Ministrstvo za kulturo je objavilo razpis za oblikovanje sistemske rešitve celostne grafične podobe organov državne uprave Republike Slovenije in na katerem je zmagala agencija Gigodesign. Zmagovalna rešitev vključuje Plečnikovo upodobitev Triglava, ki jo je uporabil v načrtu za Šverljugovo Marijino znamenje. Prav tako so poenotili veliko stvari, ki so bile prej moteče! Obrazložitev avtorjev:

Predlagana oblikovna rešitev znaka s čisto, prepoznavno formo omogoča enostavno uporabnost za različne namene. Z oblikovnega vidika ima vse značilnosti enostavnega in prepoznavnega simbola, ki je osnova za konsistenten in fleksibilen sistem celostne grafične podobe. Na nivoju sistema pa predvidena uporaba predlóg zagotavlja konsistentno sporočanje ter kakovostno oblikovanje na eni strani in prihranek pri oblikovanju posameznih aplikacij na drugi.

Če se spomnimo, decembra 2007 je Agencija Pan naredila prenovo grafične podobe organov državne uprave RS, kjer so uporabili ščit, cekine, drevo, kalček in podobne stvari..

triglav

In še celotna predstavitev zmagovalnega predloga!


Zmagovalna rešitev cgp podobe organov državne uprave RS