med njiju pa je razvešen reklamni napis. In ko se peljem tam mimo se sprašujem, kako huda mora biti recesija, da rovokopača takole zabušavata kot nosilca za reklamni plakat. Tak bager v resni uporabi za luknje kopat je zlata kura.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.