Med gledanjem oddaje Svet na Kanalu A (jeap, tudi to počnem) sem opazil dva prispevka, ki sta mi hudičevo pospešili pretok krvi. Prvi je bil prispevek o “ugrabljeni” punčki in drugi je bil prispevek o 29-letnem divjaku, ki je v eni noči naredil za preko 5000€ prometnih prekrškov.

In kaj me je tako pogrelo? V prvem prispevku, ko so imeli pripravljeno vse v smeri, da so deklico želeli ugrabiti, vendar so malce pred oddajo izvedeli da to ravno ne drži, je “novinar” zasledoval mamo deklice, ki je šla z mlajšo hčerko v šolo. V drugem primeru pa je novinarka poročala o 29-letnem divjaku kar izpred hiše, kjer prekrškar živi!

Ma ne me jebat! Ali pred Kanalom A res ni več nihče varen? Oz. kje je meja zasebnosti, ki bi se je morali novinarji držati? Je poročanje v živo, izpred hiše človeka, ki še ni obsojen, pravilno in moralno? Ali je snemanje matere z mladoletno hčerko, ki prihaja po cesti in nadležna vprašanja res vse, kar ti “mrhovinarji” uspejo narediti? Sam vem, da bi v primeru, da bi novinar prišel v živo poročati pred mojo hišo, poklical policijo zaradi motenja posesti!

Ali je vse to samo del resničnostnega šova, ki si ga gledalci želijo in v njem uživajo? Je to prihodnost novinarstva v Sloveniji?