Ideja o tem zapisu se je porodila ob včerajšnjem “lovljenju medvedov” in več kot jih je padlo, bolj smo složno ugotavljali da smo Slovenci premalo ponosni na svojo preteklost in veliko premalo spoštujemo to kar imamo! Zapis je tipično posploševanje in vsaka podobnost z resničnimi osebnostmi je zgolj in samo plod vaše domišljije!

Tipičen Slovenec živi v hiši, veliki preko 200kv.m. in ima v kleti vsaj 400kg krompirja. Ima boljši avto od soseda, pa čeprav celo leto je samo taisti krompir iz kleti! Celo življenje živi na enem in istem prostoru, saj je to smisel njegovega življenja!

En Slovenec je približno pol Hrvata, ko se gre za nacionalizem – ni ponosen na svojo preteklost, ni ponosen na svoj jezik – kar v dani situaciji niti ni tako slabo, saj bi se lahko v nasprotnem primeru nacionalizem bistveno povečal in privedel do raznih situacij (no, na srečo tudi tisti, ki se imajo za nacionaliste le te situacije ne znajo v tem trenutku pravilno izkoristiti).

Tipičen Slovenec poudarja lepote sveta in odhaja na počitnice v daljne kraje, da se ima vsaj o čem pogovarjati s svojimi kolegi. Počitnice preživi v hotelu in ne vidi in ne spozna kulture. Nima pa pojma o lepotah Slovenije, saj še ni dočakal jutra nad 2000 metri, niti se ni ponoči vozil po prekmurskih ravninah, ali pa odkrival ledenikov sredi poletja.

Tipičen Slovenec je imel v življenju veliko idolov, vendar samo en je bil Slovenec – verjetno Bojan Križaj (če je iz malce starejše generacije). Ve za vsak korak ki ga je naredila Paris Hilton, ali kakšna druga HolyShit zvezdnica, vendar ne zna našteti pet naših igralcev ali igralk. Bere knjige, ki jih kupuje na Amazonu, slovenskega avtorja pa je nazadnje bral v 8. razredu osnovne šole, ko je bilo to obvezno.

Vozi po prehitevalnem pasu in se ne bo premaknil iz njega, saj je vendar kupil vinjeto in mu le ta omogoča to dejanje! Na vsako prehitevanje odreagira z jeznim pogledom in zamahom. Saj ima vendar boljši avto od soseda in tega se močno zaveda. Ko se bo podražilo gorivo za 0.01 cent, bo čakal s prižganim motorjem v vrsti pred bencinskim servisom dve uri, da bo privarčeval!

Jeap, nekako tako si jaz predstavljam tipične Slovence. Če ste se našli v njem, se vam oproščam in imam predlog za vas…

Poskusimo Slovenci biti ponosni na to kar smo! Zavedajmo se da živimo na najlepšem koščku sveta in da smo med seboj močno povezani. Bolj kot si mislimo in le to se vidi v določenih situacijah, ki pridejo iznenada. Bodimo ponosni na Slovence ki so uspeli in ne bodimo tipično slovenceljsko fovš in ne kritizirajmo, če jim ne uspe, ko pa jim pa si jih lastimo.

Spoznavajmo Slovenijo in jo približajmo še drugim. Odkrivajmo nove slovenske pisatelje in pesnike. Podpirajmo igralce, ki jim mogoče ne bo uspelo priti v HolyShit, ampak so pa lahko zelo dobri in veliko bolj nadarjeni kot pa tisti, ki dobivajo za svoje vloge milijone!

Bodimo malce manj Slovenceljni in bodimo rajši ponosni Slovenci
, ki se nismo ukrivili ko nas je okupator želel podjarmiti, ki smo se postavili na okope in se borili proti Jugo agresorju. Stopimo skupaj in naredimo našo Slovenijo spet takšno, da bomo vsi radi živeli v njej in da bodo naši otroci ponosni na to popotnico, ki jo bodo dobili! Slovenec sem in ponosem sem na to!

Ali smo sposobni iz trenutne situacije potegniti tudi kaj pozitivnega ali pač za nas ni več možnosti in smo rajši apatični in gledamo kako gre življenje mimo nas in samo štejemo dneve….