Davorin (btw – ŽVPL še vedno išče pisce, fotografe, nadebudneže) je pred časom omenil, da hodi na jutranja plavanja v kopališče Tivoli. Ker imam rad zgodnja jutra in zvečer vedno premalo časa za rekreacijo, sem se včeraj odločil da poskusim to zadevo. Sicer so mi bližja nočna plavanja na morju, vendar vseeno!

Ob 6:45 sva bila v bazenu. Presenečen sem bil koliko ljudi pride zjutraj na plavanje. Poleg plavalcev, ki imajo trening pred šolo, so bile v vodi vse generacije – tudi upokojenci, ki verjetno sicer nimajo preveč časa (al kako?). In sva plavala.
Ravno prav topla voda, mogoče za odtenek preveč klora (kar se pozna sedaj na očeh – kot angora zajček) in zame dober tempo za prvič. Ob 7:45 sem šel iz bazena, Davorin pa je še nadaljeval. In preplaval sem 1600 metrov v 25-metrskem bazenu. Priznam, meni se ni dalo šteti, kajti to bi me “dekoncentriralo”.


Najlepše pri vsem tem je dejstvo, da nisem utrujen. Ravno nasprotno. Poln energije in precej drugačne volje kot sicer zjutraj, ko se “svaljkam” doma ob 4:30 do 7:30 ko grem v službo.

Definitivno bo tole postala stalnica. In ravno razmišljam, da bi bila najboljša rešitev da nabavim sezonsko karto za 180€ – dnevna vstopnica je 7€, ki se mi bo precej kmalu povrnila. Vsaj po začetni zagretosti in vnemi sodeč. Če me bo kmalu minilo, bo pač to posledica moje šibke volje, ko ne vztrajam, ampak na pol poti ponavadi pustim stvari odprte in si najdem kakšno novo “igračo”.

Pustil se bom presenetiti. In jutri sem ob 6:45 v bazenu! Hvala Davorin, da si me “zvlekel” v tole!