had blog roni kordis had blog roni kordis

Svoboden kot ptica

Verjetno vsi pomnimo, da je imel Mobitel svoje čase fotografske natečaje z naslovom – Svoboden kot ptica. Ampak tale razpis ne bo šel v smer fotografije, ampak svobode.

Ptice so v naravi svobodne! Tudi ljudje smo. Načeloma! Življenje so nam močno spremenili mobilni telefoni. Povsod smo dosegljivi, povsod imamo dostop do infomacij, do svojega elektronskega nabiralnika, lahko fotografiramo, posnamemo video, tvitamo in spreminjamo status na fejsbuku. Pregledujemo napoved vremena, uporabljamo telefon kot navigacijsko napravo, igramo igrice, na daljavo se priključimo na domač računalnik in imamo pisarno v avtu. In ravno Mobitel naredi natečaj na temo svobode!

Mobilni telefon nam je hudičevo spremenil svet! Če gremo sami ven, se lahko cel večer igramo s telefonom in ne pogrešamo družbe. Če zamujamo, pokličemo in uredimo. Absurd je, da telefon zamenjuje časopise na wc-ju – sicer se z njim ne da obrisati riti, ampak branje raznih “resnih medijev” pa poskrbi za boljšo prebavo!


Si znamo predstavljati svet brez mobilnega telefona? Preživeti vikend z ugasnjenim telefonom? Ali sploh vemo kje je gumb za izklop mobilca?
Sam imam trenutno sledeče telefone: Nokia N96, Nokia N900, BlackBerry Curve 8310, iPhone 3G – vendar nisem več “suženj” mobilca. Znam ga postaviti na polico in cel vikend preživeti brez njega.

Po eni strani si celo želim, da bi ga za vedno izklopil in ne bi bil več “odvisen” od tega načina komuniciranja! Ali mi bo uspelo? Mogoče! Če sem nekoč povsem normalno lahko funkcioniral tako, zakaj bi bilo sedaj to nekaj nemogočega!

Kaj pa vi? Lahko živite brez mobilnega telefona?

  1. Sam mam Nokio E66 in mi popolnoma zadošča. Ne potrebujem Berryja, niti iPhona :) In mi ni problema, da jo odložim za kak dan. Bi pa težko preživel brez laptopa :)

  2. Vikend brez telefona? Čakati pri zdravniku brez klepetalnice? Iti na malico brez sprotnega prebiranja mailov? Na pohod brez beleženja korakov, poti, višine? Brez slikanja vsakdanjih neumnosti? Ne..umrla bi brez telefonOV ;)

  3. @manuela: haha.. nisi edina.. ampak bo treba poskusit kdaj – me zanima ce se da seksat brez telefon in brez bluetooth slusalke :)

    @Kafkaesque!: vsi imamo svoje odvisnosti :) hahaha :)

Komentarji so zaprti.