had blog roni kordis had blog roni kordis

Oglas na Bolhi – iGO My way 2009 za Apple Iphone

Čisto nova aplikacija za Apple Iphone 3G/3GS. Izšla 02.08.2009 Navigacija iGO My Way 2009. Cena aplikacije na app store je 90 EUR.
Kličite samo resni. Pošljem po pošti na DVD-ju.
P.S. Pogoj, da zadeva deluje je, da je vaš Iphone JailBreak-an. Cena – 20 eurov!

Tale oglas mi je pred 15 minutami pognal kri hitreje po telesu! Zakaj? Ker nekdo poskuša zaslužiti s prodajo nelegalne programske opreme za iPhone telefone preko Bolhe!


Sam sem za 99 eurov nabavil Navigon MobileNavigator, ker sem ga potreboval. Vendar sem si strošek nakupa delil še s tremi, tako da sem prišel do legalne navigacije za podobno ceno, kot jo želi prodajalec na Bolhi!

In zakaj me moti ta oglas? Ker prodaja nelegalno programsko opremo preko interneta in jo celo pošlje na DVD-ju! Ker to oglašuje! Ker poskuša na zelo lahek način zaslužiti pri ljudeh, ki ne znajo jailbrejkat iPhone telefona! In ker je tale primer zrel za prijavo na BSA!

Sem pikolovec? Mogoče! Moti me, da nekdo poskuša prodajati nekaj, kar ni njegovo, oz. kar on sam niti ni kupil!

In to ni osamljen primer! Očitno tudi podjetja ponujajo nelegalno navigacijo za iPhone telefone na Bolhi!

GPS navigacija TomTom za iPhone 3G & iPhone 3Gs (www.iphone-odklep.com)
Cena: 25,00 EUR
Datum objave: 10.12.2009 16:57
Navigacija za iPhone 3G in iPhone 3Gs TomTom
Za namestitev GPS mora biti iPhone odklenjen in posodobljen na firmware 3.x
Deluje brez povezave na internet
Več informacij:
*Vse cene so brez DDV-ja

In na spletni strani imajo zapisano:

Aplikacije za iPhone in iPhone 3G
iPhone ali iPhone 3G, 3Gs vam tako namestim da lahko nalagate plačljive aplikacije iz app stora zastonj
Poleg tega pridobite dostop do spletne strani, kjer so na voljo vse aplikacije, ki so dosegljive na App Store, z razliko da so potem brezplačne.

In da ne bo pomote. Tudi sam sem objavil navodila kako odkleniti iPhone telefon, na drugem blogu navodila o geslih, ki jih potrebujejo uporabniki za dostop do , vendar nikjer za to nisem zaračunal ničesar! Niti nisem nikomur nalagal nelegalne programske vsebine na telefon! Ponudil sem informacije, ki jih lahko vsak uporabi, če želi!

 1. In, če se menine da zajebavat z tem, pač plačam. In kjer je povpraševanje je ponudba. Kar se mene tiče bistvene razlike med objavo navodil in pomočjo pri tem početju ni bistvene razlike. Nenazadnje si tudi ti nagrajen za svoje početje. Morda ne direktno, morda ne denarno.

  PS: Kdaj si pa banerje ukinil?

 2. @(jm): bannerje sem umaknil ene 4 mesece nazaj – toboads (ker je bilo manj kot 40€ mesecno).. vmes sem imel se par bannerjev od kolegov, od katerih nisem imel nobenega prihodka, ampak pro bono..

  in deloma ti dam prav.. glede povprasevanja in ponudbe.. vendar, ce objavim navodila, kako to naredis, jaz nisem v prekrsku.. ce pa ti jaz to dam na telefon, pa sem naredil nekaj “nelegalnega”.. in nekako mi ne gre v racun, da to pocne firma..

 3. Ne vem. Mene so učili da je držanje vreče enako kaznivo kot če not daješ.

  Kaj nelegalnega si naredil TI, če realiziraš navodila, ki ti jih je prinesel lastnik telefona skupaj z telefonom? Razen da si opravljal neprijavljeno dejavnost.

  Nelegalna prodaja pa je seveda nekaj drugega.

 4. @jm: v teh dveh danih primerih gre za nelegalno prodajo, ker ti on za placilo (izstavljen racun) poslje dvd, oz. nalozi programsko opremo.. podoben primer kot je bilo ze par BSA primerov z microsoftovo programsko opremo :)

 5. Kaj ko bi spremenil barvo tem tvojim internim tag linkom (.internal_tag)? Je zlo tečno brat in iskat linke, ki ne kažejo na sezname tvojih člankov…

 6. “Sam sem za 99 eurov nabavil Navigon MobileNavigator, ker sem ga potreboval. Vendar sem si strošek nakupa delil še s tremi, tako da sem prišel do legalne navigacije za podobno ceno, kot jo želi prodajalec na Bolhi!”

