had blog roni kordis had blog roni kordis

Trails + Everytrail.com + Trailrunner – prvi kolesarski izlet v tem poletju

Kako se me spravi na kolo prvič v letošnji sezoni? Zelo preprosto.
iPhone 3G + aplikacija Trails + registracija na EveryTrail + TrailRunner za Maca – samo to je bilo potrebno, da sem premaknil leno rit in jo posadil na kolo.
Kolesarjenje v dvoje je vedno “tvegano”, saj ima vsak človek svoj ritem. In potem se je potrebno prilagajati. Če imaš s seboj iPhona in Trailse, je tudi to precej preprosto. Ustaviš se, narediš par fotografij in nadaljuješ z vožnjo.
Ko ves “zaripel” prideš domov, se spraviš za računalnik in najprej preneseš vse podatke na svoj EveryTrial profil, uploadaš fotografije in ostalo se zgodi avtomatsko. Sicer ima GPS malce odstopanja, vendar je to nepomembno. Potem si instaliraš aplikacijo TrailRunner (deluje na Macu) in preneseš tja svoje podatke, prav tako pa se prenesejo podatki iz Nike + iPod Sport Kita, ki ga prav tako povsem zanemarjam.
In tako občuduješ svojo počasno kolesarjenje in komaj čakaš, da se spet vsedeš na bicikl. Včasih, ko sem bil otrok sem sprejemal podkupnine v sladkarijah, sedaj pa v tehnikalijah. In če je to edini način, da se spravim na bicikl, potem je to zanemarljiv strošek!

Spodaj je mapa s prevoženo turo, klik nanjo pa prikaže še ostale podatke (klik na Stats), ki so se beležili in fotografije, ki sem jih naredil z iPhonetom! Priporočam!

Kolesarski izlet od Prhovca do Kolovrata at EveryTrail
<

  1. hm, a zagotovo obstaja sw, v katerega naloadam tvoj trail in me gps naprava nekako vodi po njem (E71, če je mogoče).

    nisem bil uspešen pri iskanju tega sw za E71. ima kdo kak link?

    še zlasti me zanima, če se ne gre po glavnih cestah, ampak malo po gozdu, hribih… Skratka peš ali s kolesom.

Komentarji so zaprti.