Pred štirimi leti sem objavil zapis – Scenarij, kjer sem poskušal zapisati del nečesa, kar bi se lahko posnelo. Seveda je bila ideja na prvo žogo, predvsem pa ni bila dodelana in preveč “floskulasta”.

In potem je preteklo mnogo časa. Ideje so se seveda rojevale, ampak časa za spisati nekaj, kar bi se dejansko lahko posnelo, ni bilo. Oz. mogoče samo ni bilo pravega trenutke, da bi mi začele besede leteti na ekran – kljub temu da bi bila zgodba o odraščanju v Zagorju in stiku z mamili in vsem ostalim, kar pritiče, lahko precej zanimiva. Ampak ko je se najde volja, ni dovolj časa in obratno.


In včeraj, ko smo sedeli po spletnih uricah, smo dobili par dobrih idej, kako in kaj bi bilo treba posneti. Ampak ponavadi se pri tem konča. Namreč ni volje za korak naprej. Za spisati, posnet, objavit…

Daga bralka, dragi bralec, če imaš kakšno idejo, kakšen predlog, karkoli, kar bi bilo smiselno posneti – hmm, če imaš scenarij, ki ga do sedaj še nisi uspel posneti, prodati, predstaviti, bodi tako prijazen, ali prijazna in ga deli z nami, da naredimo iz tega zanimiv projekt!

Oz. drugače. Ideje in predlogi, kaj bi bilo gledljivo in kar bi bilo presežek tega, kar gledamo od domače produkcije, so zaželjene!

6 Responses to Scenarij za film

 1. DjJuvan says:

  Nekaj v stilu “Trst je naš”, pa si zmagal. Ker današnji slovenski filmi/serije so polni neumesnih stvari in sexa. Če greš pa malce dlje, v kakšno fikcijo, alternativno dogajanje, kriminalko… je že velik napredek.

 2. TS says:

  Lahko štartate en croudsourced projekt na http://www.wreckamovie.com/ ;)

 3. markopigac says:

  Si v Jonasovi senci (Prepisanih).

 4. had says:

  @markopigac: hmm? nc ne stekam?

 5. markopigac says:

  Jonas je pred dnevi objavil link, da dela serijal PREPISANI, in isce mlade talente.

 6. had says:

  ups.. nisem vedel.. hvala za info

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.