Kubanske cigare so zanimiva stvar – povsod jih prodajajo, vendar so le redke res iz Kube – narejene za Habanos SA. Zakaj? Ker ima večina firm, originalno iz Kube, svoje obrate v Dominikanski republiki kjer “zvijajo” cigare iz dominikanskega, kamerunskega, honduraškega ali mehiškega tobaka. Vse skupaj pa je posledica prepovedi uvažanja kubanskih izdelkov v ZDA. Oz. kot je rekel prodajalec cigar v cigarnici De La Conchi: “Pri meni se dobijo čisto vse, kar srce poželi od cigar. Edino cigar iz Kube ne, ker sem edina stvar iz Kube, v tej cigarnici, jaz!

Zame je večina priznanih kubanskih cigar – Cohiba, Romeo Y Julieta, Hoyo de Monterrey – precej močnih in lahko v njih uživam, ne bi pa jih mogel konstantno kaditi.
Partagas Petit Corona Especial – Made by Hand (133 x 16.67 mm), ki so na fotografijah, sodijo med srednje močne cigare. Zvite so ročno, ter se izredno lepo kadijo in so glede na “price/performance” odlične. Definitivno priporočam.

Kadite cigare? Jih kupujete preko spleta? Imate kakšen nasvet? Naslednjič napišem par nasvetov kako priti dokaj ugodno do cigar (originalnih) in brez strahu pred nategom!