Simobil je včeraj zvečer v K4 predstavil nov paket Orto Muziq in nov oglas Orto Štala (video posnet z iPhonom je spodaj) – zjutraj, ko boste tole brali, pa bo tudi že “delovala” prenovljena Orto stranhttp://www.orto.si, ki jo je naredila agencija Sonce.net.

In kaj je Orto Muziq? Nov paket, plod sodelovanja Simobila in založbe Universal Music in bo uporabnikom za mesečno naročnino 15eurov nudil zastonj 1001 minuto pogovorov v Simobilovem omrežju, 1001 sporočilo SMS in MMS, 100 MB prenosa podatkov, ter storitev Muziq Unlimited)

In kaj je Muziq Unlimited? RealNetworks GmbH je razvil poseben program, s katerim bo lahko vsak uporabnik izbiral iz nabora 1.000.000 komadov in si jih prenesel na svoj računalnik ali telefon. V tem primeru bodo te datoteke kodirane, tako da se jih ne bo dalo presnemavati, ali kako drugače kršiti avtorske pravice. Obstaja tudi možnost nakupa posamezne skladbe, ki pa jo bo lahko uporabnik “zapekel” na CD, ali kako drugače uporabljal.

Oz. drugače, če poskušam bolj preprosto razložiti vse skupaj.


Na računalnik si instaliraš program Muziq Manager in preko njega “snameš” komade iz Muziq Shopa, ki jih želiš. Prav tako si naložiš na telefon aplikacijo, ki to dvoje sinhronizira med seboj – prenos podatkov v tem primeru je v Simobilovem omrežju zastonj! In imaš na telefonu predvajalnik komadov, ki jih imaš sicer tudi na računalniku. Prav tako pa lahko “vlečeš” s telefonom komade iz Shopa in jih vrtiš na telefonu “online”. In kar je še boljše. Narediš si playlisto in jo lahko pošlješ kolegu, ki prav tako uporablja tak paket z vsemi komadi.

In še tisto, kar verjetno zanima precej bralcev bloga. Ali bo imel Simobil kmalu iPhona v ponudbi? Na žalost so bili vsi tako skrivnostni glede tega, da nisem dobil nobene konkretne, oprijemljive informacije. Bo treba počakati!

Oglas Orto Štala (kvaliteta primerna iPhonu)

ORTO MUZIQ! ORTO ŠTALA!