Trije mrtvi na štajerski avtocesti zaradi vinjenega voznika

Ki je vozil po napačni strani avtoceste! Novica, ki je danes zjutraj odmevala v medijih in bi mogoče lahko dala ljudem malce misliti! Ob 5. uri zjutraj gre 46 letni voznik pijan na avtocesto po nasprotnem pasu?! Je delal samomor? Je to sploh pomembno? Problem je drugje!

Kdor se vozi po avtocestah ve, kar trobezljam vsaj enkrat na 14-dni, da ni nikjer policistov, da na avtocestah vlada kaos, da je vožnja po prehitevalnem pasu stalnica in da tovornjaki prehitevajo vsa ostala vozila tudi ko imajo prepoved. In število nesreč, ki se zgodijo na naših avtocestah je zanemarljivo majhno proti razmeram, ki na njih vladajo. Policisti se bodo rajši postavili na “ex” cestninske postaje in preverjali če kdo vozi s hitrostjo preko 40 km/h!

Čas bi že bil, da se naredi red na avtocestah. Da se vzpostavi stanje, ki bo zagotavljalo varen in predvsem tekoč promet in da bodo ljudje za volani malce manj “Slovenceljni” in bodo upoštevali da je prehitevalni pas namenjen prehitevanju in ne “drkanju” voznikov za sabo pri hitrosti 100 km/h. In predvsem, da se vsi vozniki začnemo zavedati da lahko samo mi naredimo promet bolj tekoč. Država in policisti pri tem definitivno ne bodo sodelovali in pomagali (samo primer: kdaj je največja gužva v semaforju? ko je policist na sredi križišča!)

Očitno je tej državi pomembno samo to, da se polni proračun in da se skubi državljane. Da bi se karkoli naredilo za državljane, ki plačujemo davke in s tem omogočamo da država in njeni aparati delujejo, pa sploh ni več pomembno. Jebe se državi za nas. No, vsake štiri leta se to malce spremeni in se nas spomnijo iz raznih plakatov, ko nas nagovarjajo za glas!
razfukan.press!

 1. Thumbs up! Se podpišem.. nevem koga bi blo treba zbrcat, da bi se kej premaknil ô.0

 2. Hja res je. Kar se tiče pa radarjev, jebejo se nej. Zadnič me je slikal na cestninski na logu proti morju, kjer je bil čisto na desno parkiran bel focus karavan. Sicer še nisem nič dobil, pa vseeno.

  Ja, pa na k* mi gre tut ustavljanje v Orehovci pa v medijskih. Jajc od jajca.

 3. Dragi y.,

  najprej sami sebe. Vse se zacne tocno tukaj … in zdaj. In ne tam in enkrat, nekdo …
  :)

 4. Hmmm… mimogrede… oznake hitrosti na tleh pri cestninskih ne veljajo, velja znak… zato, te tudi “uradno” tudi ne bi smeli oglobiti za vožnjo 50 kmh.

  Po moje pa niso problem policisti. Če bi jih bilo več ne bi bilo nujno bolj tekoče kot si sam ugotovil. Kar bi tukaj bila lahko vloga policije je pač osvečanje voznikov, ki sicer vozijo po pravilih, hkrati pa “kršijo” neka nenapisana pravila. Dejstvo je, da če voziš 100km po prehitevalnem pasu ti tudi policist načeloma nič ne more, razen mogoče da te opomni.

  Dejansko je problem v izobrazbi voznikov, in tukaj je pač zraven naša balkanska kultura in mentaliteta. Živel sem precej časa v Belgiji, pa ne vem zakaj je na avtocestah tam precej večja kultura, pa še omejitve 120km se jih drži 90% ali več.

  Na koncu pa mora biti zakonodaja tudi taka, ki takim povzoročiteljem pač naloži primerne kazni (ob doživljenjski prepovedi vožnje).

 5. @strela z jasnega: Žeže, be the change u wanna c samo vseeno.. ponavadi ga najebe manjšina za tistih par km/h več, ne pa ekstremi, ki drugim pobirajo življenja drugim..

 6. Še nekaj da povem. Tmle vidm da na siolu piše, da je kazen 300e in 5 kazenskih točk za vožnjo v napačno smer po avtocesti. Tolko kazni dobiš, če se pelješ bo banalni cesti, kjer je travnik levo desno, nikjer nikogar in 50 omejitev, peljet se pa 80. Še večjo kazen dobiš, ja.

  Menim, da bi bil takojšen odvzem izpita mila kazen.

 7. Na vsak izhod na avtocesti postavit senzorje za kontrolo vožnje v nasprotno smer in ko se zazna takega “akrobata” se aktivira fizična zaščita… 3je stebrički kot v mestih… žreblji ali kaj podobnega…

  Tako bi bil poškodovan samo tisti, ki si to zasluži zaradi svoje neumnosti!

 8. Od kje boš pa dobil policaje??? Mar ne veš, da je treba pozornost preusmeriti s krize, zato so prav vse (razen tistih na šengenu) poslali nad Bavčarja.

  Da bi pa za dodatni policajski vod skenslali kakšen mirovni inštitut ali vsaj kakšnega birokrata, je pa že kar bogokletno za pričakovati.

 9. @Matty: no, tak zakon tudi obstaja. SIcer ga ne znam napamet, vem pa, da je dobil en znanec kr visoko kazen zaradi preveč vožnje po prehitevalnem pasu. SO ga spremljeli s helikopterjem in potem je dobil. Toliko o tem.
  Torej na prehitevalnega samo v primeru prehitevanja :)

  Seveda je pa druga stvar, koliko folka se tega drži in koliko jih policaji dobijo. To je verjetno samo en primer, ko so ga dobili, pa mogoče sploh ne tistega, ki bi si to zaslužil (kot ponavadi).

Komentarji so zaprti.