Ženske torbice – kdo razume ta ženski fenomen?!

Moški smo preprosta bitja. Ampak kot takšni imamo večkrat problem z razumevanjem nasprotnega spola. Ena izmed stvari, ki je moški ne bomo razumeli so čevlji, druga so torbice, da o vsem ostalem niti ne izgubljam besed.

Ampak tokrat bom ostal pri ženskih torbicah. Fenomenu ki mi je kot pripadniku moške vrste, ki verjame da ima naenkrat na sebi lahko samo ene čevlje, povsem nerazumljiv. Dejstvo, da mora imeti ženska torbice vseh barv, oblik, velikosti, materialov, mi počasi postaja samoumevno. Da so torbice namenjene letnemu času in da to kar je bilo moderno lani, ni več trendy letos, mi je tudi nekako znano postalo. Da ženska, ko gre mimo izložbe s torbicami pozabi na vse in je v tistem trenutku pripravljena “ubijati” za torbico pa je nekaj, kar presega celo mojo domišljijo.
Spodaj, na fotografijah so torbice, ki so letošnji letnik (kot pri avtomobilih)!! Ko me je boljša polovica “ulovila”, da jih zlagam na kup, me je cenzurirala in mi prepovedala da pofotkam vse (tiste z lanskim letnikom so pač passe in ne pašejo zraven. da o starejši, ki čakajo na svoj konec, niti ne razmišljam). Sicer bi bila fotografija precej bolj zanimiva in predvsem takšna, kot sem si jo predstavljal – kup torbic, ki čakajo usmiljenje, da jih bo nekdo vzel s seboj…!

In sedaj še retorično vprašanje za vse ženske – ali res potrebujete toliko različnih torbic?

 1. @Had … ženske razumejo torbice, moški razumemo hlače v žepih. To, da more torbica pasat k čevljem, je pa itak že vsem jasno, sam še teb očitno ne :twisted:

  Kar se pa tiče čevljev, pa ženske čist’ razumem. Boljš, da ma 50 parov visokih pet, kot 1 par balerink.

  Sicer pa: ženske imajo čevlje in torbice, mi pa drugačne igrače: PS3, iPhone, Garmin, fotoaparati, kamere, avti na daljinca :)

 2. me imamo torbice tudi zato, da vaše “igračke” not pospravljamo. Pa vaše denarnice, fotoaparate, ključe … kadar se hočete usesti, pa vas motijo v zadnjih žepih ;)

  Pa da damo not tampone, vložke, čistilne robčke, navadne robčke, šminke … :D

 3. @Had
  Zelo simpatična kolekcija, moram priznat. V zagovor moram povedat, da kupujemo tudi torbice, ki so brezčasne – vedno aktualne (tiste za _____ plače) ;)Bodi vesel, da ni nora še na tehnične igračke. Veš kakšni stroški so pa to??? ;)

  @Davorin 50 parov visokih pet? Uh…kdo bi pa to plačal? Ne gre bit konstantno “dvometrska kobila” ;) Je vzeto na znanje, zdaj imam krivca za nakup novih čevljev … hehehehehe :)

 4. Retoričen odgovor: ne.

  Meni je največkrat pomembno, da torbica/rukzak približno paše namenu uporabe (prenašanje vs. razkazovanje), večinoma pa se torbicam izogibam v dobro rukzačkom, ker imam rada proste roke in neobloženo rame …

  Kakršno koli prilagajanje sezoni tudi odpade…

 5. Hahaha, kakšen zabaven blog. Had, dober si.
  Ti bom odgovorila kot ženska. Heh, torbice in čevlji morajo biti usklajeni, v isti barvi. Zato je odgovor – da. Tako vsaj jaz mislim, čeprav je to menda že malo zastarelo. Zato se zdaj včasih počutim kot kaskaderka, ko je torba drugačne barve kot čevlji. Malo za spremembo, da ne bom dolgčasna sama sebi. Ostalo je povedala že Šuši. Aja, še to – tvoja draga ima okus.
  Zdaj pa še malo zares – ne, ne potrebujemo toliko. Res nam ni treba siliti v takšno potrošništvo – gre le za razvado, za to, da ne ločimo potreb od želja.

