had blog roni kordis had blog roni kordis

Bruc09 – Brucovanje na Gospodarskem razstavišču – fotografije!

Včeraj se je na Gospodarskem razstavišču dogajalo – Bruc09 in precej pestra zasedba: Hotty MkkNotty, I vs. I, Red Five Point Star, Leelooyamais, Dalaj Eegol in Hannah Holland, The Good Guys, Kevin Saunderson in Kiril.

Na žalost mi ni uspelo biti na žuru. Tako da ne morem soditi, kaj se je dogajalo. Me je pa danes presenetilo nekaj drugega. Namreč fotografije, ki jih objavljajo nekatera uredništva so vredne pol kurca mrzle vode:
Bruc 09: od Leve scene do makedonskih trubačev – klik link za galerijo – (vir RTV Slo)
Bruc 2009 – klik link za galerijo -(vir Siol)

Na Žurnalu so že precej boljše fotografije:


Bruc 2009 na Gospodarcu – klik link za galerijo – (vir Žurnal24)

Ampak vseeno to ni to! Zakaj hudiča je treba varčevati pri takšnih zadevah! Recimo sobloger Andrej je objavil veliko boljše fotografije iz Brucovanja! In verjetno bi se z njim lahko katero od uredništev dogovorilo za odkup fotografij in si ne bi naredilo sramote! Da o tem, da bi poklicali Miho Rekarja in bi naredil fotke kot se zagre, niti ne razmišljam!

In zadnje čase opažam, da so fotografije kategorija, ki sploh ni več pomembna. Samo da so, četudi samo naškljucane, brez kakršnegakoli občutka in brez znanja! Saj ni važna kvaliteta, važna je kvantiteta – tako si vsaj mediji predstavljajo to! In kar ne kupijo od “agencij”, oz. kar naredijo znotraj samega uredništva, ni vredno naziva fotografija!

 1. Problem nastane, ker nekatera urednistva sparajo pri fotografijah. Zato objavljajo fotke tistih “fotografov”, ki svoje delo prodajo za akreditacijo (prost vstop).

 2. @marko: tocno to.. in ni vazno kaj je, samo da je.. da o tem, koliko placajo za kaksno fotko, niti ne govorimo! :( bljak

 3. Ne vem no, ampak na Žurnalu so čisto spodobne fotke, on-par z andrejem… razliko predvsem v tem, da jih je na žurnalu precej več, in pač niso vse iste kvalitete…

  Po pravici povedano pa, kar se spomnim študentskih let, so mi še najbližje tiste iz RTVSLO, ker tako pač zgledajo študentski žuri in to brez olepševanja in neke artistične vrednosti…

 4. @matty: jeap.. fotke na zurnalu sem pohvalil.. za razliko od ostalih dveh, ki sta omenjena :)

  no, ce se spomnis tistih casov, potem se ni bilo tako hudo :) bolj je hudic, k se ljudje taksnih stvari spomnijo samo iz fotografij :)

 5. Bom rekel takole, dokler bodo fotografi za 50 fotk prejeli 10 EUR ali manj (kot jih dobijo pri nekaterih slovenskih prvenstvenih spletnih medijih, bo kvaliteta denarju primerna).

 6. @marko: jeap.. ampak a ne bi bilo boljse, da se delajo kvalitetne fotke in se tudi s tem da zasluziti..

  vsak salabajzer pa res ne more prodajat sranja, ki ga naredi :(

 7. Mislim, da je 24ur in Zurnalu, prvenstveno bitno to, da so prvi objavili galerijo, pa cetudi petokategorno. Samo, da so prvi in da so kliki. Ni vazno ali je kvaliteta ali ni. Podobno je potem tudi v casopisnih izdajah.

  Med nama – rumenim medijem tako ni pomembna oderska fotka, bolj vazne so jim tiste, “kdo je bil vse tam”. Tiste pa ti jaz s telefonom specem, ne rabim dslr.

 8. loool.. in ja, se strinjam.. ker tisti, ki so “tam”, se itak nastavljajo in ni blema naredit dobro fotko, kadarkoli s cimerkoli :)

  skoda.. ker fotografija je nekaj krasnega .)

Komentarji so zaprti.