Tilt-Shift fotografije

Ko sem pri Karmen videl Tilt-Shift fotografije, so mi bile všeč. Hudičevo všeč.
Ker je priložila link do http://tiltshiftmaker.com/ je bilo vse skupaj precej lažje. Saj ni potrebe po “fotkanju” na ta način, ampak je dovolj postprodukcija fotografij. In sem moral iti v arhiv in poiskati par motivov, ki so primerni za ta Tilt-Shift način.

tilt shift

tilt shift

tilt shift

tilt shift

tilt shift

ilt

p.s.: odstranjene fotke, na katere sta me opozorila, da niso primerne za Tilt Shift, Uroš in AzzQim in dodane tri iz New Yorka

 1. Prva je dobra, ostale pa niso najbolj primerne. Ponavadi najbolje sedejo tiste z višjega zornega kota, kar da še dodaten učinek makete. Moram pa enkrat na posojo dobit pravo TS lečo, ker tisto pa res narediš tako kot se šika.

 2. tocno to mi je rekla boljsa polovica.. da ne pasejo zraven :(
  in sedaj sem dobil potrditev, da je res tako.. k.rc, vcasih moram tudi zenski zaupati :)

  bom poskusil poiskati bolj primerne fotke.. uuu.. new york iz vrha :)

  hvala za nasvet..

  ja, ts leca bi bila pa nekaj drugega :)

 3. Ja, sedejo edinole tiste s ptičje perspektive, pa še pravilno jih moraš poravnat oz. imet dober motiv, da zamegljen spodnji in zgornji del naredita in ne uničita slike. Pa četudi bi imel TS objektiv je treba motiv še vedno ujet :)
  Kot se šika:

  :D

 4. @AzzQim: hudooo :)

  jeap.. ocitno bom moral narediti par namenskih fotk za tole :)))

 5. Lušno igračkanje je tole.

  Zdaj ko fotkam, vedno prej razmišljam o motivu, ali bi bil primeren za TS. Moje ugotovitve so: potrebuješ motiv z več manjšimi elementi. Čer so ti barviti, še toliko bolj. Res je, da odlično izpadejo fotke, kot pravi UrosG iz višine, ampak se da lepo tilshiftnit tudi iz nižjega kota, recimo perspektive ulic in podobno. Odlično izpadejo fotografije industrijskih objektov (v Litostorju boš našel super motive :-)

  Na Flickru je nekaj tiltshift grup, nekatere so specializirane (npr. Miniature Toys) kjer je veliko zanimivih fotk, kjer lahko vidiš, kaj vse se da tilshiftnit.

 6. @karmen: ocitno si na “pravi listi” in te ne moderira :)

  jeap.. tole igrackanje mi je polepsalo vcerajsnji vecer.. in priznam, sem navdusen..

  in dons bom menjal tele zgornje fotke :) in dal namesto njih bolj primerne :)

 7. Hua, Broadway je zdaj super! Me veseli, da ti je v veselje :-)
  Namig: za iPhone imaš super tilt-shift aplikacijo.

  Sama pravkar iščem fotke, ki sem jih slikala z barke, ker se mi zdi, da bodo Piranske hiške z morja fantastičen motiv za TS. Se mi zdi, da bom morala začet tagat fotke na disku. Dober spomin me rešuje, da kronološko vem kje je kaj, ampak dolgo tako ne bo šlo :-)

 8. @karmen: loool :) tocno to sem se jaz spraseval vceraj, zakaj hudica nimam se boljse urejenih fotografij :) bi bilo vse skupaj lazje :)

 9. Veš kaj preveri (ne vem sicer, ali je to v tem web programu izvedljivo) da linijo ostrine na fotki kjer gredo čez cesto, nastaviš po diagonali.

 10. Urosg, v tem online programčku se ne da. Sem pa že razmišljala, da bi uploadala nagnjeno fotko ali še enkrat že tilshiftano, a ponovno in zasukano za 90st :-)

  Verjetno pa so tudi kakšne druge, zmogljivejše TS online zadevice, tale je čist lušna bolj za začetniško igračkanje.

 11. Ko te tilt Shift prevzame, vedno iščeš motiv za fotografiranje. Tudi sam že nekaj časa prakticiram to tehniko in mi je zelo všeč. Pač vsak ima svoj okus.
  1. in 2. sta super :)

 12. @gregor: res je.. pades notri in ni poti ven :)

  upam, da prevec ne zasvoji :)))

Komentarji so zaprti.