Ali En, tako se je imenoval v tistih časih, ko je s svojim albumom Leva scena, na katerem so bili komadi Leva Scena, Stremetzsky, V Mestu Nekaj Dogaja, Sirni & Mesni, popolnoma razburkal domačo sceno. To mu je uspelo predvsem s komadom Leva Scena, kjer je med drugim zapisal:

Kakšna je ta scena kakšen je ta folk? debilna je ta scena in neumen je ta folk! Kakšna je ta scena kakšen je ta folk? debilna je ta scena in brezvezen je ta folk!
Leva scena je večja kot najprej izgleda zmeraj več je tega dreka in neumnega goveda. En muskonter prav izstopa, za mene je debil, ljudje pa mu pravijo slovenskega naroda sin.
Svoj največji hit je naredu že pred dvajsetimi leti, a še zmeraj ga špila in si misli “vsi so kmeti”. V resnici je kmet on, naj se vrže čez balkon, če bo sreča zlom si vrat, ti zafukan idiot moron. A on misli da noben ne šteka drugega od rock’n’rola se drži ga kakor klop toplokrvnega vola.

Postavil je temelje, na katerih se je kasneje gradil domač hiphop, oz. rap.. In v tistih časih, ko še ni bilo zgoščenk je bilo to verjetno daleč najbolj “razmnoževana” kaseta. No, vsaj v naših krajih.

Ampak sedaj k zanimivejšemu delu, na katerega me je včeraj med lovljenjem medvedov, opozoril Vini. Namreč Ali En ob 15. obletnici pripravlja koncert, s katerim bo obeležil to “prelomnico”.

15 let sicer ni 20, kot jih je očital Tomažu Domicelju v komadu Leva scena, je pa precej blizu. In definitivno je komad Leva scena postal ponarodel. Torej, če bo zaigral ta komad na tem koncertu, ali si Ali En za nas, ki bomo tam na koncertu, misli da smo “kmeti”?

Zanimiva dilema. Zaigrati komad, v katerem si okrcal tiste ki se šlepajo na “zgodovino” in postati enak kot oni, ali pa ga preskočiti in furati naprej svojo sceno, ki jo je naredil kasneje z ostalimi platami. Priznam, Smetana za frende mi je bila še odlična, vse ostalo pa je bilo za moj okus preveč spiritualistično!

Kako se bo odločič Ali En? Smo kmeti in bo naredil tisti, proti čemur se je boril in postal sam enak njim? Ali pa bo vse skupaj odfural drugače! Glede na to, da ga Siol sponzorira??!?? bo tole še zanimivo!