Jeap, stokrat obdelana tema o avtocestah in popravilih na njih. Nočna vožnja iz Ljubljane, pred predorom Golovec table za delo na cesti. Malce kasneje zelo zelo čudno označeno in speljan obvoz – proti Mariboru greš lahko naravnost, ali pa levo po nasprotnem delu predora. Malce čudno vse skupaj izgleda ponoči, sploh ko pred seboj vidiš tujce, ki se ustavljajo in gledajo kam morajo oni zapeljati. In če me spomin ne vara se je par let nazaj že zgodila precej tragična nesreča na istem odcepu, zaradi neprimerne označbe gradbišča – a se je že ugotovilo kdo je bil kriv, ali pa je bila kriva prehitra vožnja, kot sicer?

Ampak da ne zaidem predaleč. Na začetku gradbišča je znak :( in spodaj 6km. Torej popravljajo cestni odsek v dolžini teh označenih 6km. Ok. Če vzamem da je promet oviran na obeh straneh ceste in da je to ravno med “migracijsko” sezono. Ah, tako pač mora biti.

In se vozim po gradbišču?!? WTF?!? Kakšno gradbišče. Nikjer nikogar. Prvih par kilometrov sploh nimam občutka da je to gradbišče, saj ni nikjer nobenega človeka, stroja, niti se ne pozna nikjer da bi se karkoli dogajalo. Kasneje vidim da bodo preplastili asfalt na tem odseku. Vendar moram zelo dobro gledati, ko vozim v koloni 40km/h, kljub omejitvi 60, da vidim da so nekaj res že delali. In tako se vozim teh 6km, ko lahko na prste rok preštejem stroje, ki mirno spijo sanje pravičnega in presenečen da nikjer ne vidim niti enega človeka.

Pa kdo koga j.e.b.e!


Verjamem da se ne da delati z asfaltom pri nizkih temperaturah, kot nas prepričujejo DARS-ovci (medklic – ali potem v skandinavskih deželah nimajo asfalta na cestah??), verjamem da se ne da delati ponoči, če so to posebni projekti, ki jih je moč izvesti samo čez dan. Ampak hudiča no, 6km ceste čaka na popravilo in ni nikjer nobenega človeka? Kakšno bo tokratno opravičilo? Da so bili na malici? Da so tudi ljudje in morajo spati ponoči? Ali pa spet floskula da se tega ne more početi ponoči?

Ker se kdaj pa kdaj odpeljem tudi preko meja naše ljube deželice, opažam da se drugje dela na cestah čez noč. Poskrbijo da ni moteče za voznike in popravljajo in spreminjajo. Pri nas pa je lažje zapreti vse skupaj in se izgovarjati na noč. In seveda nekdo za to “šlamparijo” dobi mastne vsote denarja.
Jaz lajam, karavana gre dalje. Kako predvidljivo. Mogoče pa državljani Slovenije kdaj zberemo pogum in se upremo takšnemu sranju, ki se dogaja pri nas in kateremu nihče očitno ne more priti do konca!

In malce naprej po obvoznici zagledam utripajoče modre luči, razsvetljeno cesto in najprej pomislim da so pristali “vesoljci”. Pa vendar niso. Nesreča dveh motoristov sem slišal danes zjutraj – eden na žalost ni preživel.