had blog roni kordis had blog roni kordis

Pomagajmo družini Pinter z zbiranjem plastičnih zamaškov – gostujoči zapis

Pomagajmo družini Pinter z zbiranjem plastičnih zamaškovvabim vas, da se odzovete dobrodelnosti. Tokrat bomo, z zbiranjem plastičnih zamaškov, za nakup novega avtomobila, pomagali družini Pinter iz Velenja.
Verjameš ali pa ne, ampak življenje lažje in prijetneje teče, če ima človek dvoje – zdravje in spoštovanje do sočloveka. Družina Pinter si želi in potrebuje najprej zdravje. In na določen način jim bo na tej poti do zdravja pomagal tudi nov avto.

Najmlajši član družine Pinter, Žiga, je še mladoleten. In dobesedno priklenjen na invalidski voziček zaradi Cerebralne paralize. Njegov stik z zunanjim svetom in vrstniki je tako odvisen prvenstveno od prevoznih sredstev, torej vozička in avtomobila. Obiskovati mora tudi preglede v rehabilitacijskem centru Soča.
Zdravje ni prizaneslo niti očetu Jože-tu, ki je januarja letos preživel operacijo tumorja na ušesu. Po operaciji pa ga še dodatno spremljajo težave pljučne enbolije, astme. Poleg tega, da je Jože že dve leti na bolniški, mora dodatno obiskovati tudi terapije za obraz v Kliničnem centru.


Glavnina skrbi tako ostaja na mami Nataši, ki mora oba svoja družinska člana voziti na omenjene lokacije. Trenutno ima družina star in rabljen avtomobil, ki se pogosto kvari in na katerega se ne morejo več ravno zanesti pri izvajanju prevozov. Ker so kreditno nezmožni, so se odločili zbirati sredstva za nakup novega avtomobila s pomočjo zbiranja plastičnih zamaškov.

Osnovni izračun pa kaže, da jim sredstva od prodanih zamaškov, za nakup avtomobila, lahko zberemo dokaj hitro. Zadostuje, da vsako odjemno mesto dnevno prejme po samo 1 kg zamaškov, kar skupaj pomeni 1300 kg dnevno. Torej lahko potrebno količino 30 ton zberemo že v enem, najkasneje dveh mesecih. Tudi s tvojo dobro voljo in pomočjo, pomagati družini Pinter, bo cilj dosežen.

Trajanje akcije
Zbiranje zamaškov bo potekalo najkasneje do Septembra 2010 oz. bo zaključena prej, ko bo zbrana količina 30 ton zamaškov, za katero bo kupec le teh družini Pinter nakazal skoraj 10.000 € za nakup novega avtomobila. O kvoti mesečnih zbiranj in zaključku akcije bo družina Pinter obvestila tudi blogersko skupnost, ki v akciji sodeluje.

Kakšne zamaške zbiramo
Praktično vse, od plastenk sokov, vode, olja, pralnih praškov, mehčalcev, itd. Ob tem pa je potrebno upoštevati dvoje :

 • zamaški naj bodo velikosti do 10 cm
 • zamaški naj bodo čisti

Zbirna mesta po Sloveniji

 • Zbrane zamaške lahko dostavite najbližjemu lokalnemu gasilskemu društvu. V Sloveniji je nekaj čez 1300 lokalnih gasilskih društev in zelo verjetno je tudi v tvojem kraju. Iskrena zahvala našim gasilcem za sodelovanje
 • Zbrane zamaške lahko pošlješ tudi neposredno družini na naslov : Družina Pinter, Cesta Simona Blatnika 1, Velenje 3320
 • v kolikor pa je še kdo, podjetje ali posameznik, pripravljen sprejemati zbrane zamaške v svojem kraju, naj to sporoči v komentarjih pod zapisom

Dodatne opcije

 • kdor želi družini pomagati za nakup avtomobila, tudi s pomočjo odvoza zamaškov iz zbirnih lokacij do njih naslova, lahko za dodatne informacije kontaktira Natašo Pinter preko gsm : 051 45 81 08 ali e-mail : [email protected]

Pozivamo
Avto hiše, da se odzovejo akciji in družini Pinter omogočijo ugoden nakup avtomobila z določenim delom sponzorstva.

Pomembno
Vsi, ki boste zbirali zamaške, kar velja tudi za gasilska lokalna društva, lahko o količini zbranih zamaškov kadarkoli, po elektronski pošti, obvestite blogerje, ki v akciji sodelujemo in smo objavili poziv v akcijo. Rezultati zbranih zamaškov in sredstev bodo mesečno javno objavljeni do konca akcije.

Za kolege blogerje
Kolegi blogerji, ki še niste bili vabljeni pred začetkom akcije, ste vabljeni v nadaljevanju, da na svojem blogu objavite ta poziv v akcijo, katerega lahko pospremite s svojimi izbranimi besedami.

 1. Končno sem nekje izvedela, kam naj zamaške odnesem. Zbiram jih že nekaj časa, odkar sem izvedela za akcijo, precej se jih je nabralo, nisem pa vedela, kam jih moram odnesti. Skratka, najbližjim gasilcem.

 2. Pozdravljeni malo se vam javljam da vam sporočim koliko se je do sedaj nabralo zamaškov.To je 4.tone do sedaj,Moram pa vam povedat da sma sama za use tudi za prevoze si sposodima iz avto hiše kombi in pobirama zameške po krajih kot so,Od Izole,Goriška Brda,Postojna,Ljubljana in Ptuj,Vitomarci,Kamnica to so same eko šole.Če bi gdo želel nama pomagat naj piše na [email protected] Toliko da vam malo povem kako poteka.Pa en lep pozdrav iz Velenja Nataša

 3. Zdravo!
  V vrtcu tbiramo zamaške in jih imamo že precej. zanima me, ali pri vas še poteka akcija, ali pa ste že uspešno zaključili zbiranje?
  lep pozdrav , Alenka

 4. Tale akcije je že zdavnaj zaklučena in prosim da izbrišete tole dol hvala in lep pozdrav.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja