had blog roni kordis had blog roni kordis

Video – telesni stražar Beyonce in Jay-Z-ja v Dubrovniku pretepel snemalca televizije RTL???

Današnji online mediji so bili polni informacij o obisku Beyonce in Jay-Z-ja v Dubrovniku. Vendar bolj kot sam obisk je odmeval “napad telesnega stražarja”, ki se je spravil na snemalca televizije RTL.

Naslovi medijev so bili sledeči:

Telesni stražar Beyonce in Jay-Z-ja v Dubrovniku pretepel snemalca televizije RTL (Dnevnik)
Bodigard pevke Beyonce zbrcal hrvaškega snemalca (enaa)
Beyoncéjin varnostnik napadel novinarje (Zurnal24)
Beyonce poskrbela za škandal na Hrvaškem (24ur)
Beyonce: Incident sredi Dubrovnika (RTV Slo)

Ampak ko sem si ogledal video, se mi ni zdelo da je telesni stražar napadel snemalca.


Odmaknil je kamero, ko je procesija šla za njimi in jih je hotel ustaviti. Ampak to ni ovirali snemalca in ostalih paparacev, ki so želeli dobiti čim več materiala, ki ga bodo mediji lahko naslednje dni objavljali. Definitivno priporočam ogled tega video posnetka (prav tako pa še iz druge strani) – besede kot crnjo, pička ti materna, motherfucker so del, ki pač sodi zraven. Kdo jih je izjavil pa ni težko ugotoviti.

In da bi bilo vse še bolj zanimivo, snemalec na koncu tripod od zadaj vrže v varnostnika. Varnostnik že skoraj skoči nanj, pa vendar se premisli in tripod vrže v morje. In mediji so zapisali, da je telesni stražar pretepel snemalca?! Ali jaz napačno vidim ali pa je potrebno narediti medijski spektaktel iz tega? Pfuj, šalabajzerji!

 1. posnetek s kletvico je bil pravkar na POP IN-u… Ota Roš pa: “se opravičujemo, ker ni bil podnapisov” …. :))) (brez nasmeška, tako da dvomiom, da je šlo za cinizem)

 2. in zakaj (če je sploh bil) je bil varnostnik aretiran?…

  zakaj ni snemalca vrgel v morje…:-)

 3. lool :) da bi vsaj naredil nekaj..

  baje mu je unicil lucko :) tko so rekli na htv :)

 4. Če mediji tako izkrivijo resnico o taki banalnosti… kdo ve kako je šele z odredbo Dnevniku

 5. e.. tocno to je vprasanje.. cakam da dnevnik objavi celotno odredbo.. in da vidim, kaj na to potem porece nsi :)

 6. No…Hrvaška si je res naredila lepo reklamo….nekoč so v Dubrovniku živeli razgledani ljudje in se branili pred barbari( Turki). Danes pa so barbari v mestu…in se branijo pred civiliziranimi osebki.

 7. Se mi zdi, zakaj je prišlo do dezinformacije. Na portalu od Jutarnjeg lista je ta posnetek brez zvoka in se ne sliši kamermanovo rasistično psovanje. Skratka, po moje je sam lansiral to zgodbo s prikrivanjem pravih dejstev.
  Sicer je pa Dubrovnik oziroma Dalmacija letos očitno nesrečen kraj za tujce. Periodično se dogajajo pizdarije. Pred nedavnim so napadli Jirija Menzla, ker je snemal doku pred neko restavracijo, pa neke italijane so tud prefukal, ker so pošteno plačali večerjo…Pa lani tragedija s tisto Avstralko.
  Skratka, poročila tujih medijev pred sezono o nevarnostih hrvaškega turizma le niso bila tako iz trte izvita.

