had blog roni kordis had blog roni kordis

Poročilo s fronte – navadno jutro na avtocesti proti Ljubljani

Na avtocesti ni nikoli dolgčas. Če dobro premislim, promet na avtocesti zjutraj prav popestri dan. Namreč toliko neumnosti, kot se zgodi vsak dan na avtocesti, se mi ne zgodi v celem preostanku dneva. In ker me te neumnosti precej motijo, bo iz tega nastala očitno nova kategorija – poročilo s fronte – oz. kaj se dogaja zjutraj na avtocesti.

Petek, navadno jutro. Vreme je ravno prav jesensko in kljub napovedim dežja, le tega ni. Ampak to ne moti voznikov na naših avtocestah.
Prvi dogodek – uvoz Trojane. Vsak uvoz ima “uvozni” pas, kjer se razvrstiš in pustiš prednost vozilom, ki prihajajo po voznem pasu. In se potem vključiš na avtocesto.
No, tako naj bi bilo. Če se ne bi v tistem trenutku, ko je voznik pred menoj pripeljal na “uvozni” pas, tovornjakar iz Romunije odločil, da bo šel iz voznega pasu na “uvozni” pas – zanj očitno ustavni pas! Direkt! Brez da bi preveril, da se cela kolona vozil vključuje na avtocesto. In smo “bremzali” kot pri norcih. Na srečo je voznik pred menoj dobro odreagiral in ni prišlo do trčenja s tovornjakom in hvala varnostni razdalji, da nisem za dobro jutro končal v riti golfa!

Pa vendar. To ne more biti vse, kajne! Pred menoj je bilo še 47km avtoceste. In seveda. Ob natanko 8:11 se tovornjak, ki ima prepoved prehitevanja, odloči da bo prehiteval. In prehiteva kolono – tri tovornjake in osebni avtomobil (ki je vmes “odstopil” in zapeljal na bencinski servis) in za seboj naredi kolono.

  1. Živjo Had! Vse napisano mi je še kako znano, pa vendar so vsaj moje izkušnje takšne, da se večje bedarije dogajajo šele proti večeru, na poti iz Ljubljane, ko je se pridruži še učinek utrujenosti in živčnosti voznikov, pa še tema v zimskih dneh. Skratka, tega dela že tako prekratkih dni nikakor ne pogrešam. Upam, da bodo tvoja “poročila s fronte” čim krajša ;) Good luck!

  2. Ma sej po svoje je se dobro da se take neumnosti dogajajo na avtocestah. Ce ne bi blo tega bi clovek tezko ostal buden ko je vse tako ravno in siroko :P

    Najbol zabavno je ko picis 170 in se nekdo pred tabo odloc da bo pri 110 zacel prehitevat brez da pogleda nazaj. Ce te potem slucajno opazi (nimam navade trobit in delat sitnosti) se pa vcasih se odloci, da te bo jajcal ces, kaj pa ma za noret kreten glup. Not cool, srsly.

  3. @Swizec Tisti voznik na levem pasu verjetno ne prehiteva nekoga s 110 (pretiratati res ni treba :D ), ampak kvečjemu s 130 km/h, ampak seveda nekdo, ki ima takšno hitrost (170) nima niti občutka, da tisti pred njim niti ne vozi tako počasi.
    Voznik pred tabo, pa bo pizdil predvsem zaradi tega, ker se boš ti za njim pojavil “kar na enkrat” (se pa strinjam, problem ne-gledanje v ogladala je velik problem na naših cestah!) in se verjetno niti ne držal varnostne razdalje (vsaj takšne so moje izkušnje), zaradi česar se bo voznik pred tabo počutil ogroženega …

Komentarji so zaprti.