Nintendo Wii je čudovita zadeva, ki jo sestavljajo: Wii Console, Wii Remote, Nunchuk, Sensor Bar. In ko vse skupaj povežeš na TV, in preko WiFi-ja na net, izbereš igro (ki jih je cel kup, med drugimi tudi Line Rider) se prava zabava šele začne. Ampak..

nintendo wii


Ker obstaja teniški komolec, golf komolec, morata obstajati tudi Nintendo komolec in rama! Zakaj? Pri igranju Wii-ja aktivno vlogo igrajo pravilni gibi. In če le ti niso pravilni in so “prevec močni” in nasilni (sploh pri boksu), se posledice čutijo naslednje jutro. Roko je težko dvigniti, križ boli – mogoče pa ni to posledica Wii-ja, ampak moje starosti – in čuti se precejšnja utrujenost, kar sicer ni ravno značilno za igranje igric!

Če imate premalo časa za rekreacijo, potem je odlična rešitev Wii Fit, s katerim pred TV zaslonom telovadite po navodilih. Veliko boljše, kot pa v tistih oglasih za Top Shop!

In zdajle sem pred dilemo. Zunaj je 42cm snega, ki čaka da se ga nekdo loti, ali pa igranje igric na Wii-ju?! No, odločitev je zelo preprosta in logična. Če grem kidati sneg, ne bom mogel igrati Wii-ja (zaradi utrujenosti) in če grem igrati Wii, ne bom mogel kidati snega (zaradi utrujenosti). In kje je tukaj logika? Počakal bom, da se stopi sneg in ta čas igral Wii! In je zadeva logično rešena!