Zanimivo – STA – Slovenska tiskovna agencija me je pozitivno presenetila. Novo spletišče, ki so ga poimenovali Krizno ogledalo STA – http://kr-og.sta.si/ in ima podnaslov Iz krize v razvoj – ukrepi in odzivi je zgrajeno na WordPress platformi. Zakaj so me presenetili?

Niso se lotili megalomanskega projekta in vanj vrgli cel kup denarja, ampak so preprosto vzeli Atahualpa temo in jo malce dodelali. Poleg tega pa imajo tudi RSS naslov – http://kr-og.sta.si/feed/ – preko katerega lahko zelo preprosto in na hiter način dostopate do informacij o krizi. Škoda edino, ker je včeraj POP Tv že poročal da je v Sloveniji konec z recesijo.

STA thumbs up

6 Responses to Krizno ogledalo STA

 1. Vini pravi:

  Kako pa veš, da niso vseeno v to zmetali cel kup enega denarja? :) Saj ne pravim da je tako, lahko jim pa je nekdo vseeno besno zaračunal za WordPress implementacijo in brezplačno temo. :P

  Imaš kakšne informacije o ceni mogoče?

 2. had pravi:

  @vini: ups.. na to nisem niti pomislil.. sem namrec direktno sklepal, da je to naredil nekdo pri njih..

  bom poskusil dobiti to informacijo..

  hvala za tole opozorilo.. jao, jaz salabajzer

 3. dr. Onyx pravi:

  Had, samo res, ti ga pa včasih tako pihneš! Saj TYPO3 je načeloma tudi brezplačna odprtokodna CMS platforma, na kateri so bila pod vladanjem premiera Janše postavljena skoraj vsa spletišča ministrstev in še nekaterih drugih organov. Pa ti res verjameš, da to ni stalo nič? Vprašaj Renderspace, koliko zares stanejo takšne “brezplačne” rešitve.

 4. had pravi:

  @dr.onyx: za vlada.si vem kdo je delal in vem koliko je stalo.. platforma je bila zastonj, edino kostumizacija “srajcke” je bila strosek..

  ker je v tem primeru zastonj tema, je tudi tole verjetno precej manjsi strosek.. prav tako se ni podpisala nobena agencija, ali kdorkoli pod spletisce..

  za renderspace vem kaksne imajo cene.. tudi za typo3.. problem pri njem je, da ga obvlada precej malo ljudi.. wordpress :) pa precej..

 5. mikko pravi:

  odlično… zdaj čakam na naslednji varnostni flop wordpress platforme. Ni jih malo, ane.

  In glede na to, da večina slovenskih medijev kopipejstira članke z STA… pričakujte nepričakovano :)

 6. markopigac pravi:

  ce ni vsebine je vse skupaj ena velika tema ;)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.