Ja pravilno ste prebrali, predsednik Slovenije je odprl “južno fronto”. Vendar to ni bil Danilo Türk ali Borut Pahor, ampak predsednik virtualne Slovenije, Janez Grozni.

V socialno strateški masovni spletni igri eRepublik, se je zgodil dolgo pričakovani epski premik. Slovenija je NAPADLA Hrvaško!! Vendar potrebujemo pomoč vseh vas. Trenutno smo v manjšini, a dobro oboroženi, obstaja pa zelo realna možnost, da to ne bo zadostovalo. Že nekaj časa se krešejo iskre med nami in našo južno sosedo, tako v igri, kot v resničnem življenju. Seveda pa imamo sedaj možnost, vsaj v virtualno fikcijskem svetu pokazati zobe, izvleči svoja orožja in pokazati kaj je čigavo.
Vsi, ki ste pripravljeni pomagati naši virtualni domovini Sloveniji se prijavite na (http://www.erepublik.com). Izberite Slovenijo in začnite igrati. Sam princip igranja igre je preprost, saj vsaj v začetku od vas zahteva le nekaj klikov na dan, ki jih lahko storite med prebiranjem časopisa in pitjem jutranje kavice. Ves čas vam bodo ob strani stali naši delavni in zvesti mentorji, ki pripavljajo novopečene Slovenske erepublikance na življenje v igri. Prav tako bo Slovenska vlada poskrbela za orožje in vse kar je potrebno za vojno. V kratkem času bo vsak od vas pripravljen na bitko za obrambo naše domovine.


Še na kratko opis same igre. eRepublik je socialno strateška masovna spletna igra, ki poskuša z nekaj omejenimi pravili simulirati življenje, predvsem socialni del naše družbe. Kot v vsaki družbi, si morate tudi v igri poiskati službo, delati in si služiti vsakdanji kruh. Poleg tega je zaželeno, da tudi trenirate svoje vojaške sposobnosti, saj je vojna gonilo igre, ki poganja celotno ekonomijo (tako kot v resničnem svetu). Pacifisti se lahko osredotočite na ekonomski del igre, postanete lastniki enega ali več podjetij, skrbite za zaposlene, njihove plače, surovine za vaše izdelke, cene na trgu, izvozne licence in podobno. Kogar zanima politika, se lahko včlani v stranko, kandidira za kongresniško mesto in pomaga pri oblikovanju politike virtualne države. Vojaško nastrojeni pa lahko potujejo po svetu in se udeležujejo različnih bitk na strani ene izmed dveh vojaških velesil, okoli katerih je polariziran celoten virtualni svet. Vsak lahko najde nekaj, kar ga zanima.
Virtualna slovenska skupnost je dobro organizirana, imamo šolstvo, ki pomaga novincem, socialno službo, ki skrbi za dobro zdravje državljanov (od zdravja je odvisna njihova produktivnost), različna ministrstva, ki skrbijo za različne aspekte naše virtualne družbe, tako kot tudi v pravem svetu.
Vsi, ki bi radi pomagali virtualni Sloveniji postati velesila (trenutno nas je okoli 1.000, Hrvatov in Srbov čez 15.000), ste vljudno vabljeni, da se nam pridružite in registrirate na spletnem naslovu (http://www.erepublik.com), naša skupnost pa se nahaja tudi na naslovu ). Več nas bo, bolje se bomo odrezali proti Hrvaški!

Izjemoma bom dodal na konec še svoj referral link, saj za vsakega izmed registriranih igralcev, ki prilezejo do levela 6 (cca. dva tedna klikanja) dobim 5 Golda, ki se bo porabil za vojno proti Hrvatom (trenutno sem obrambni minister, v naslednjem mandatu pa bom spet kandidiral za predsednika) – http://www.erepublik.com/en/referrer/StiH