  Res si zabaven, hahaha …

 6. @barbara: oz. soimenjakinja lastnice teh torbic.. jaz se vedno trdim, da ona nima okusa, sicer ne bi bila z menoj :) no, glede torbic ga ima :)

  no, da zenska napise, da ne potrebuje toliko torbic mi vliva se malce upanja.. upanja, da se mogoce nekoc zgodi cudez in se to spremeni :) ampak verjamem da je to skoraj enako nemogoce :)

 7. Mislim, da je barvna usklajenost torbice in čevljev res že zdavnaj iz mode. Kar ne pomeni, da včasih ne zgleda dobro, odvisno od vsega ostalega, ampak kot princip zame to spada v isto kategorijo kot zavihki na rokavih blazerja in robček v žepku – iste barve. :-( Ali pa kot vpadljiva barvna usklajenost partnerjev (in otrok)…

 8. Ker sem ponavadi tista, ki trogam vse gadgete v nahrbtniku od NTK konference, bi rekla, da ne. Ampak ko pa grem zvečer ven ali na kakšen koncert, bi pa kakšna lepa torbica prav prišla. Tako da, ko se bo Barbi naveličala rdeče in svetlo modre s slik – jih kupim. Nekateri modeli so večni, ne glede na modne zapovedi :-)

  Je pa en problem s toliko torbicami – potem vedno v kakšni kaj pozabiš. Sploh če trogaš gadgete. Hm, zdaj vem (preblisk tilt žarnice): morda pa imajo zato ženske toliko šmink – za v vsako torbico po eno.

  S čevlji je pa tako, da tudi ne pašejo vsi k vsaki obleki in priložnosti. Ter vremenu. In jasno – potem pa je potrebno imeti še torbico, ki je usklajena s čevlji in barve laka za nohte. No vidiš, pa si dobil odgovor.

 9. @karmen: po moje ne bi niti opazila, ce bi ji katero od teh odtujil.. obcutek sem imel, da nekatere se sploh niso zadihale zraka :)

  in najboljse pri vsem je bilo, da sem v njih nasel stvari, ki jih je pred casom ze iskala in jih ni nasla :)

  :)

 10. Hmm, itak se bom japrej obregnil ob:
  ˝Ena izmed stvari, ki je moški ne bomo razumeli so čevlji, druga so torbice, da o vsem ostalem niti ne izgubljam besed.˝
  Stereotipi seveda obstajajo in so uporabni (predvsem v oglaševalske namene) ampak ne bi pa posploševal. Mislim, da imam več čevljev kot marsikatera ženska (sem jih imel več, pa sem zaradi selitve še malo zreduciral), pa tudi torbo (ico) bi imel še kakšno, če bi se kdo ukvarjal (poleg dragih priznanih blagovnih znamk) še z nami, oz. če bi nas bilo več takih. Torba je dodatek k izgledu, stilu, ipd. Tudi uporabnost je nedvomljiva, konec koncev imaš tudi ti verjetno torbico, v kateri nosiš več stvari. Stvar je zgolj v tem, koliko menjaš garderobo (stilsko) in v koliko različnih krogih oz. prostorih se človek zadržuje.
  in ker so to izredno opazne stvari, ki najbolj bodejo v oči, je nesmiselno imeti vedno eno in isto, saj potem ˝zvisi˝celotna toaleta, ker pač prvo vidiš torbico ane…
  gre za razumevanje in dojemanje mode, okusa, sveta, česar koli in tega, koliko nekomu pomeni izražanje skozi umetnost oblačil…

  Don´t forget: Še vedno je biti bolje norec v modi kot izven nje. Immanuel Kant ;)

 11. Ti, tvoja bejba ma pa prou lepe torbice! Najbolj mi je všeč ta belo-črna, njama. Pa tudi rdeči čevlji niso slabi, taki fukish :)

 12. Ja, had, torbice so boljše kot bonbonjere – tam najdeš le cuker, takšen ali drugačen, v torbicah pa – svašta. Škoda, da sem se v svoji redoljubnosti navadila jemati vse ven, preden jo pospravim. A zadnjič sem samo sebe presenetila tako, da sem v torbi pustila denar, uspešno pozabila vse skupaj, denar pa našla takrat, ko sem ga res potrebovala. Moram še kdaj ponoviti to vajo.
  Glede okusa pa, had, saj veš – videz ni vse. Nekaj je tudi v denarju, pa nepremičninah, pa delnicah, pa zlatu, … :)) :))

 13. @barbara: nic od tega nimam :) ocitno je nekdo res brez okusa :)))))

  denar v zepih je odlicna stvar.. ampak ponavadi je opran malce cuden :)

 14. Hja, potem pa vsaj ni dileme, zakaj kupuje toliko torbic!:))) Potrebuje tolažbo!:)))Daj ji še ti kupi kakšno!
  Denar v žepih je odlična stvar, če so ti žepi v torbi, ne v hlačah. Peremo jih redkeje kot hlače, ali pa jih le zbrišemo in denarček ostane cel, juhu! :))

Komentarji so zaprti.