  Em, saj ne da bi hotel karkoli namigovat, ampak ni mi jasno, kako si lahko ostala dva “našuntal”, da delita stroške nakupa s tabo? Ker aplikacija je za osebno rabo, ane?

 7. @MP: aplikacija se lahko instalira na 5 racunalnikov.. ne bos verjel, ampak to pocne vecina ljudi, ki se odloci za legalno programsko opremo za iphone in katere cene niso par eurov..

 8. had: res se verjetno lahko inštalira na 5 rač. to pa ne pomeni, da jih nainštalira 5 oseb na 5 rač, licenca je verjetno vezana na osebo?
  Sicer pa, ti nisi nič boljši, ko propagiraš odklep iphona.. Edino to, kar se na bolhi dogaja je pa nedopustno in upam, da bo sankcionirano.

 9. @bostjan: preden sem pisal ta zapisa, sem prebral
  http://www.apple.com/legal/itunes/appstore/dev/stdeula/

  a. Scope of License: This license granted to You for the Licensed Application by Application Provider is limited to a non-transferable license to use the Licensed Application on any iPhone or iPod touch that You own or control and as permitted by the Usage Rules set forth in Section 9.b. of the App Store Terms and Conditions (the “Usage Rules”). This license does not allow You to use the Licensed Application on any iPod touch or iPhone that You do not own or control, and You may not distribute or make the Licensed Application available over a network where it could be used by multiple devices at the same time

  malce je tole dvoumno zapisano, kajne.. in v tem primeru, ce se kaj spoznam, ne krsim nobenega njihovega pravila uporabe..

  glede odklepa iphona pa bi se lahko strinjal s teboj.. da to skoduje providerju.. ampak vseeno jaz sem dal samo informacijo o tem, nisem pa odklepal telefona za denar drugim.. :)

 10. V tem primeru kršiš, ker si program naložil na iphone, ki niso v tvoji lasti (od prijateljev).
  Se pravi je le na nek način to tvoja osebna licenca.

 11. Meh, male ribe je najlažje ujeti. Prijavite rajši neustreznost oglasa uredništvu spletne strani bolha.com. Da niti ne omenim, da se vladni zločini, pri katerih je država in posredno državljani oškodovani za milijone eurov, niti ne preiskujejo (beri: gradnja pediatrične klinike, nakup Patrij, itd, itd.).
  Kar se tiče pa samega odklepanja telefona je pa takole. Če sem jaz kupil telefon, sem ga dobil v last in oblast, nisem ga vzel v najem od podjetja apple, ampak je moj, torej lahko počnem z njim, kar želim, tudi če ga želim počiti s kladivom, mi to ne morejo preprečiti. Se pa strinjam, da lahko podjetje Apple v tem primeru prekine garancijsko obveznost do lastnika aparata.
  Na spletni strani Bolha se dogajajo tudi drugačni zločini, recimo, tudi takšni, da nekateri prodajajo iPhone 3GS 32GB za ceno € 720,00. Moj bog, če to potem nekdo dejansko kupi, se ne čudim, da potem nimajo denarja za licenčno programsko opremo.

 12. @bostjan: res je, ce gledas iz te strani.. ce pa gledas, da sem njihov administrator, oz. da so to sluzbeni telefoni, za katere skrbim :)

  vem vem :) dlakocepljenje :)

  @marko: razmisljam o tem in o prijavi na BSA..

  @haiku: 720 :) no, ce ga prodajo, potem so zmagovalci :))

 13. @jm: nic ni narobe s ceno.. taksna pac je.. jaz sem se hecal, s tem kar sem zapisal, ker je toliksna cena tudi v italiji..

 14. kljub tistemu tekstu, je tudi deljenje stroškov med kolegi nelegalno. Mišljeno je, da če si tak car, da imaš kar 5 naprav na katere lahko posnameš to aplikacijo, potem pa naj bo ;) Ta licenca ni enaka družinskemu paketu, kjer jo lahko ima 5 oseb.

 15. Zanima me kako je s prodajo legalnega softwerja? Recimo, da bi nek uporabnik prodal aplikacijo na različnem mediju tako, da bi jo na koncu tudi izbrisal iz svojega aparata?

 16. Nic boljsi nisi, ko si JailBreakal svoj telefon. Enako krsis pravice kot tisti, ki prodaja piratizirano programsko opremo s tem, da ti tega ne oglasujes. Torej je vse ok, ce se stvar ne oglasuje in s tem nic ne zasluzis?

 17. Had najprej pomedi pred svojim pragom… Tudi ti si kršil zakone, ko si oklepal iphone. Ali ga prijavimo policiji ?

 18. Odklep telefona ni kršitev temveč poseg v tehnologijo aparata. Nelegalna prodaja avtorskega dela pa spada h kaznivemu dejanju.

 19. @p in Rok: najprej razcistita kaj je poseg v telefon, s katerim izgubim garancijo v vecini primerov in kaj je prodaja nelegalne programske opreme – tako kot je napisal marko..

  telefon sem kupil in je moja last! nisem ga vzel z vezavo in mesecno placujem zanj narocnino.. torej lahko s svojo lastnino pocnem karkoli hocem! ali pac ne?

  @p: ocitno ti stvari niso povsem jasne.. jaz sem napisal navodila, kako lahko nekdo to naredi sam, ce zeli! nikogar nisem silil, prepriceval ali karkoli drugega, da naj to naredi.. niti mu nisem sam tega naredil.. razumes razliko? verjetno ne?!

  @urosg: jaz sem malce drugace to razumel :))

 20. Prijavljanje takega oglasa na Bolho je jalovo pocetje… Ker kot prvo nimajo (se mi zdi, da so vcasih imeli) linka “Prijavi sporen oglas”… sem jim ze pisal zaradi cudnih oglasov… dal celo link do oglasa… pa so vseeno sprasevali, za katero stevilko oglasa gre…

 21. Mislim, da EULA ni nič kaj dvoumna. In vsi, ki delajo “varnostne kopije” na telefone od kolegov kršijo pogoje (heck, po določilih EULA ga še posodit ne smeš drugi osebi, lahko ga zgolj kompletamente prodaš, brez da karkoli obdržiš zase). Drugič je treba biti previden pri čustvenih izbruhih. Imaš namreč “privilegij zoper samoobtožbo”.

  Kar se tiče pa JBjanja iPhonea… Glih nezakonito oz. v nasprotju z EULO _verjetno_ ni. Se pa giblje po sivem področju, ki bi ga, IMO, tele koorporacije z veseljem prepovedale.

  V vsakem primeru imam občutek, da si malček zabredel s tole objavo. BS Asociacija lahko sedaj tudi tebe malček pošlata. S še večjim veseljem, če to počnete v firmi.

  Drugič rajši objavi kakšen članek na temo sfaljene zakonodaje na področju avtorskega prava. Bo več dobrega kot pa z zlivanjem žolča na eno bogo paro, ki na Bolhi “krade” fičnike.

  Pa brez zamere.

 22. We are the best company selling apple products,Registered with APPLE STORE,we offer guarantee payment and secure shipping service to your address.

  iPhone packaging (PACKAGE CONTENT)

  1 Standard Battery Battery
  1 Charger
  1 USb Data Cable
  1 Stereo Handsfree
  1 Wired Headset / Ear Piece
  1 User’s Guide
  1 USB Power Adapter
  1 Documentation
  1 Cleaning/polishing cloth
  1 SIM eject tool.
  FREE Screen Protector
  FREE Silcone Case
  FREE Crystal Hard Case
  1 User Manual.

  (APPLE PROMOTIONAL OFFERS)
  Buy 4 get 1 free
  Buy 10 get 3 free

  PRICE LIST..

  Apple
  Apple iPhone 4G HD..350 Euro

  Apple iPad (64GB)..350 Euro

  Apple iPhone 3GS (32GB) … 270 Euro

  Apple iPhone 3GS (16GB) … 250 Euro

  Nokia
  Nokia X6 (32GB) .. 250 Euro

  NOKIA N97 (32GB )…….. 220 Euro

  Nokia N900 ………….. 270 Euro

  Broszura 3G Nokia ……. 330 Euro

  Nokia 8800…………….230 Euro

  Sony Ericsson
  Sony Ericsson Idou ……. 270 Euro

  Sony Ericsson W995 ……. 240 Euro

  Sony Ericsson Xperia X10 .. 270 Euro

  Blackberry
  Blackberry 9630 Tour .. 200 Euro

  BlackBerry Storm 9550 2.. 200 300 Euro

  Blackberry 9700 Bold 2 … 300 Euro

  If you are interested, please call +27836727365

  E-mail: – [email protected]

  MSN: – [email protected]
  Skype: – electel1

  Phone: – +27836727365

Komentarji so zaprti.