Dars je zopet presenetil sneg! Tako kot ob vsakem sneženju, pa čeprav je le to napovedano. Ampak danes so šli oni sami malce predaleč s tem. Obstajajo kamere na avtocestah, preko katerih lahko pogledaš situacijo. Vendar je tokrat drugače. Dars je izklopil kamere (oz. te kamere ne delujejo!) na avtocestah, tako da se ne vidi, kakšno je stanje na njih! Ampak kamere, ki so na regionalnih cestah, delujejo povsem brez problema.

Predvidevam da bo odgovor na to, zakaj niso kamere delovalo, zelo preprost – razpad sistema, ko je preveč ljudi hotelo videti situacijo?! Šalabajzerji! In še dokazno gradivo – ob 10:00..

dars-kamere5


dars-kamere3

dars-kamere2

dars-kamere

Posnetek iz regionalne ceste!
dars-kamere4

9 Responses to DARS šalabajzerji – sneg jih je spet presenetil in izklop kamer na avtocestah

 1. Pero pravi:

  Nisi še opazil tega? To je vedno tako, čim je malo bolj “ekstremno” na avtocestah.
  Ali nalaga kakšne 2 min. ali pa sploh ne.

 2. had pravi:

  @pero: prvic sem to videl.. in bil totalno sokiran :(

 3. Blaz pravi:

  Pfuj jebemti! ;-)

 4. joker pravi:

  “On 19.12.09 Blaz said:
  Pfuj jebemti! ;-) ”

  Komu ti to? :D

 5. coprnca pravi:

  tud zadnč k je bla nesreča na štampetovem mostu al tam nekje so precej hitro sklopili tisto kamero tam…

 6. peter pravi:

  ni jih presenetil sneg, ampak so vsi bili na prednovoletni zabavi…:-))

 7. Bojan pravi:

  Ste pa strokovnjaki za ceste!Kaj ko bi videli kake ceste so meli Avstrijci,pa tam se nihče ne pritožuje samo v Sloveniji. Na cesti pa vozniki kateri sploh ne znajo vozit po snegu,Pol pa ni čudno da so zastoji. Naj mi nekdo razloži kakšno sredstvo se naj posipa po cesti ko je -13 in da bo to delovalo,pametnjakoviči!!! Sam delam na avtocestnem vzdrževanju pa ni tak kot komentirate,lahko bi tudi mi komentirali kakšne stvari se dogajajo kadar se pluži avtocesta,da nekateri prehitevate,izsljujete prednost,hupate pa še bi se dalo našteti.Kultura slovenskih voznikov je na dnu.

 8. had pravi:

  @bojan: zivim v sloveniji in me ne zanimajo razmere v avstriji, ce ne grem tja.. me pa vedno znova preseneti, da je sneg presenetil :)

  in ce se gremo primerjave, zakaj so ceste v italiji veliko manj “mokre”, kot so nase?

 9. Bojan pravi:

  had,žal ne vem kakšne so ceste v italiji,ker tam nimam kaj početi,je pa verjetno fora v tem ,da imajo drugačne materiale za posip.Glede presenečanja snega bi pa takole rekel,da sneg preseneti uporabnike,ker mi na avtocesti plužimo že prej ko je 5cm snega,to lahko zatrdim za štajerski del. Sicer je pa sneg del zime in temu primerno se je treba prilagoditi v prometu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.