Karel Erjavec, bye bye

Karel Erjavec, bye bye sem zapisal 22.01.07 in zastavil par vprašanj, ki mene kot davkoplačevalca zanimajo:

 • kako je lahko javni razpis, za nakup vojaške opreme, tako skrivnosten, oz. je tak nakup tajna, ki je dostopna samo poslancem, ki so orodje v naših rokah (ja, sanja svinja kukuruz)
 • kdaj bo Kosova komisija preverila, kaj se dogaja pri tem nakupu, ker tole vse skupaj smrdi na daleč
 • kaj smo sploh nabavili? Glede na to, da se je minister spretno izmikal konkretnim odgovorom, me zanima, kdo sploh ve zakaj se je šlo v tem nakupu
 • kdaj bomo dobili prve Patrie in zakaj ne smemo davkoplačevalci tega izvedeti? A ne bo šel naš denar za to?

Seveda o odgovorih, ki bi jih pričakoval, ni bilo duha ne sluha. In Karel Erjavec se je obdržal in spretno trdil, da je bil razpis po vseh pravilih. To, da so kasneje prišli na dan podatki, kaj smo sploh kupili, pa itak ni več predmet debate.

karel erjavec

Kasneje, 06.08.08, sem v zapisu Karel Erjavec – v pogodbi s Patrio je vključena protikorupcijska klavzula zapisal:

Minister Karel Erjavec, če imate v pogodbi protikorupcijsko klavzulo, zakaj je ne uveljavite? Ali še ni bilo dovolj?

In ne, ni bilo še dovolj. V bistvu se je zgodba začela še bolj zapletati. In 25.09.08, smo dočakali prvo težko pričakovano nepremično – Prva nepremičnina, beri Patria, že v Sloveniji, kljub temu da bi morale biti pri nas že maja! Me zanima koliko penalov so plačali Finci za to zamudo? Je tudi to zaupen podatek, ali pač nas davkoplačevalcev to nič ne briga?

In 09.03.09 sem v zapisu Kje so naše Patrie? napisal:

Na to, da ni več zgodbe o Patrijah v medijih sem pisal že konec oktobra. Bil sem prepričan da se bo zgodba o tem “famoznem” nakupu starega železa rešila najprej in da bomo davkoplačevalci, ki financiramo ta nakup, končno izvedeli kdo se je igral z našim denarjem in kdo je dobil “mastne” provizije. Vendar sem se motil.

Jeap. Smo januarja in še nič se ni rešilo, niti ugotovilo. Še vedno pa je nad vsem tem dogajanjem temna senca nad bivšim obrambnim ministrom Karlom Erjavcem, ki je v vmesnem času dodobra “spremenil” Desus in ki je postal tudi minister za okolje. In ker ga Patrie niso pokopale, lahko samo upamo, da ga bo tale njegov zadnji “mimosunek” – Minister Erjavec skuhal še eno afero: državno naložbo prodal brez sklepa vlade (vir) vrgel iz prestola. Čas bi že bil!

Predvsem pa je čas, da se odstrani tančica skrivnosti iz pogodbe s Patrio. Naj se razveljavi pogodba s Patrio in takoj bo jasno kdo je dobil podkupnine – podgane bodo same prišle na dan, ko bodo Finci začeli potapljati ladjo na kateri so!

 1. Ampak levaki ste pa res šalabajzerji na kubik. Najprej zakuhate afero Patria in jo non stop nabijate po vseh možnih partijskih glasilih. Nato še Fincem podtaknete še vedno nedokazano zgodbo o J. Po vsem tem vam celo rata zmagati volitve, potem pa v koalicijo vzamete edinega obtoženega (ajde, še eden je, samo ni politik) iz te afere!!!! Fuj, fej!!! Veš, na Japonskem bi se močno povečala prodaja nožev za harakiri.

 2. @el Q: hahaha.. ves da se strinjam s teboj.. in kljub temu da sem levak, priznam, da je bila to cudna poteza – na vsak nacin sestaviti “sranje” od vlade..

 3. Človeku, ki je naredil nekaj malih napak, je treba dati še eno priložnost, ki pa je tudi zadnja.

 4. Mater ste naivni. Karel mora biti odstavljen, zato hobotnica meče naivcem “dokaze”. Če pa premislimo, financarji so to odkrili že pred pol leta, afera pa se pojavlja danes? Kdo pa je kupil Falcona in kakšna je bila izguba? Je bil zaradi tega kdo odstavljen. Kolikšna je bila cena leta našega predsednika in ali je bil kdo odstavljen?

  Za šesti blok TEŠ je cena kar 40% večja od povprečne cena v Evropi. Kar znese okrog 400 milj. Primerjajte to s Patrio. Kam bo šla razlika levi mediji ne bodo nikoli uspeli odkriti, ha ha ha.

 5. Vlada, ki bo čez prag nagnala Kahla in njegove šalabajzerje, dobi od mene glas na naslednjih volitvah, pa naj bo leva, desna, črna ali rdeča. Bojim se le, da se to ne bo zgodilo.

 6. Btw, Erjavcu je ime Karl, ne Karel :)

  (morda je ta napaka posledica pogostega branja Rolanja po sceni, kjer mu je ime Kahel) :)

 7. Ste prebrali, kaj se je tožilstvo(levica) spomnila kot obtožbo za Erjavca in Gutmana v zadevi Patria? Bedno.

 8. Kvargel, treba se je pač odločiti, po katerem členu se lahko nekaj preganja, kajne?

Komentarji so zaprti.