Refresh

This website www.had.si/blog/2009/10/14/tartinijev-trg-piran-fotografije/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Tartinijev trg – Piran – fotografije

Piran mi je preprosto všeč! Sedaj, ko je Tartinijev trg zaprt za promet, je še posebej prijetno posedati na jesenskem sončku in loviti zadnje, res močne, sončne žarke. Cene v lokalih so Piranu primerne in precej neprimerne za Slovence. Ampak to je že druga zgodba.

Oz., kot sem napisal pred dvemi leti:
Par let nazaj sem si še mrzlično želel, da bi imel v Piranu svoje stanovanje, kjer bi preživljala zime in užival v burji in morskih kapljicah. Namreč Piran je zame najlepši pozimi. Ko ni turistov, ko ni gužve, ko je Piran spokojen in miren. Vendar se tudi to spreminja. Vse več turistov je odkrilo podobne stvari kot jaz in vse več jih uživa v spokoju, ki ga kmalu več ne bo.
Namesto galebov te sedaj prebudijo žerjavi in pa delavci, ki gradijo in obnavljajo Piran. Namesto prijaznih domačinov te spremljajo mrki pogledi Italijanov in prišlekov, ki se grebejo za zadnjo mizico na soncu in ki parkirajo vozila kamor se jim zdi. Na ulicah še redko srečaš prijazne domačine, jih pozdraviš in se pogovoriš z njimi.
Piran ni več tisto, kar je bil par let nazaj. Škoda!

Klik na fotko za panoramo Tartinijevega trga
Tartinijev trg Panorama

  1. Prav imas, jesen in pomlad sta najbolj primerni za obisk Pirana. Sicer se ne da kopat, ampak vse drugo je pa desetkrat lepse kot julija/avgusta.

    Ce bos kdaj prespal dol, ti priporocam . Zastonj broadband wi-fi in zastonj izposoja koles, tako da si lahko naredis se piknik v solinah :).

    Imajo pa v nekaterih fancy lokalih za domacine dobro poskrbljeno, ker imamo na voljo bone za vsakdanje kavice. Ipak morejo nekako prezivet tudi zimo.

Komentarji so zaprti.