had blog roni kordis had blog roni kordis

Come to Denmark, cheap blonde women who fuck everybody with no condoms and no questions asked

Viralna kampanija, ki so si jo izmislili strokovnjaki na Danskem in ki so jo naredili v “viralni agenciji” Grey Group, se je končala precej klavrno – #FAIL

Prve dni so bili odzivi na video, kjer blont Danka išče preko YouTuba očeta svojega sina, zelo dobri. In tudi preko 700.000 ogledov videa je to potrdilo. Ampak vse skupaj se je spremenilo, ko so ljudje ugotovili, da je vse skupaj HOAX (oz. da ni nič resničnega v tej srce parajoči zgodbi).
Nasprotno. Zgodilo se je ravno to, kar ustvarjalci verjetno niso pričakovali in so zato poskusili pobrisati video iz YouTuba in spletno stran, kamor ste lahko pisali ubogi samski Danki. In kaj se je še zgodilo?
Danska je postala dežela, kjer lahko seksate brez kondomov s pijanimi Dankami – Come to Denmark, cheap blonde women who fuck everybody with no condoms and no questions asked
Viral Campaign Fail: Mother’s Paternity Quest Sells Denmark As One-Night Stand Hot Spot
Danish Mother Seeking – What Do You Think?
Ditte Arnth Jørgensen fra YouTube
Danish Woman’s One Night Stand Video Is a Government Hoax

In še odzivi očetov na ta neuspeli poskus!

Danish mother seeking ( The father’s story )

Brooklyn Father Seeking (parody of Danish Mother Seeking)

Danish mother seeking (Son’s version)

Swedish father seeking ‘Danish mother seeking’-spoof

 1. Odlično :) Pravzaprav prav nič napačna ideja za viralno promocijo, vendar pa so zgrešili produkt. Če bi bila to promocija za npr. danskega proizvajalca kondomov, bi verjetno v tem trenutku prebirali o novem uspehu viralnega marketinga.

  Vseeno čestitke danski vladi za pogum, vendar pa se je potrebno zavedati, da so uporabniki brezkompromisni, zato se lahko takšne akcije velikokrat tudi izjalovijo.

  Avtorji promocijske strategije so torej imel “know how”, zmanjkalo pa jim je malo pri “know why”. Nekako niso razmislili o implikacijah takšnih promocijskih aktivnosti na produkt država.

 2. @martin: ko sem pisal ta zapis, sem ravno razmisljal, da bi bilo veliko boljse, ce bi ti to objavil :) namrec veliko bolj bi razlozil vse skupaj (tako kot si v komentarju) in veliko globje bi sel..

  meni se je pac zdela ideja super, ampak izvedba je zasepala.. ce ne bi izbrali osebe, ki je igralka, bi bilo vse skupaj izpadlo precej drugace in boljse..

  ideja je sicer odlicna.. ampak da so se potegnili nazaj, ko so videli da so “busted”, pa je izpod kritike.. skoda..

 3. Mislim, da na nek način niti niso želeli iti toliko do konca. Igralka je bila po mojem izbrana namenoma, tudi odgovor očeta se vidi, da je igra in šala (umetni zobje …). Kljub temu jim je uspelo “prelesičiti” večino “gledalcev”, ki na koncu niti niso mogli reagirati drugače kot z neodobravanjem (kdo pa rad prizna, da je padel na foro).

  To bolj kot karkoli drugega kaže na trenutni nivo spletnih uporabnikov, ki zagrabijo za prav vsako stvar, ki jim jo pomoliš pod nos. Premalo je izobraževanja in s tem neke spletne lucidnosti. Če pogledaš celotno akcijo z neke objektivne distance, je vse skupaj zelo dobra fora. Tudi cinični in ironični humor ni za vsakogar.

  Druga kritika pa je namenjena predvsem medijem, ki so takoj objavili “srce parajočo” zgodbo, brez da bi preverili avtentičnost. Tukaj se pa že lahko pogovarjamo o neki obliki odgovornosti, vendar pa je to dejansko samo podaljšek prejšnje kritike, saj v medijih prav tako delajo ti isti spletni uporabniki.

  Rešitev sem podal že v drugem odstavku, vendar pa je to popolnoma drugo vprašanje, ki se dotika vsakega posameznega uporabnika posebej. Ali bo vlagal v svoje znanje in dosegel vsaj neko osnovno higieno pismenosti ali pa bo internet postal nova TV, kjer bo večina uporabnikov ponovno pasivno sprejemala takšne in drugačne vsebine in si pustila “prati možgane”. Verjemite mi, opismenjevanje naroda ni v interesu velikih.

 4. Fuck dude, this is so fucking sick.Oh boy. What did they think? Look, in Denmark, thay make so fucking good looking kids. Oh yeah, let’s visit Denmark. I am gonna puke man.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja