Očitno tujcem, v tem primeru vozniku avtobusa iz Madžarske, naši prometni znaki – “prepovedano prehitevanje za tovorna vozila” – niso znani! Ne samo da prehiteva tovornjake s hitrostjo 95km/h, ampak prehiteva tudi osebna vozila, kot se vidi na eni izmed fotografij. In ker je bil na prehitevalnem pasu, se ni dal motiti in je tam vozil par kilometrov, za njim pa se je naredila kolona.

Zakaj se v Sloveniji ne sprejme zakon, ki bi prepovedoval prehitevanje na avtocestah za vsa tovorna vozila 24 ur na dan! Kajti sedanjih par ur, ko je to prepovedano, nihče ne upošteva! V Italiji imajo to rešeno zelo lepo in predvsem pri njih ni “tovornjakar car”, tako kot je pri nas. In kljub temu da je gostota prometa pri njih hudo velika, se da po njihovih avtocestah voziti povsem brez stresa. Kar pa za naše avtoceste ne velja!

Naj gre nekam “tovornjakarski” lobij, ki bi definitivno skočil v zrak in zagrozil z zaporami avtocest. Kaj pa če bi mi, vozniki osebnih vozil enkrat zagrozili državi z državljansko nepokorščino! Ker tovornjakarjem uspeva, bi verjetno uspelo tudi nam?!