5 let Firefoxa – vse najboljše!!

9. november, 2004Mozilla Foundation objavi Mozilla Firefox 1.0. V nekaj urah več kot milijon uporabnikov prenese brskalnik na svoje računalnike in ga tudi uporablja!
Danes mineva natanko 5 let! In Firefox uporablja že več kot 330 milijonov uporabnikov, imajo preko 7000 add-onov in je preveden v 70 jezikov. Tudi v Sloveniji obstaja Mozilla skupnost, ki se trudi na tem področju!

Pogled na brskalnike, ki jih uporabljajo uporabniki na had.si. Vesel sem, da je več kot 51% obiskov preko Firefoxa!
browser


In ob peti obletnici je potrebno tudi posebno slavje, ki se bo zgodilo v sredo, 11.11.2009, v Kiberpipi!

Najprej predavanja:
Matjaž Horvat: Prvih 5 let Firefoxa
Brian King: Prihodnost Firefoxa
Natan Nikolič: Mozilla Labs Design Challenge – Reinventing Tabs in the Browser
Boštjan Špetič: Ubiquity je kul

Potem pa zabava:
s kozarcem vina v roki,
ob pivu,
s polnimi usti torte,
v lovu za majicami, plakati in
drugimi frčkeci z motivi Firefoxa

Vidmo!

  1. Jaz sem od nekdaj uporabljal Modzillo, a ta mesec sem si prvič dol potegnil Chrome in se mi zdi najboljši oz. mi najbolj odgovarja, čeprav so spet neke stvari, ki so boljše na Modzilli. Itak uporabljam oba. Explorer pa v koš za smeti, prosim :)

  2. Tudi jaz uporabljam Chrome, ker mi enostavno bistveno hitreje dela kot pa oba konkurenta – Mozilla, IE8.

  3. Tud sam uporabljam Firefox že od.. hm že od prve različice dalje. Pred njim sem imel Opero nekaj časa. Sem pa pred kratkim sprobal Chrome in me je, glede na govorice drugih, kr precej razočaral (samo upravljanje me je motilo, pa tud požrešen je bil). Glede na to, da se mi zadnje čase prepogosto sesuva FF, razmišljam, d bi šel na Opero 10.

  4. hja tale FF kar uporabljam, pa se mi zdi vedno slabši. Porabi dosti spomina in se mi včasih zacikla kar tako za nič. Poleg tega si namišlja nek svoj pogled na stran, ko si namislim recimo kakšen popravek. Le ta je prikazan v vseh brskalnikih tako kot si ga zamislim, zaradi FF pa ga moram prilagajati in iskati neke kompromise, da je stvar približno tam kot jo prikazujejo IE, Chrome in Opera…itd.
    Najbolj mi je všeč opera, najhitrejši je Chrome. IE pa na koncu odpira vse kar slučajno kateri od zgoraj omenjenih ne zna…:)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja