Telefonsko vedeževanje, SMS vedeževanje, vedeževanje s Tarot kartami, vedeževanje s pomočjo kristalov… To je samo par načinov vedeževanja, ki nam jih ponujajo priznani “vedeževalci” v svojih oglasih, ali celo oddajah na komercialnih televizijah.

Ampak gremo po vrsti. S tem zapisom nočem užaliti nikogar, ki verjame v vedeževanje in ki vsak dan pokliče 090 številko, da dobi informacijo, kako si mora tisti dan urediti svoj čas in svoje življenje. Ravno nasprotno. Takšni ljudje so mi fascinantni in prav zavidam jim, kako so srečni, ko jim takšen majhen nasvet lahko povsem spremeni potek življenja. Pa vendar, šalo na stran.


Pred parimi minutami sem imel priložnost “videti” vedeževalce, ki to delo opravljajo v živo preko komercialne televizije. Zakaj hudiča mora vedeževalec vprašati klicatelja za njegove rojstne podatke? Če bi bil pravi vedeževalec, bi to moral že sam vedeti, kajne? Tudi ime klicatelja bi mu morali biti kristalno jasno? Ali jaz mogoče preveč posplošujem te stvari?
Gospa, ki je klicala 090 linijo in za klic plačala 0.99€, je prišla v eter in po tem ko je povedala rojstne podatke, je vprašala za zdravje. Vedeževalka ji pove, da mora paziti na zdravje, predvsem v drugi polovici leta. Vendar jo je gospa prekinila, kot je to prej naredila vedeževalka in še enkrat poskusila vprašati o zdravju, vendar ne svojem, ampak hčerke. Kajti z njenim zdravjem je vse v najlepšem redu. Aha, vedeževalka se je znašla – na hitro je naredila zaključek da gospa trpi in da lahko vse skupaj rešita, če jo pokliče zvečer na taisto številko, kjer ji bo svetovala kako se rešijo ti problemi?! In za nameček še dodala, da ima resnično srečo, ker je naletela ravno na njo, ki je ekspertinja na tem področju.

Ok. Razumem. Ljudje ki so v stiski, ki jim običajni, priznani načini, ne pomagajo, iščejo pomoč pri teh strokovnjakih in so pripravljeni plačati vse, da bi jim nekdo rešil težave. In drugi se znajdejo in izkoristijo te možnosti in ljudem ponudijo odgovore, ki jih želijo slišati. Tako je najbolj preprosto.

Precej podobno kot celoletne napovedi priznanih vedeževalcev Dannya, Karin, Eve, itd… ki zapolnijo ponovoletno mrtvilo. In katere so napisane tako “splošno”, da bi bil čudež, da bi kateri od njih “falil” pri svoji napovedi. Primer tega, kar sem danes bral (vir):

  • Nasploh bomo v športu v letu 2010 precej uspešni. Mogoče celo bolj kot letos
  • Ravno 7. in 8. januarja bi lahko nastopile težave z novimi obolenji
  • Druge naravne nesreče bodo v letu 2010 prisotne tako v svetu kot tudi pri nas, a pozornost bo usmerjena predvsem na večje države, kjer bosta izstopala predvsem voda in veter, izrazitejša pa bo tudi moč vulkanov

Mogoče se jaz za trenutek spremenim v vedeževalca in napišem par nasvetov:

  • Avgusta ne bo snega do nižin!
  • Če boste kupili srečko za loto imate precej večje možnost da zadanete dobitek, kot če je ne kupite!
  • V letu 2010 bo umrlo precej znanih oseb!
  • Če želite uspeti v letu 2010, potem zaupajte vase in v tiste vedeževalce, ki vas ne bodo spraševali po vašem imenu in rojstnem datumu!

In ne, ne moti me, da obstajajo vedeževalci, ki prodajajo “svoja videnja” in ki želijo “pomagati” ljudem. Moti me, da ne obstaja toliko kritične mase, ki bi takšne stvari predstavila na drugačen način in “razkrinkala” metode, ki se jih ti ljudje poslužujejo! Ampak to je že preveč za začetek leta 2010, kajne?