Ko bom velik, bom tudi jaz poslanec, bi bil lahko podnaslov tega zapisa. In če se kdo sprašuje, kaj hudiča mi je padlo na glavo, je odgovor zelo preprost – imel bom dobro plačo, skril se bom lahko v množici, kjer me ne bo nihče opazil, niti pogrešal, po preteku mandata bom še vedno živel na davkoplačevalske stroške in kar je najboljšega – po eksotičnih država bom potoval na stroške davkoplačevalcev!

Smo v recesiji, Borut Pahor sam plačuje kavice za reprezentanco (lol), vendar se naši vrli posranci, ups poslanci ne dajo. Potovanj jim ne bo vzela niti recesija. Vsaj tako se mi zdi ko beres destinacije, ki so jih nekateri že obiskali in ki jih bodo drugi še obiskali!
Franc Pukšič je bil recimo že na Filipinih in v Kuvajtu. Anton Rop v Singapurju in Urugvaju, Janja Klasinc, Milenko Ziherl, Franc Žnidaršič in Bogdan Barovič v Etiopiji. Joško Godec v Tadžikistanu. Melita Župevc in Anton Anderlič v Kazahstanu.


Jožef Jerovšek, Matjaž Zanoškar in Miro Petek bodo za naš denar odleteli v poslovnem razredu za 5 dni v Indijo (najboljša postavka je prevajanje – verjetno “kakšna” ne razume angleškega jezika, vendar nič ne de, za oglede ni potrebno poznavanje jezika). Anton Colarič pa bo odletel za par dni na Kubo. Cveta Zalokar Oražem, Franc Bogovič in Alan Bukovnik bodo spoznavali lepote Cipra.

In vse to v času, ko veliko staršev, ki pošteno delajo cel mesec ni moglo peljati svojih otrok na počitnice ob morje. Nekaj je hudo gnilega v tej državi. Mogoče pa bi morali davkoplačevalci zahtevati “poročila”, kaj so ti naši od ljudstva izbrani posranci, ups poslanci, delali v teh eksotičnih državah. Sploh v primeru, ko ne razumejo tujega jezika? No, po drugi strani pa ne bi bilo tako slabo, če bi kakšna večja delegacija odšla na “križarjenje” ob vodah Somalije (ampak da ne bi kdo pomislil, da bo kdo plačal odkupnino!!). V bistvu bi Somalijci morali še nam plačati, da bi jih sprejeli nazaj.

Jeap, Slovenija dežela dvojnih meril. Varčuje se pri kavi, ne varčuje se pri potovanjih! Mogoče pa bi bil res že čas, da se spremenijo določeni vzorci, ki so nam jih vsiljevali dovolj dolgo časa, da jim sedaj verjamemo!!

7 Responses to Lepo je biti posranec – ups poslanec in potovati po svetu na stroške davkoplačevalcev

 1. smoger pravi:

  In pol se folk sprašuje od kje luknje v proračunu…
  Jaz bi (vsaj za) polovico zmanjšal število vseh politikov v raznih DZ, odborih, organih,nadzornih svetih ukinil bi pomočnike, pod- ne vem kaj, sekretarje,…

  Prepolovil bi plače vsem politikom, dvignil bi davke strankam.

  In seveda odpravnine (le v višini dveh plač) bi dobili tisti nekdanji ministri, ki bi v roku 1-2 mesecev dobili službo.

  Najpomembneje je drastično zmanjšati število parazitov!

 2. Manuela pravi:

  Ja, žalostna resnica :P

 3. ZonPjer pravi:

  Zato ne hodim na volitve…beli, črni, rdeči, plavi, komunisti, fašisti… – isti.

 4. had pravi:

  @ZonPjer: strinjam se.. sem naredil napako in enkrat sel :) nikoli vec, edino ko bom volil sebe – nikoli! :)

  @manuela: ampak je fajn, ce lahko za tuje stroske okrog letas :)

  @smoger: ideje so mi zelo blizu in definitivno bi v tej situaciji pozele veliko odobravanje ljudi okoli nas.. hudica :) naredimo stranko :)

 5. NordStar pravi:

  Kje pa si dobil tako natančne podatke? Verjetno imajo vsa ta potovanja kak uradno upravičeni namen, to bi moralo biti javno prikazano. Se zelo strinjam, da je za varčevanje v državi še dosti rezerve.

 6. peter pravi:

  vlada in parlament se obnašata kot današnji direktorji, vsem (delavcem/podrejenim) zmanjšujejo pravice/plačo samo sebi ne…

 7. Anonimno pravi:

  Kaj, Cvetko takole blatiš! V Zahecu bi znali še popi**iti, pa v neki ultra transparentni firmi takisto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.