 8. Jaz sem si prebral kar nekaj medijskih portalov – tujih in domačih – ter ostalih forumov in si ogledal več verzij posnetkov incidenta. Ko vidiš zgodbo iz večih zornih kotov, je zaključek le en: varnostnik je najprej udaril oz. brcnil snemalca (kar je vidno tudi na enem izmed posnetkov), šele potem pa je snemalec varnostniku vrgel stativ v hrbet, ko je le-ta sestopal v gliser.
  Sicer so včeraj pristojni organi pri Korčuli varnostika deportirali z jahte in mu odvzeli nizozemski potni list, kasneje se je moral glede na poziv zglasiti na sodišču v Dubrovniku, kjer je bil po pregledu vseh dokazov in posnetkov spoznan za krivega. Moral je plačati kazen za prekršek motenja javnega reda ter miru (mislim da 500 kun)in tudi sodne stroške, pristojni organi so mu nato vrnili potni list, da se je lahko vrnil na jahto.
  Drugače je na Hrvaškem glede na forume večina uperjena zoper snemalca, ker je naredil anti-reklamo za hrvaški turizem. Po neuradnih informacijah iz policijske postaje, pa naj bi se govorilo, da je bilo to vse že v naprej zmenjeno in odigrano. Zakaj? Tudi negativna reklama je še vedno reklama in glede na vzbujeno pozornost nudi tudi učinke pozitivne reklame.
  Ne glede na vse pa nekako preziram paparaze, ki se vedejo kot največji mrhovinarji, da tarče komaj dihajo na javnih mestih. Saj je res, da mnoge zvezde živijo od medijske pozornosti in zato se pojavljajo tudi očitki, da ko hočejo nekaj promovirati, kar kličejo po kamerah, intervjujih, slikanjih. Torej zakaj jim je to v takih trenutkih zasebnega življenja odveč? Jaz pravim, da so tudi oni samo ljudje in tudi oni rabijo dopust, da se odmaknejo od vsega in uživajo v milem miru in zato ne razumem fanov in paparazov, ko jih obletavajo v prostih trenutkih zasebnosti. Halo!? Treba je potegniti mejo in imeti malo spoštovanja do njih – saj so jim vendar na voljo na koncertih, promocijah oz. njihovih ‘službenih’ obvezostih itd., da jim zato lahko dajo dihat in uživati normalno življenje v prostih trenutkov brez pogledov, vzklikov, avtogramov in slikanj.
  Sicer pa še vedno ne razumem snemalca, da se je šel toliko blamirati in naredil cel cirkus okoli tega…kot da ne bi mogel požreti tistih treh udarcev brez poškodb in iti mimo moškega ponosa :x

 9. @mark: tudi jaz sem pogledal precej posnetkov, preden sem se odlocil, da “kljubujem” medijem in napisem kako jaz vidim vse skupaj.. namrec, tisti del, ko naj bi sesul kamero snemalcu, je viden na enem drugem posnetku.. vendar tam se vidi da ga je samo ustavil, snemalec pa se je zaletel vanj s tripodom.. in tam naj bi nastala poskodba lucke..

  jeap.. v hlestanju za senzacionalnostjo se dogajajo taksne stvari, ki ne pasejo v odrasel in zrel svet.. ampak to se prodaja.. ali je bila narejena skoda hrvatom ali pa zastonj reklama pa je vprasanje pogleda..

  glede na to, kar je zgoraj napisal ze zonpjer, bo hrvaska sama sebe zaklala v hrbet s taksnimi dejanji..

 10. Vem, da se senzacionalnost prodaja, samo to, da je na enem posnetku asistentka od Beyonce dobila skoraj objektiv od kamere v obraz, je pa že too much vsiljivo, kar je povedal tudi njen pogled.
  Glede dejanj Hrvaške…to so dejanja posameznikov, ki nato pridejo v medije. V kakšni obliki pa novica o takih incidentih pride v medije in koliko je napihnjena, izkrivljena, enosranska ali ji je kaj dodano ali pozabljeno, je pa veliko vprašanje. Vsi dobro vemo, kako lahko se da z mediji manipulirati. Ne verjamem vsemu, kar pišejo mediji, tudi s tistimi Italijani na Kornatih se mi zdi zelo za lase privlečeno. Sicer nisem bil tam in videl celotne zgodbe, da bi lahko sodil, ampak dvomim, da so tisti Italijani brez masla na glavi.
  Jest osebno že 30 let vsaj enkrat na leto dopustujem na Hrvaškem, kjer imamo vikend – tudi par frendov ga ima – zdaj se pa vprašam sledeče: a ni čudno, da v vseh letih noben od nas še ni doživel neprijetne izkušnje in smo bili vedno dobro sprejeti in maksimalno spoštovani? Tudi od ostalih, ki drugače dopustujejo na Hrvaškem, še nikoli nisem slišal žal besede. Problem ne tiči v državi ali v narodnosti, problem tvorijo določeni posamezniki. Taki in podobni problematčni posamezniki se pa najdejo povsod, ne samo na Hrvaškem…

 11. hhaha :) jaz sem prav tako pristas hrvaske obale – tudi vikend smo imeli, pa smo ga morali podreti.. v 25 letih sem dozivel samo en incident.. ko so mariborcani hoteli pretepst ljubljancana :)

  jeap.. to, da se da z mediji manipulirati in da mediji manipulirajo z nami pa je precej strasljivo.. ampak itak nimajo toliko novinarjev, da bi naredili dobre novice :(

Komentarji so zaprti.